Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Navteq jatkaa kaupunkien mallintamista

2
Teemu Laitila

Navteq jatkaa kaupunkien mallintamista
Nokian omistama maailman suurin karttapalveluiden tarjoaja Navteq aikoo jatkaa kunnianhimoista projektiaan mallintaa kaupunkiympäristöjä aiempaa tarkemmin esimerkiksi laser-mittausta hyödyntäen. Navteq:n Euroopan-myyntijohtaja Frank Pauli kertoi Talouselämä-lehdelle, että tarkoituksena on rakentaa kaupungeista täydellinen 3D-kuva.

Euroopan datankeräyksessä käyttöön tulevat autot on varustettu perinteisten kuuden videokameran lisäksi 360 asteen panoraamakuvaa tuottava kamera sekä laser-mittain, joka kerää parhaimmillaan 1,3 miljoonaa datapistettä sekuntia kohti ympäristönsä muodoista.

Paulin mukaan Navteq ei aio itse kehittää uuten karttamateriaaliin perustuvia palveluita, vaan niiden luominen jätetään ulkopuolisten palveluntarjoajien käsiin. 3D-katunäkymään perustuvia navigointiratkaisuita tuskin tullaan silti näkemään, sillä Paulin mukaan autoa ajaessa kuljettajalle tärkeintä on saada suuntaohjeet ajallaan.

Yksi uusista karttapohjista hyötyvä yritys tulee olemaan Microsoft, joka Nokian kanssa yhteistyöhön ryhtyessään sai oikeudet käyttää Navteq:n tuotoksia omissa tuotteissaan. Microsoft ja Nokia saattavatkin pyrkiä Googlen Street View -palvelun tontille tarkemmilla virtuaaliympäristöillään.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Bluejack
Bluejack

1

Lainaus:

Paulin mukaan Navteq ei aio itse kehittää uuten karttamateriaaliin perustuvia palveluita, vaan niiden luominen jätetään ulkopuolisten palveluntarjoajien käsiin. 3D-katunäkymään perustuvia navigointiratkaisuita tuskin tullaan silti näkemään, sillä Paulin mukaan autoa ajaessa kuljettajalle tärkeintä on saada suuntaohjeet ajallaan.

No eikö olisi parempaa tekemistä herroille/naisille enää sitten keksitty.. myykää googlelle se tod.näk pyöräyttää tuostakin kuluttaja ystävällisen vaihtoehdon muutamassa vuodessa. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

1@
>myykää googlelle se tod.näk pyöräyttää tuostakin kuluttaja
>ystävällisen vaihtoehdon muutamassa vuodessa. ;)

Google on ollut Navteeqin asiakas, mutta Google pyrkii keräämää omaa dataa ja tekemään niistä omia palveluita.

Kuten uutisesta saatoit lukea niin Microsoft, Nokia varmaan etunenässä tuota hyödyntävät, Garmin on myös Navteqin asiakkaita ja myös idästä voi löytä kiinnostuneita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja