Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan kaikki kalliimmat älypuhelimet saavat telakointituen

5
Kaarlo Räihä

Motorolan kaikki kalliimmat älypuhelimet saavat telakointituen
Tammikuun alussa Motorola esitteli CES-messuilla ATRIX 4G -puhelimen, jonka sai muutettua erillisen telakointilaitteen kanssa pieneksi nettipäätteeksi. ATRIX 4G:n ohella vastaava ominaisuus on tulossa tulevaisuudessa myös Motorolan muihinkin puhelimiin.

Asiasta kertoi Motorolan toimitusjohtaja Sanjay Jha maanantaina Morgan Stanley -konferenssissa. Jhan mukaan ominaisuus tulee kaikkiin kalliimman hintaluokan älypuhelimiin, ja ominaisuuden käyttöön tarvittava webtop-sovellus on luvassa puhelimiin tämän vuoden toisella puoliskolla.

Motorolan on tarkoitus tuoda muutoksella helpotusta niiden käyttäjien elämään, jotka tarvitsevat välillä älypuhelimensa kanssa suurempaa näyttöä ja näppäimistöä asioiden hoitamiseen.

Tekniikan yleistymistä voi kuitenkin rajoittaa telakoiden korkea myyntihinta, sillä Yhdysvalloissa ATRIX 4G:n yhteensopiva telakka maksaa 499,99 dollaria. Tällä summalla monet kuluttajat ostavat itselleen todennäköisemmin tavallisen kannettavan tietokoneen.


Motorola on toistaiseksi ainoa suuri puhelinvalmistaja, joka on ilmoittanut tukevansa tämäntapaista ratkaisua. Palm työsti samanlaista ideaa jo vuonna 2007, mutta yritys päätti myöhemmin hylätä tämän konseptin.

Alla ATRIX 4G -puhelinta ja telakkaa esittelevä videoPuhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

dRD
dRD

2

Aivan loistavaa kehitystä, olen tämäntyyppisistä ratkaisuista puhunut ja toivonut niitä jo 12 vuoden ajan, kun ensimmäiset PDA-laitteet alkoivat pikkuhiljaa nopeutumaan oikein urakalla.

Tosiasia on, että joku 1GHz Android-laite riittäisi aivan täydellisesti 90% ihmisistä myös desktop-koneeksi. Ja josjakun kännykkään saa tuollaisen telakan, joka muuttaa sen pöytäkoneeksi, niin käytännössä kaikki henkilökohtainen data on aina käytössä. Työpöydällä vain käyttöön isompi näyttö, hiiri, oikea monitori ja tarvittaessa esim. 1TB ulkoinen kovalevy. Virittämällähän usean kännykän saa pelaamaan jo nytkin noin, mutta työpöytä on edelleen kännykälle suunniteltu, eli se ei "adaptoidu" käyttöliittymän muuttumiseen hiiriohjattavaksi.

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

3

Semmonen pienempi pöytätelakka olisi näppärämpi. Siinä olisi hdmi (varmaan myös displayport), muutama usb, äänilähdöt ja tietysti lataus. Kotiin tullessa tähän tv:seen (tms) kytkettyyn latausasemaan laittaisi puhelimen lataukseen. Samalla isolta tv-ruudulta kattelisi mahdollisesti ottamiaan kuvia tai videoita, usb:n kautta toimisi niin langalliset kuin langattomatkin hiiret/näppikset sekä ulkoinen kovo, josta voisi pistää musaa soimaan (jos puhelimen tila ei riitä). Samalla surffailisi, chekkaisi mailit ja hoitaisi pikaviestimet jne mobiilihommat. Laite olisi siis toiminnaltaan kuin perus läppäritelakka ja maksaisi alle 100e. Tietysti tämä toimisi DLNA:n ja wlanin avulla myös näppäränä leffotoistimena. Uutuuspuhelimet kun jaksavat purkaa fullhd-leffoja.

Tuon kun joku tekisi, niin kyllä kelpaisi. Soffa suffailu on ihan rentouttavaa, musaa on kiva kuunnella kunnon stereoista ja leffat pitää pystyä katsomaan näppärästi telkkarista. Silti ykköskoneen pitäminen telkkarissa on häiritsevää, kun ei ole työpöytää hiirelle ja näppikselle silloin kun tekee jotain vähän vakavampaa. Kaiken voi tietysti toteuttaa erillisillä laitteilla, mutta niiden synkkaaminen ja ylläpitäminen rasittaa ja tuo ylimääräisiä kuluja.. Muutenkin tuo voisi olla systeemi joka kiinnostaisi ihan tavallista kuluttajaa.

Vastaa
Sakke88
Sakke88

4

Vai kehittyykö WiHD ja langaton lataus riittävän pitkälle jolloin telakkaa ei tarvita?
Puhelimen voisi kytkeä langattomasti mihin tahansa näyttöön ja samalla puhelimesta voisi kytkeytyä jokin laajennettu käyttöliittymä päälle. Puhelimen lataaminen onnistuisi tietenkin langattomasti ettei akku pääse loppumaan.

Henkilökohtainen data on kovaa vauhtia siirtymässä pilvipalvelimiin ja laskentatehoa saadaan, koko ajan pienempään tilaan joten vaikeata sanoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta motorola on ainakin oikealla suunnalla. Atrix 4g ja desktop dock yhdistelmä on kuitenkin saanut melko huonot arvostelut toiminnallisuudestaan.

Vastaa
dRD
dRD

5

@3: Jees, samat ajatukset, mutta ihan työpöydälle ajattelisin itselleni tuollaista, en niinkään olohuoneeseen. Kun ajatellaan mitä tietokoneen käyttö nykyisin pääasiassa on: selaimen käyttöä, niin tuollainen systeemi riittäisi aivan hyvin peruskäyttöön. Ja samaa mieltä hinnasta, joku 100e lisää itse luurin päälle ja olen ensimmäisten joukossa jonossa :-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja