Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 4 sai virallisesti HDMI-adapterin

15
Kaarlo Räihä

iPhone 4 sai virallisesti HDMI-adapterin
Kun Apple esitteli eilen uuden iPad 2 -tabletin, esitteli yritys myös sille tarkoitetun HDMI-adapterin, joka mahdollistaa laitteen näytöllä näkyvän kuvan siirtämisen esim. taulutelevisioon. Adapteri toimii monien kuluttajien onneksi myös iPhone 4 -puhelimissa, joiden omistajat saavat nyt virallisen tavan liittää puhelimensa erinäisiin AV-laitteisiin.

Epävirallisia iPhone 4 -yhteensopivia HDMI-adaptereita ilmaantui markkinoille viime syksynä, mutta niissä ei luonnollisesti ollut Applen hyväksyntää. Applen oma tuote eroaa myös monista kilpailijoiden vastaavista tuotteista telakkaliitännän osalta, joten HDMI-adapterin käyttö ei estä esim. laitteen lataamista tai muiden telakkaliitäntää vaativien lisälaitteiden käyttöä.

iPhone 4:n kanssa HDMI-adapterilla saa ulos 720p-resoluution kuvaa, ja videoiden toistamisen ohella myös kuvagallerian tarjonnan saa näkyviin erilliselle näyttölaitteelle. Audion osalta adapteri mahdollistaa monikanavaisten Dolby Digital -ääniraitojen toistamisen. Uusi lisälaite on mieluisa erityisesti iTunesista elokuvia hankkiville tahoille, jotka voivat toistaa elokuvia jatkossa helposti olohuoneessa suoraan puhelimesta.iPhonen 4:n ja iPad 2:n lisäksi HDMI-adapteri toimii iPadien ja uusimman sukupolven iPod touchien kanssa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

mniskane
mniskane

1

Tosi siistiä... kohta noita johdonpätkiä on sen verran, että olisi hieno jos tarjolle tulisi musta ja valkoinen iReppu jossa niitä voisi säilöä. Paskat siitä vaikka se maksaisi esim. 100e - kukapa ei haluaisi vain parasta noille a' 40e kaapelin pätkille.

Vastaa
Anestic
Anestic

3

@2 Mutta väki maksaa, joten miksi ei?? Parempihan se on mitä enemmän saadaan tollasia myytyä erikseen. Siis myyjälle, ei kuluttajalle...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Sirkuttaja ei nyt tää ymmärrä. Mutta eihän kaikki voi...

Kyllä, HDMI on jo jonkin aikaa ollut se "the HD-sisällönsiirto-kaapeli". Mutta Applella taas omat metkut kehissä.

Vastaa
mniskane
mniskane

7

@4 jos olet tutustunut yhtään Applen tuotteisiin niin olet huomannut, että noissa eri Storeissa hyllyt notkuu kaikenlaista johdonpätkää - ei ole siis mikään iPhone ongelma vaan Applen tyyli yleensä nyhtää massia noilla johdonpätkillä. Helvetin huono user experiense kun aina pitää muistaa pitää jotain johdonpätkiä mukana (itsellä siis jonkun verran noita Applen tuotteita joten en vaan huutele puskista)

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

8

@ arvon Apple vihaajat. Olen hyvinkin tietoinen Applen tuotteista ja käyttänyt niitä 2007:stä lähtien en vaan ole koskaan saanut siitä jujusta kiinni miksi haluaisin esittää asioita puhelimella esim tykistä. Itse omaan olohuoneessa Full Hd tykin pleikan ja tietokoneen multimedian nauttimista varten! Ja älypuhelimen ja kohta ipadin omistan, jotta voin nauttia ko. viihteestä myös muualla. Enkä anna pätkänvertaa arvoa sille että saisin puhelimen hdmi:llä televisioon kiinni en toki väitä, että se olisi huono asia jos näin voisi tehdä. Suuremman arvon annan käytettävyydelle ja "mobiiliudelle"! Mutta jos haluaa korvata esim. huippuluokan käyttökokemuksen hdmi liitännällä ja vaikka huippu kameralla niin sitten on oikea vaihtoehto lienee Nokia N8. sillä saa hdmi:n ja kamera ei muuta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

@8

Ainoastaan Apple-hullu uskoisi että liitettävyys sulkee pois käytettävyyden ja "mobiiliuden". HDMI on pirun yleinen liitäntätapa, ja oli sitä jo iP4:n julkaisun aikaan. Siksi on outoa, miksei sellaiseen viihdekoneeseen kuin iPhone voinut laittaa sitä pientä HDMI-porttia.

OT:na, samoin kummastelen Applen haluttomuutta muutenkaan seurata näitä "normeja". Toki hienoa että kaikki eivät käytä yhtä ja samaa liitäntää (kilpailua), mutta se ei kuluttajan etu että jätetään ne yleisimmät liitännät pois jonkun marginaaliliitännän takia.

Vastaa
mniskane
mniskane

10

Komppaan täysin ArttuH5N1:tä. Sirkuttaja on ollut Applen asiakas vasta niin vähän aikaa, että asia ei ole alkanut vielä ärsyttään. Muutaman iPod:n, iMac:n, MacBook Pron ja Mac Pro:n jälkeen asia alkaa jo närästämään. Laitteet ja softa muuten toki erittäin mukavia käyttää - eihän niitä muuten olisi tullut ostettua.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

12

Ei morjes. Mitä sitten jos Apple rahastaa? Ihmiset kiltisti vaan ostaa koko ajan, niin tietenkin keksitään jotain uutta myytävää. Ja mikäpä salazaari, mikäpä firma ei olisi rahan perään? Ei ole sellaista firmaa vastaan tullut. Ja onko pakko ostaa alkuperäistä johtoa jos ei ole rahaa siihen? Kyllä kohta ilmestyy kiinansivuille kopiojohtoja eurolla myytäväksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuu (vahvistamaton)

13

@12

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Turhaa nillitystä. Kaikkien valmistajien pitäisi ruveta tekemään omia epästandardeja liitäntöjään. Ottaa suorastaan päähän kun sama kaapeli sattuu sopimaan kaikkiin laitteisiin. Ennen oli aika parempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Maksakaa maksakaa (vahvistamaton)

14

Joopa joo. 4 vuotta vanha N95-puhelimeni pystyy edelleen asioihin joihin uusimmastakaan iphonesta ei ole. Mutta on se aiFööni vaan hieno, kyllä siitä kannattaa maksaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
maksan maksan (vahvistamaton)

15

@14 Pystyykö sun N95 tarjoamaan markkinoiden parasta nettikäytettävyyttä?

Sitä minäkin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.