Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone Nano on tulossa

15
Manu Pitkänen

iPhone Nano on tulossa
Viime viikkoina on paljon huhuiltu Applen tulevien tuotejulkistusten ympärillä. Yhtenä huhuilun aiheena on ollut Applen aikomus laajentaa älypuhelin-tuotevalikoimaa alempaan hintaluokkaan. Nyt yhtiön väliaikainen toimitusjohtaja Tim Cook on antanut vahvistuksen näille huhuille.

Tim Cook kertoi analyytikko Toni Sacconaghille, ettei Apple halua tarjota älypuhelimia vain rikkaille, vaan yhtiön on tarkoitus tarjota "fiksuja ratkaisuja" myös alemmissa hintaluokissa. Käytännössä tätä on pidetty vahvistuksena sille, että yhtiö kehittää pienellä näytöllä varustettua iPhone-puhelinta eli niin sanottua iPhone Nanoa. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että kilpailu halvoissa älypuhelimissa kiristyy entisestään tulevaisuudessa, kun markkinasegmenttiä hallitsevat Android-puhelimet saavat uuden vakavastiotettavan kilpailijan.

Applen mukaan kaikki puhelimet tulevat lopulta olemaan älypuhelimia. Luonnollisesti yhtiö aikoo olla mukana siirtymässä. Apple ei tässä vaiheessa vahvistanut mitään edullisen älypuhelimen ominaisuuksista, mutta totesi selvästi yhtiön aikomuksen laajentaa markkinoita uusiin segmentteihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

ypsilon
ypsilon

3

Tuskin on simpukka. Sellaiseen on vaikea kuvitella tarpeeksi suurta kosketusnäyttöä. Apple tuskin edes harkitsee näppäimistöllistä mallia. Veikkaan 3,5" näyttöä iPhone nanoon, jos iPhone 5:ssä on 4" näyttö. Saas nähdä. Halpa iPhone luultavasti ei ole kuitenkaan halpa, vaan n. 400 egen hintaluokkaa.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

4

Tuskin on simpukka. Sellaiseen on vaikea kuvitella tarpeeksi suurta kosketusnäyttöä. Apple tuskin edes harkitsee näppäimistöllistä mallia. Veikkaan 3,5" näyttöä iPhone nanoon, jos iPhone 5:ssä on 4" näyttö. Saas nähdä. Halpa iPhone luultavasti ei ole kuitenkaan halpa, vaan n. 400 egen hintaluokkaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Eli samaa roskaa taas eri koossa kuten iPadin tapauksessa :P

> Applen mukaan kaikki puhelimet tulevat lopulta olemaan älypuhelimia.

Tähän en kyllä usko. Peruspuhelimille tulee olemaan kysyntää tulevaisuudessakin, myös rikkaissa teollisuusmaissa. Kaikki ei yksinkertasesti halua älypuhelinta, vaan yksinkertasen puhelimen jolla voi soittaa. Maailmassa on sitäpaitsi vielä paljon alueita, joilla internetyhteydet ja jopa sähkön santi on heikkoja, älypuhelinten hyöty noilla alueilla on lievästi sanottuna kyseeenalanen vaikka niihin ihmisillä olisi varaakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lue edes (vahvistamaton)

6

@5
"Maailmassa on sitäpaitsi vielä paljon alueita, joilla internetyhteydet ja jopa sähkön santi on heikkoja, älypuhelinten hyöty noilla alueilla on lievästi sanottuna kyseeenalanen vaikka niihin ihmisillä olisi varaakin"

Uutisessa kun nimenomaan sanottiin, että kaikki puhelimet tuleva lopulta olemaan älypuhelimia. Se ei tarkoita sitä, että nyt kaikki olisivat tai edes vuoden päästä. Tässä otetaan kantaa monen vuoden aikana tapahtuvaan kehitykseen jolloin suurin osa myydyistä puhelimista on älypuhelimia (siis kamera, internet ja muita kilkkeitä).
Afrikassa etenkin halpojen älypuhelien myynti on kasvussa, koska siellä on jonkintasoinen 3g paljon yleisempi, kuin langallinen netti. En sano, etteikö tavallisille puhelimille olisi menekkiä 10 vuoden päästä, mutta muutaman vuoden sisällä niiden osuus kaikkien kännyköiden määrästä lähtee laskuun (jos nykyistä älypuhelimen määritystä ei nosteta).

"Eli samaa roskaa taas eri koossa kuten iPadin tapauksessa :P"

Olet kokeillut? Niin ajattelinkin.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@6 lue edes

> Uutisessa kun nimenomaan sanottiin, että kaikki puhelimet tuleva lopulta
> olemaan älypuhelimia. Se ei tarkoita sitä, että nyt kaikki olisivat tai
> edes vuoden päästä. Tässä otetaan kantaa monen vuoden aikana tapahtuvaan
> kehitykseen jolloin suurin osa myydyistä puhelimista on älypuhelimia

Minä en tarkottanut kommentillani vain nykyhetkeä tai lähivuosia, vaan myös tulevaa pitkällä aikavälillä. Minä en usko peruspuhelinten kysynnän mihinkään katoavan edes rikkaissa teollisuusmaissa. On täysin epärealistista kuvitella, että kaikki haluaa älypuhelimen, tai että kaikki edes pystyy käytämään sellasta. Kaikki ei yksinkertasesti ole kiinnostuneita mistään muusta kuin puhelimella puhumisesta ja tekstiviestien kähettämisestä, Ei tuo tule miksikään muuttumaan. Sitäpaitsi kun väestö vanhenee, niin sillon tarve yksinkertasille puhelimille kasvaa, ksoka älypuhelimet on väkisin monille liian hankalia käyttää.

> (siis > kamera, internet ja muita kilkkeitä).

Noilla mainitsemillasi asioilla ei ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa onko puhelin älypuhelin vai eikö ole. Älypuhelimen määrittelee ennenkaikkea se minkälaista käyttöjärjestelmää laitteessa käytetään, ei se onko puhelimessa kamera, nettiyhteys tai muuta vastaavaa.

Toki älypuhelinten rauta on kehittyneempää ja tehokkaampaa kuin peruspuhelinten, mutta ei nuo ominaisuudet itsessään tee laitteesta älypuhelinta. Huomautan nyt, että peruspuhelimiin on jo pitkään tuotu samoja rautaominaisuuksia kuin älypuhelimiin, mutta ei se nettiyhteys jne tee puhelimesta älypuhelinta.

Vaikka sulla olis 10 Ghz prossulla, teratavun muistilla, gps:llä, isolla kosketusnäytöllä jne varustettu laite niin se ei ole älypuhelin, jos siinä ajetaan peruspuhelinten käyttöjärjestelmää.Jos kyseiseen laitteeseen laietaan esim S40-alustam niin se e ole älypuhelin. Vastaavasti jos siihen laiteaan esim Symbian tai Android, niin sillon se on älypuhelin, olettaen tietenkin ettei käytettyä alustaa aleta keinotekoisesti rajoittamaan ja tekemään suljetuksi.

Älypuhelin ja peruspuhelin on eri asioita, vauikka niiden rauta sisältäisi samat ominaisuudet. Kuten sanotua, niin se mikä asian määrittelee on ennenkaikkea käyttöjärjestelmä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

Halpis iPhone? Kuulostaa mielenkiintoiselta, ja varmasti tulee myymään kuin leipä. Tosin, jos Apple olisi myynyt New Cokea, olisi sekin menestynyt. Hyvä vain jos valikoimaan tulee järkevää vaihtelua, eikä sitä samaa juttua samassa paketissa.

Vastaa
Anestic
Anestic

10

" Apple olisi myynyt New Cokea"

Se olisi iCoke :D Eikä sitä voisi juoda kuin Applen iLaseista joita ei voi käyttää kuin oikealla kädellä +10 - +20 asteen lämpötilassa.

Ei silti tuo tulisi myymään, ei tarvitsisi olla kuin vanhempi iPhone 200 pinnassa... Voisin harkita sellaista, jos ei olisi tuota iTunes-pelleilyä ja flashin puutetta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tablettia etsivä (vahvistamaton)

11

Markkinoiden paras tablet on huomenna entistä parempi

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Systemhazard (vahvistamaton)

13

"Applen mukaan kaikki puhelimet tulevat lopulta olemaan älypuhelimia."

No sheeeeeet Sherlock??
Ja "iPhone Nano" lähes takuuvarmasti julkistetaan lähitulevaisuudessa, tosin huhujen mukaan näyttö ei ole ainakaan fyysisesti nykyistä pienempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

14

@12 tuo motoran kotinäyttö näyttää kyllä hyvältä ja monipuoliselta, ihan eri luokkaa kun iPadissa.

On mielenkiintoista nähdä milloin apple pistää käyttiksen uuteen uskoon, kännykässä tuollainen simppeli vielä toimii, mutta kyllähän se iPadissa on aika ankea ja vaisu kun olisi paljon näyttötilaa käyttää kaikenmaailman toimintoihin.

Engadget ei kuitenkaan ollut kovin vakuuttunut xoomista, antoi 7/10

"The problem with the Xoom isn't really about the core of the experience or the core of the hardware -- it's about the details. Too much in both the design (like those wonky buttons) or the software (like the feeling that this is all very much in beta) makes you wonder if this wasn't rushed out to market in order to beat the next wave from Apple. Regardless, there isn't much here for consumers right now.

Is the Xoom a real competitor to the iPad? Absolutely. In fact, it outclasses the iPad in many ways. Still, the end user experience isn't nearly where it needs to be, and until Google paints its tablet strategy and software picture more clearly, we'd suggest a wait-and-see approach. Honeycomb and the Xoom are spectacular -- unfortunately they're a spectacular work in progress."

Niinhän se on, että iPadin vahvuus on se ohjelmistotarjonta joilla saa laitteesta irti kaikenlaista uutta ja erillaista käyttöä, muilla ei vaan ole tarjota sellaista.

Esim tuosta bluejackin linkeistä joku oli kommentteihin laittanu tämmöisiä käyttötarkoituksia iPadille.

http://www.youtube.com/watch?v=hJSyPW4BFgo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=rT-gABTC-Es

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
The TeNppa (vahvistamaton)

15

iPhone Shufflea odotellessa. ei näyttöä, ja nappia painamalla soittaa johonkin random numeroon. olis heti ainakin omassa povitaskussa xDD

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja