Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MapQuest toi ilmaisen navigointisovelluksen Androidille

6
Kaarlo Räihä

MapQuest toi ilmaisen navigointisovelluksen Androidille
Kilpailu älypuhelinten navigointisovellusten osalta on tiukkaa, ja nyt joukosta koettaa erottua ilmaisella Android-sovelluksella MapQuest.

Androidin MapQuest tarjoaa monista navigointisovelluksista tutut ominaisuudet, kuten puheohjatun navigoinnin, ääneen luettavat ajo-ohjeet, lähimpien virkistys- ja ruokapaikkojen hakumahdollisuuden sekä liikennetietojen hakemisen.

Kartat puhelimeen ladataan verkkoyhteyden ylitse, ja Yhdysvaltojen ulkopuolella tarvittavat tiedot ladataan OpenStreetMap-projektin tuottamista tiedoista. Täten navigoinnin pitäisi toimia useissa eri maissa, vaikka sovellus on pääsääntöisesti suunnattu Yhdysvaltojen markkinoille.

Sovellus toimii kaikissa Androidin 1.6-versiolla tai uudemmilla varustetuissa laitteissa.

MapQuestin mukaan sovellus ei sisällä vielä kaikkia siihen kaavailtuja ominaisuuksia. Esim. sovelluksen muokattavuus omia mieltymyksiä vastaavaksi on vielä toteuttamatta, mutta yrityksen johtoportaaseen kuuluvan Christian Dwyerin mukaan sovellus toimii kuitenkin jo riittävän hyvin normaalia käyttöä ajatellen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Routalempi
Routalempi

3

Niin, en toki sano että Android olisi huono, mutta OpenStreetMap projektin kanssa sillä ei ole tekemistä. Hienoa silti että joku on tällaista ohjelmaa lähtenyt kehittämään (tämänkin voisi tehdä kaikille alustoillekin, niin ellei sitten ole avointa koodia ohjelma, jolloin Windows Phoneen ei saa, kiitos Microsoftin ehtojen), olkoonkin että toistaiseksi voi olla hyvinkin pitkään (ellei pysyvästi, kuten uskottavaa) jäljessä kaupallisia karttoja.

Vastaa
Temposaur
Temposaur

4

OpenStreetMaps osoitti hieman pienempien paikkakuntien kohdalla, ettei se kelpaa navigaattoriin karttalähteeksi. Osoitteita puuttui Suomen kokoisesta maasta aivan liikaa, joten MapQuestilla tulisi helposti oikeasti "eksyttyä".

Kartat myös latautuivat todella hitaasti, jopa lähiverkossa.

Taidan edelleen turvautua Brut Mapsiin, jos pitää Android-puhelimella navigoida, kunnes Google tuo oikeasti navigaatiotoimintonsa tänne pohjolaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
röllipölli (vahvistamaton)

5

noh nokia ovimaps on ollut kyllä ilmaisuutensa aikana lyömätön navigointi kumppani. Pettymys oli kova kun luvattiin ilmaista navigointia androidille puhelin kaupassa ja kuinkas ollakkaan navigointi lisenssiä tarjottiin 30€ jatkuvana sopparina... e71 palasi taskuun ja kojelaudalle.

Vastaa
core
core

6

Tuli ladattua tuo ZTE Bladeeni (Android 2.1), ja hyvin toimii muuten mutta ääniopastusta en saa kuulumaan navigoidessa. Olen ladannut marketista äänisyntetisaattori-filut mutta ei auta. Toimiiko teillä ääniopastus?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja