Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla uuden iPhone 4:n kuuluvuuden syövä ote

24
Kaarlo Räihä

Videolla uuden iPhone 4:n kuuluvuuden syövä ote
Applen puhelimiin liittyvät kuuluvuusongelmat ovat jälleen nousseet Yhdysvalloissa otsikoihin, kun kuluttajalehti Consumer Reports löysi testeissään vian myös uusista Verizon-operaattorin verkkoon suunnatuista iPhone 4 -puhelimista.

Testien perusteella uuden CDMA-verkkoon suunnatun iPhone 4:n ongelmat eivät ole korjaantuneet puhelimen runkoon ja sisuskaluihin tehtyjen muutosten myötä. Puhelimen pitäminen tietyllä tavalla kädessä aiheuttaa siis edelleen kuuluvuuden heikentymistä, ja pahimmassa tapauksessa puhelut katkeavat tai niitä ei voi tehdä ollenkaan. Erillisen suojakuoren käyttöönotto poistaa tälläkin kertaa nämä ongelmat.

Verizonin asiakkaat eivät ole kuitenkaan valittaneet ongelmista näkyvästi, toisin kuin AT&T-operaattorin asiakkaat. Arvailujen mukaan Verizonin verkko toimii Yhdysvalloissa niin paljon paremmin, ettei iPhone 4:n kuuluvuus tipu yhtä helposti liian alhaiseksi, joten kuuluvuuden heikentyminen ei katko puheluita yhtä herkästi.


Ongelmien takia Consumer Reports ei suosittele uusintakaan iPhone 4 -mallia kuluttajille.

Alla kuuluvuuden heikentymistä esittelevä videoPuhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

ZZboy
ZZboy

1

Tuo kyllä syö CR:n uskottavuutta pahan kerran. Kaveri San Franciscon kupeessa vaihtoi Verizonin iPhoneen, kuuluvuusongelmat jäivät AT&T:lle. Nyt hän ihmetelee maksaako joku sittenkin CR:lle, koska tuo sormitemppu ei riitä suosituksen hylkäämiseen. Vastaavasti voisi hylätä kaikki läppärit joissa ei ole magneettista virtajohtoa sanoen: "Ei suositeltava, jos nykäisee virtajohdosta niin koko läppäri tipahtaa lattialle".

Vastaa
Mailia
Mailia

2

Siis tekikö Consumer Reports ollenkaan tosielämätestausta vai pysyivätkö kokonaan labrassa mittauslaitteiston kanssa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ihhihii (vahvistamaton)

3

awww... voi ku föpöä... apple fanboit heti ryntää epäilemään ku joku sannoo pahhaa messias jobssin ihmepuhelimesta =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
homo25763489q (vahvistamaton)

4

Aple on SURKEE MERKKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jsdlguj3486479 (vahvistamaton)

5

Iphone on surkeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa
Teo_
Teo_

6

Huoh. Mikä ongelma? Jos et tykkää niin älä osta. Ei se niin vaikeata ole. Ongelmista kannattaa valittaa, jos niitä ei ole tiedossa ennen kuin ostaa tuotteen. Sen jälkeen voi syyttää vain itseään.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

Huonolta vaikuttaa jos eivät ole vikaa korjanneet. Joko eivät jaksaneet (olettaen sen olevan helppo korjata), tai eivät viitsineet, (vaikea korjata.)

Tosin, vian korjaamisen sijaan tarjotaan värikästä kortsua ongelman piilottamiseksi. Erittäin kehnoa toimintaa.

Ei sinänsä, itsekin vähän epäilen testin luotettavuutta. Aika näyttää.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

8

Tuli puheeksi yhden Chengdulaisen osatoimittajan kanssa uusi iPhone5. Kysyin het kuinka paljon kotelo muuttuu ja hänen tietojensa mukaan tausta kuori on erilainen ja näyttö isompi, muuten puhelin on saman näköinen. Ihmettelin tuota antenni "ominaisuutta" ja hän sanoi:"Niin, iPhonen käyttäjille riittää kun he siirtävät sormen eri kohtaan, monilla muilla kuuluvuuden parantamiseksi pitää kävellä ulos ja etsiä paikka missä kuuluu paremmin".

Voihan sen tietty noinkin sanoa, hänellä itsellään on Nokian N71 ja se ei kuuluvuudessa pärjää hänen työkaverin iPhonelle, mutta: "Enhän mä nyt sitä niin pienen asian takia ala vaihtamaan, erittäin harvoin on semmoinen tilanne että pitäisi lähteä etsemään parempaa signaalia".

Vastaa
toope
toope

9

Laatikossa näkyy kuva uudistetusta iPhone 4:stä mutta videolla on kuitenkin vanhempi iPhone. Uudessa mallissa antennin poikkiviiva on ylhäällä kuten laatikon kuvasta näkyy ja vanhassa antenni on alhaalla kuten videossa näkyy.Videolla ei siis näytetä uuden iPhone 4:n kuuluvuuden syövää otetta.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

11

@8

Tosi hyvä verrata viisi vuotta vanhaa Nokialaista viime kesänä julkaistuun iPhoneen.. Onko ihme jos iPhonessa on vähän parempi kuuluvuus?

Uusissa Nokialaisissa kyllä ihan takuulla on vähintään yhtä hyvä kuuluvuus kuin iPhone nelosessa. Ja jos kuuluvuuksien paremmuudesta pitäisi lyödä vetoa niin löisin kyllä rahani Nokialle tässä asiassa.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

13

@12

No itse en kyllä syö sanaakaan tuosta testistä. Ihan yhtä hämärä kuin kaikki muutkin mobiili bloggareiden kokeet. Kaikki videot on leikattu siten että ei tuosta voi sanoa että onko esim. nuo pudotus korkeudet oikeat ja onko nuo vauriot tullut juuri noista testeistä mitä ne ovat tehneet, vaiko jostain muusta. Muutenkin videolla arviointi perusteet kusee ihan totaalisesti niin kuin kaikki muukin.

Esim. miksi iPhone sai täydet noista lämpötilakokeista vaikka siihen tuli molemmissa tapauksissa ihan selvä toimintahäiriö ja piti bootata? Nokia ei ollut moksiskaan kummastakaan testistä ja täysin saman verran pisteitä molemmille laitteille. iPhoneko sai täydet sen takia että sen vain "odotettiin pärjäävän huonommin"? Täysin naurettava testi..

Jos testin idea on hypettää iPhonea niin se onnistuu. Jos sen tarkoitus oli tarjota todellista ja uskottavaa tietoa puhelinten kestävyydestä niin se ei tarjoa mitään.

Ja joo en nyt tarkoita että n8 olisi joku jumalainen huippu tuote, jossa ei ole mitään vikaa ja jonka rinnalla iPhonekin kalpenee, mutta tuo testi nyt oli ainakin täysin naurettava.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@12

Varsin hyvä video. Tuollaisia tuloksia saa kun Apple-viha ei sumenna silmiä.

Eiköhän Nokia-fanien silmät ole kohta auenneet, ensin Symbianin ja sitten Nokian suunnattoman rautaetumatkan osalta.

Se kesän antennifarssi oli sentään puolittain ymmärrettävä, helpolla otteella sai palkkeja alas. Verizon-iPhonen kanssa pitää käyttää erikoista kahden käden grippiä. Mutta ilmeisesti tällä saadaan niin paljon hittejä että mainostulot korvaavat menetetyn uskottavuuden.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

15

@14

No et ole tosissasi. Mikä tolla videolla sun mielestä oli hyvää? Tuossa ei oikeasti ole mitään muuta hyvää kuin se että iPhone voitti, jos siis on iPhonen omistaja, joka kaipaa vakuutteluja sen hyvyydestä ja haluaa naljailla muille n8 näennäisestä paskuudesta jota tuolla videolla yritetään epäonnistuneesti luoda.

n8 voi olla paska ja heikko laite, mutta tuo video ei ainakaan kumpaakaan todista missään muodossa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

Olen ihan tosissani. Hyvää ovat kohtuullisen vakioidut testit, joiden tuloksia arvioidaan. Näitä arvoita eri puhelimista on kyseisellä saitilla useampi tusina.

Tietenkin voi myös lähteä olettamuksesta, että "videota on leikattu" -> kusetusta, "N8 ei ollut maailman paras" -> kusetusta, "iPhone ei rikkoutunut ensimmäisestä pudotuksesta tai räjähtänyt pakkasessa" -> kusetusta. Ja olettaa kaiken olevan vain Applen suuri salaliitto.. Mutta ihan tosissaan, saitilla Nokian on jokunen muukin Nokian puhelin testattu paremmin tuloksin kuin N8.

Ja siitä videosta kyllä normaali ihminen näkee että iPhonen kuuluvuus ei ole läheskään niin huono kuin väitetään, se ei hajoa ihan itsestään ja eikä se räjähdä heti kun lämpötila laskee alle nollan, toisin kuin moni haluaa uskoa.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

17

@16

No millä olettamuksella pitäisi lähteä? Aina pitää olla skeptinen. Tässä ei ole kyse mistään salaliittoteorioista, enkä ajattele että Apple on paha. Asiat pitäisi aina pyrkiä todistamaan, riippumatta siitä kuinka moni vihaa applea, tai kuinka moni vihaa Nokiaa. Eikä se leikkaus ole ainoa asia. Toinen mikä pistää epäilemään ja laskee todellakin tuon testin uskottavuutta on tuo tulosten arviointi.

Miten selität esimerkiksi juurkin tuon että miksi iPhone sai saman verran pisteitä noissa lämpötila testeissä kuin n8, vaikka siihen tuli toimintahäiriö molemmissa tapauksissa ja jouduttiin boottaamaan? Nokialle ei käynyt mitenkään, mutta silti molemmat sai saman verran pisteitä?

Pudotus testeissä n8 taas sai selvästi miinus pisteitä kun siihen tuli toimintahäiriö tai/ja jouduttiin boottaamaan.

Ei tuollainen ole millään muotoa reilua tai loogista arviointia ja se todellakin pistää epäilemään koko testin luotettavuutta. Amatöörejen tekemää höpinää koko video.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

18

@17 sivulta löytyy kyllä leikkaamattomat videot, siitä vaan katsomaan jos kiinnostaa. Samoin kun pitää tässä nyt kuitenkin todeta, että tuolla listalla on nokian luuri joka on myös saanu paremmat pisteet kun iphone4. Kyse nyt on vaan yhdestä testistä mikä tehdään samalla tavalla kaikille puhelimille.

Jonahilla oli tosiaan monta hyvää pointtia tuossa 16 viestissä, kuten videolta voi myös todeta iphone sai täydet pisteet pakkastestistäkin ja kesti vallan mainiosti pakkasta, kuten tosin jokainen applekäyttäjä on jo tiennyt koko ajan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

@17

Tottakai pitää olla skeptinen, mutta rajansa silläkin, eli Occamin partaveitsi on hyvä pitää mukana. Liiallinen "skeptisyys", joka useasti virheellisesti tarkoittaa sitä, että joku asia ei sovi omiin ennakko-oletuksiin, on pahasta. Varoittavina esimerkkeinä esimerkiksi kreationistit. Ihmismielen kyky konstruoida villejä selityksiä jotta omiaa premissejä ei jouduta tarkistamaan on lähes ääretön.

Jos testin ideana olisi todellakin ollut vain hypettää iPhonea on aika vaikeata uskoa että olisi jaksettu testata useampi kymmenen puhelinta samalla metodilla. Kavereilla on siis mitä todennäköisimmin joku muu agenda.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

20

@18

Mistäs nämä leikkaamattomat videot löytää? Itse vain löysin tälläiset. http://gadgetstress.com/2010/12/nokia-n8-stress-test/ Toivottavasti nämä eivät ole ne "leikkaamattomat" videot jotka mainitsit. Noissa nyt ei informaatiota näkynyt sen paremmin kuin tuossa tiivistelmässäkään. Video itse testinsuorituksesta ja sen jälkeen kuvia tuloksista.

Joo sivusto kyllä vaikuttaa varsin asialliselta ja testitkin varsin kattavilta, mutta tuo arviointi on kyllä paikoitellen vähän oudoksuttavaa. Kuten tuo jo aikaisemmin mainitsemani tapaus herättää kyllä ainakin itsessäni luuloja.

Vastaa
aj84
aj84

21

Kyllä tuo omaan ip4:een verraten näkyy olevan uusi malli. Jännä homma että eivät ole testanneet tosiaan ihan ympäristössä jossa puhelinta käytetään. Tämä testi ei todellakaan todista mitään. Huijari firma koko pulju. Minkä tahansa puhelimen kenttiin vaikuttaa se että miten se puhelin on sinulla kädessä. Ainoastaan Apple:n puhelinta kyykytetään koko ajan vain sen takia että se on dominoinut markkinoita niin ylivoimaisesti. Siitä halutaan hakemalla löytää vikaa ja sokeasti kuin ei omia aivoja omistaisi lähdetään jokaiseen "trollaukseen" mukaan.

Se vain on edelleenkin jännä homma että ei täällä Lapin "huonojen" kenttien alueella ole otteesta riippumatta puhelut katkenneet kertaakaan !!? Ei 3G:llä, ei 3GS:llä eikä iP4:llä !? On se perkele vie jännä homma.. Nää on näitä Mokian katkeria potkut perseeseen saaneita markan koodareita jotka täällä avautuuu :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kalleri79 (vahvistamaton)

23

Yhyyyy janka janka. Ketä kiinnostaa. Vaihdan itse luuria kuin sukkia ja aina työnantajan piikkiin. Soittaminen / kalenteri / sähkoposti käytössä noksut kärjessä. Riittää akkukin sentään lataamatta koko päivän toisin kuin monessa androidissa ja iphonyssä mitä tullut myös käytettyä.

Pelaamiseen iPony parempi. Ei kiinnosta pelaaminen eikä kuuluvuusongelmat niin unohdetaan se.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

24

@23

Kerroppa mikä sähköpostisofta kannattaa N8:aan hakea ja mistä, puhelimen mukana tuleva on aivan kammottava, jopa uusimmalla päivityksellä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja