Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-valmistajat liian tekniikkakeskeisiä

21
Teemu Laitila

Android-valmistajat liian tekniikkakeskeisiä
INQ-yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Frank Meehan kritisoi kovin sanoin monien Android-valmistajien liiallista keskittymistä puhelimen sisuskaluihin käyttökokemuksen sijaan. Mashable-sivuston haastatteleman Meehanin mukaan valmistajien tulisi keskittyä vähemmän teknisistä yksityiskohdista kiinnostuneisiin aina uusimpia laitteita ostaviin nörtteihin ja panostaa peruskäyttäjän käyttökokemuksen parantamiseen ohjelmistopuolella.

Meehanin johtama INQ julkaisi juuri ensimmäisen epävirallisen Facebook-puhelimen, jossa yhteisöpalvelun toiminnallisuus on leivottu käyttöjärjestelmän sisään aiempaa tehokkaammin. Huolimatta Meehanin Android-kritiikistä, myös INQ Cloud käyttää Androidia. Liiasta tekniikkakeskeisyydestä Cloudia ei voi kuitenkaan syyttää, sillä konepellin alta löytyy vain 600 MHz prosessori ja sisäänrakennettu tallennuskapasiteettikin lähtee 4 megatavusta halvimmissa malleissa.

Jos katselet ympärillesi missä tahansa yökerhossa ympäri maailmaa, näteimmillä tytöillä on aina iPhone tai Blackberry.
Frank Meehan, INQAndroid-valmistajia kritisoidessaan Meehan ylistää Applea sen keskittymisestä kokonaisvaltaiseen käyttökokemukseen. Meehanin mukaan Applen julkistusten jälkeen muut valmistajat vetävät puolet suunnitelmistaan uusiksi ja ryhtyvät kiireellä kopioimaan Applen uusimpia käyttöliittymäinnovaatioita.

Millaisia ovat Puhelinvertailua lukevien kauniimman sukupuolen edustajien puhelimet? Entä uskaltaisiko vähemmän tekniselle tyttöystävälle ostaa uusimman Android-puhelimen?

Kommentit (21)

Irekkeri
Irekkeri

1

Kysymyksiin: Nokian S40 ja iphoneja tytöiltä tuntuu löytyvän.

Tyttöystävälle en tosiaankaan Androidia hommaisi. En sen puoleen iphoneakaan. On sanonut haluavansa mahdollisimman pienen ja nätin puhelimen, jossa ei ole kosketusnäyttöä, eli saa tyytyä johonkin S40-puhelimeen tulevaisuudessakin jos minä ostajana toimin :D

Vastaa
ArskaVi
ArskaVi

2

"Jos katselet ympärillesi missä tahansa yökerhossa ympäri maailmaa..."

Ympäri maailmaa? Taitaa dude tarkoittaa ympäri USA:ta.

Vastaa
Zarok
Zarok

4

"Liiasta tekniikkakeskeisyydestä Cloudia ei voi kuitenkaan syyttää, sillä konepellin alta löytyy vain 600 MHz prosessori ja sisäänrakennettu tallennuskapasiteettikin lähtee 4 megatavusta halvimmissa malleissa."

Vituttaa, että muut tekevät parempaa. Androidia saa tietääkseni kehittää kuka tahansa, joten tekee itse käyttäjäystävällisiä puhelimia.

Vastaa
perhana
perhana

5

"Entä uskaltaisiko vähemmän tekniselle tyttöystävälle ostaa uusimman Android-puhelimen?"

Kyllähän sillä keinolla läheisyyttä saa lisää vähäksi aikaa, kun tarvitsee olla kädestä pitäen neuvomassa kuinka puhelimella soitetaan puhelu jollekin sim-kortilta löytyvälle kaverille, ja kuinka tekstiviesti lähetetään.. tai edes luetaan se vastaanotettu viesti.
Itse hommasin emännälle saunalahden tarjouksen houkuttelemana zte bladen, ja kyllä tosiaan muutaman kerran on jo saanut kuulla kommentin "mä haluun tavallisen puhelimen!"
Tytöllä on myös android puhelin, ja siihenkin oli jo kuulemma ostoliikkeessä käyty kysymässä neuvoja yhteysasetuksiin, ei vaan olleet sielläkään saaneet soneran asetuksia pelaamaan... eli kyllähän ne tekniikkaan perehtymättömille monimutkaisilta vaikuttaa kaikesta hehkutuksesta huolimatta.

Vastaa
heppiskoppis (vahvistamaton)

6

Mjaah, aika hyvin tuo HTC on minun ja puolison mielestä panostanut käyttäjälähtöisyyteen. HTC on hitusen kalliimpi kuin nämä halvimmat (huawei ja zte) mutta viimeistellyt näkyy niin suunnittelussa, materiaaleissa, viimeistelyssa ja upeana sense-käyttöliittymänä. Suosittelen ainakin tutustumaan kyseisen yrityksen malleihin.

Vastaa
Huntta
Huntta

7

Kiitos herra Meehan että määrittelit meille nätin tytön.
Nyt kukaan ei voi väittää minun panneen rumaa muijaa jos siltä vain löytyy iphone =)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

9

Voi frank parkaa.. Vois mennä painaan sitä omaa ihanaa facebook näppäintänsä ja vuodattaa ne kyyneleensä jonnekkin muualle kuin lehdistölle.

Vastaa
Tcav
Tcav

10

iOS on vissiin parisen vuotta vanhempi kuin Android. Ei iOS:kaan ollut pari vuotta sitten niin hyvä kuin nykyään. Android tulee varmasti kehittymään parin vuoden aikana valtavasti käyttäjäkokemuksen kannalta.

Ja toi lainaus, tyttö ei ole näteimpiä, jos hänellä ei ole iPhonea tai Blackberryä?

Vastaa
Guarded
Guarded

11

Mulkku jätkä toi Meehan, miettis vähän mitä suustaan päästää. Mielestäni on perkeleen tyhmää pistää alitehoisia puhelimia markkinoille siinä toivossa että idiootit jotka eivät osaa Androidia käyttää ostaisivat niitä. Tällä hetkellä omassa Samsungin Galaxy S GT-I9000 mallissa löytyy kaikki asetukset helpommin kuin vanhoissa nokian S40 tai S60 sarjan puhelimissa, joita näen akkojen käsissä kaupungilla, joten en ehkä heti sanoisi että millekään nörteille tarkoitettu nämä vehkeet, vaikka niistä ominaisuudet kunnon nörtteilyyn löytyykin :D, onhan 8 vuotiaalla serkullanikin Samsungin köykäisempi Android-puhelin ja hyvin osaa käyttää.
On se parempi pistää niitä tehokkaita vehkeitä markkinoille, joissa niitä ominaisuuksia riittää, sillä itse olen ainakin kaikkea tarvinnut tähän mennessä. Enkä usko että tuo iPhonekaan mikään järkevin vaihtoehto on jollekin joka ei osaa Androidia käyttää, pelkkä ajatus musiikin siirtämisestä iPhoneen iTunesin kautta pistää hermot koville. Sillon meni vanha logitechin hiiri paskaksi kun viimeksi jouduin Applen tuotteita käyttämään.

Sokea jätkä toi Meehan. Meehän Meehan vittuun siitä :D jätkällä on kyllä huono nais-maku jos pitää pelkkiä iPhone- tai blackberry-bimboja nätteinä. Omalla tytöllä on Nokian vanha S40 sarjan joku Xpress musikki ja kyllä sillä on ihan missi-kelpoiset kasvot ja vartalo, vain idiootti menee tuomitsemaan ihmisiä puhelinten perusteella (iPhonen omistajat on silti aaseja).

Frank, sanon nyt suoraan, sulla ei mene hyvin.
P.S. Androidin käyttökokemus on tähän mennessä kaikista puhelintem käyttiksistä ystävällisin ja helpoin omasta mielestä ja jos Hra. Meehan on kenties erehtynyt Graafisen käyttöliittymän sekoittamaan käyttöjärjestelmään, niin huh huh...

Vastaa
donkeyboy_ (vahvistamaton)

12

@11 "(iPhonen omistajat on silti aaseja). "

En tiedä mitä kertoo susta, että tiedät tuollaisia, mutta ei oo tosiaan naiset valittanut, jos ymmärrät mitä tarkoitan ;)

T: Donkeyboy

Vastaa
perhana
perhana

13

@11
Se että joku 8 vuotias tekniikasta kiinnostunut kersa osaa käyttää androidia ei vielä kerro mitään siitä kuinka helppoa sen käyttäminen on neiti-ihmiselle jota ei kiinnosta asetusten säätäminen vaan tekstiviestittely ja multimediaviestien lähettely, ja ehkä facebook-profiilin päivittely.
Kerrohan moniko android puhelin ensimmäistä kertaa uudella sim-kortilla käynnistettäessä noutaa automaattiesti internet ja mms-asetukset tekstiviestinä suoraan kännykkään?
Toki sieltä android marketista löytyy apn-restore ohjelmia joilla saa asetukset .xml tiedostosta haettua, kunhan vaan ensin osaa netistä hakea oikean .xml tiedoston ja ohjeet jotka kertoo mihin se tiedosto pitää tallettaa että ohjelma sen löytää, mutta ei sitäkään systeemiä vielä helpoksi voi kehua.

Mutta onhan se Meehan mulkku jätkä kun kehtaa androidia ivata, sehän on tulkittavissa lähestulkoon jumalanpilkaksi finninaamojen keskuudessa :D

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

14

Yhdelle naiselle suosittelin vuosi sitten iPhonea aika varovaisesti yhtenä vaihtoehtona, hänen kommentit yllättäen täyttyi applehaukkujoista ja siellä tyrkytettiin nokiaa. No kuulin tässä vuoden jälkeen, että parhaimpia ostoksia pitkiin aikoihin ja nyt kuulin, että hän meni ja osti vielä applen tietokoneenkin :)

@11

"pelkkä ajatus musiikin siirtämisestä iPhoneen iTunesin kautta pistää hermot koville."

Se o sellasta kun ei osaa :) Jos ei riitä mielenkiinto siihen perinteiseen itunes musiikinsiirtotapaan niin kannattaa vaihtaa se "hallitse musiikkia ja videoita käsin" ominaisuus päälle. Sen jälkeen musiikin siirtäminen on ihan kuin drag'n'dropilla siirtelisi biisejä resurssianhallinnassa massamuistina, toki sillä erolla, että niitä heitellään siihen itunesin iphone laite kohtaan, mutta periaate on täysin sama. Eli ei käytetä sitä miten itunes perinteisesti toimii.

Vastaa
MissBlue
MissBlue

15

No nätti en valitettavasti ole, mutta kännykkänä on N8, eikä tuon kanssa ole vielä tullut vajaassa 4 kk:ssa minkäänlaisia ongelmia.

Vastaa
OILgame
OILgame

16

@14 Ja mitä tässä nyt hyödyttiin iTunesista? Paitsi se että puhelimeesi voi nyt siirtää musiikkia vain käyttöjärjestelmillä joihin löytyy iTunes ja se on asennettu.

Minä taas voin laittaa oman puhelimeni kiinni käytännössä mihin tahansa tietokoneenseen ja siirtää sinne musiikit asentamatta mitään ylimääräistä. Tai voin ottaa puhelimeeni yhteyden SFTP:llä ja siirtä musiikkini wlanin tai 3G:n yli, kun puhelimeni on taskussani tai vaikka metsässä toisella puolella maapalloa.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

17

Jännästi tämäkin menee. Symbian saatiin lyötyä pelistä pois (ok onhan se yhä "elossa", mutta "löysässä hirressä"...), niin piti löytää seuraava jota moititaan liian tekniikkakaskeiseksi. Aiemmin tosiaan symbian ja sitä myötä koko Nokia, nyt Android valmistajat..

Toki asia meneekin näin, sillä iPhoneahan ei voida lähteä syyttämään tästä (ja syyttelijöiden mielestä juuri mistään muustakaan ;) ), ja kun Windows Phone on jo tituleerattu iPhonen kaltaiseksi, niin montaa vaihtoehtoa ei jää.. Seuraavana varmaan vuorossa Bada, Meego (mikäli saa jotain eloa vielä mobiilipuolella) jne.

Vastaa
Guarded
Guarded

18

@13
Samsungin Galaxy sarjan puhelimet ja ZTE blade ainakin haki itsekseen ilman mitään lisäjuttuja ne APN-asetukset ja Internet asetukset. Ainakin soneran korteilla.

@14
Eipä ole se iTunes mistään kotoisin kun on suunniteltu pelkästään applen tuotteita tukemaan. Ja kuule, kömytty se koko paskasofta läpi aikoinaan kun vielä piti iPodia käyttää, ei ollut miellyttävä kokemus millään asteella. Turhaa mulkkuilua koko käyttökokemus, pelkästään sen perusteella, että drag and drop optio piti valita erikseen.

Vastaa
perhana
perhana

19

@18
Todennäköisesti kyseessä on ollut operaattorin kautta ostetut puhelimet, joissa on ollut operaattorin omat apn-asetukset valmiina.
Itse jouduin kyllä tytön Samsung Galaxy Spicaan laittamaan soneran apn-asetukset kohdalleen kun paikallinen puhelinkauppa ei niitä ei ollut saanut toimimaan, ja Saunalahdelta tilatussa ZTE Blade:ssa oli saapuessaan saunalahden apn-asetukset valmiina, mutta kun siihen vaihtoi soneran kortin ei netti toiminut ennenkuin apn-asetukset oli asetettu käsin. Eli kumpikaan kyseisistä android-luureista ei todellakaan hae asetuksia automaattisesti.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

20

jos androidin käyttistä ei osaa enää käyttää (vkon tottumisella) en ole varma kannattaako enää edes yrittää pysyä ajantasalla..

Vastaa
Grabacr
Grabacr

21

Onhan tämä android kuin taivas verrattuna symbianiin. Symbian tulee jatkossakin jyräämään peruspuhelinten käyttiksenä, mutta tie on pitkä ja kivinen, jos se meinaa päästä älypuhelintasolla kunnon tasolle.

Ja applen tuotteet ovat paskoja, tuleeko niihin edes flashia ikinä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja