Samsung kahdeksankertaisti mobiilimuistien nopeuden

2
Manu Pitkänen

Samsung kahdeksankertaisti mobiilimuistien nopeuden
Samsung ilmoitti kehittäneensä uudentyyppisen mobiilimuistin, joissa on aiempaa selvästi leveämpi muistikaista. Kaistanleveuden laajentamisen lisäksi Samsung on onnistunut madaltamaan muistipiirien virrankulutusta reippaasti.

Samsungin kehittämä muisti on tyypiltään LPDDR2 (Low Power DDR2). Yhtiön omien sanojen mukaan muisti takaa kahdeksankertaisen muistikaistan DDR-muistiin nähden ja nelinkertaisen kaistaleveyden tavanomaiseen LPDDR2-muistiin verrattuna. Samsungin muistit siis kykenevät siirtämään jopa 12,8 gigatavua sekunnissa. Tähän Samsung pääsi 16-kertaistamalla muistipiirien pinnien lukumäärän 512:een.

Mobiililaitteiden Akilleen kantapää tällä hetkellä on huono akunkesto, johon Samsung on osaltaan tuonut parannusta. Muistipiirien virrankulutus on yhtiön mukaan 87 prosenttia alhaisempi nykyisin käytössä oleviin muisteihin verrattuna.



Samsung ei kertonut milloin uudet muistit saapuvat markkinoille tai onko yhtiö jo saanut jotakin huomattavaa asiakaista itselleen. Ensimmäisenä Samsung kuitenkin puskee markkinoille 50 nanometrin prosessilla valmistetut 128 megatavun piirit ja vuonna 2013 on luvassa jo 512 megatavun muistit. Samsungin ei ole tarkoitus pysytellä nykyisessä tekniikassa, vaan sen pitkän aikavälin suunnitelmiin kuuluu prosessin päivittäminen 20 nanometriin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Samsung KEHITTYY!!!. (vahvistamaton)

1

Muistin tehokkuus siis paikkaa tulevissa malleissa tehoja,vaikka prossutehot olisi 1-1,2Gigahertsiä!.Ja virrankulutus on puolet pienempi,kun vertaa nykyisiin 1Gigahertsin Galaxy-mallien prossuihin!. ;)
GREAT!!!.

Vastaa
DeeGeeFi
DeeGeeFi

2

Käsittääkseni mobiililaitteiden LPDDR2:sta on haukuttu aika hitaaksi muistiksi ja tosiaan näissä uusimissa gigahertsisissä armeissa jne. se alkaa rajoittaa laitteiden tehoja. Mutta pinnien määrän kasvattaminen noin monikertaiseksi laittaa miettimään että kuinka paljon isompia nuo muistit ovat nykyisiin verrattuina?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.