Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S II voi pyörittää pelejä 1080p-resoluutiolla

24
Kaarlo Räihä

Samsung Galaxy S II voi pyörittää pelejä 1080p-resoluutiolla
Tulevan Samsung Galaxy S II -puhelimen laskentatehosta saatiin tällä viikolla esimakua, kun GDC 2011 -tapahtumassa oli esillä Exynos 4210 -piiriin perustuva pelilaite.

Samainen Exynos 4210 on käytössä tietyillä markkina-alueilla Samsung Galaxy S II -puhelimessa, ja Engadget-sivuston kuvaamaan videon perusteella kyseinen piiri pyörittää pelejä helposti 1080p-resoluutiolla. Kehittäjien mukaan peliä voisi pyörittää 1080p-resoluutiolla jopa 70 FPS -ruudunpäivitysnopeudella, joten pelinkehittäjät ovat varmasti kiinnostuneita uusista älypuhelimista.
Laite mahdollistaa myös 3D-videon ottamisen ulos HDMI:n kautta, joten stereoskooppisen näyttölaitteen omaavat tahot voivat nauttia 3D-elämyksestä. Koska Samsung Galaxy S II sisältää myös HDMI-ulostulon MHL-liitännän avulla, nähtäneen 3D-pelejä mahdollisesti myös puhelinten suunnalla.

ARM:in mukaan videolla näkyvä TrueForce HD 3D -peli saattaa tulla jakeluun Android Markettiin laitteiden suorituskykyä testaavana sovelluksena.

Alla Engadgetin julkaisema video

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

DaIle
DaIle

1

Jännä nähä millon tulee tollanen kompinaatio yleiseen käyttöön. Esim. se "PS" puhelin olisi jännälaite jos sen voisi noin kytkeä ja ps3 ohjaimella suoraan pelata tv:stä.

Vastaa
PJL78
PJL78

2

Kaikkein paras olisi, jos pleikkareita ei tarvitsisi enää ollenkaan, kytket vain langattomat ohjaimet langattomasti älypuhelimeen ja älypuhelimen langattomasti wifillä 3D-tekkkariin, huh. Kohtahan toikin on mahdollista.

Vastaa
kikuu
kikuu

3

Nopeasti kehittyy, mutta taitaa mennä vähän akkujen kehityksen ohi tuo virrankulutus.. Litiumakkujen jälkeen käytännössä mitään kehitystä ei ole tapahtunut, eikä varmaan tapahdukkaan ainakaan pariin vuoteen.
Jotenkin turhauttaa pitää tuommaista 15kg pöytäkonetta tuolla surimassa 40Db äänellä kun tommoinen taskuunmenevä laite pyörittää jo pelejä melko hyvin(en nyt todellakaan tarkoita, että korvaisi pyötäkoneen tai läppärin pelilaitteena, mutta siihen suuntaan mennään). Peliläppärit eivät kuitenkaan ole mitään kovin järkeviä laitteita, suhteessa vähän tehoa ja kauheasti hintaa.

Vastaa
3D & Super Amoled PL (vahvistamaton)

4

Mahtaako tuo Super AMoled Plus-näytön 3D-tekniikka olla automaattinen autostereokooppinen?.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Ihan kiva. Kunhan joku keksii jotain parannusta akkuihin ni ehtii peleistä kattoo muutakin, kun alku animaatiot.

Vastaa
akse
akse

6

jaa a. millasia polygoni määriä yoi sitte laskee. Kyllä sitä itekki muisti vanhalla PC:llä pyöritti pelejä täysillä resoluutiolla, mutta detailien lisääminen oli no no. Nykyään saa detailitki :)

@2 tuotahan voi jo harrastaa monilla puhelimilla, tosin puhelin pitää kytkeä telkkariin hdmi:llä tai muulla. esim. n900:sta on videoita missä laite on kiinni telkkarissa ja wiin ohjain on paritettu laitteen kanssa, jolla peliä sitten ohjataan.

Todellakin, pidempiin pelisessiohin kannattaa varata laturi mukaan :)

Vastaa
Guarded
Guarded

7

Haluan kuulla kun apple-lampaat alkaa tästä vääntämään että kopioidaan iPhoneja... Odotan myös innolla kun väittävät iPhonea silti paremmaksi ja monipuolisemmaksi...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

Jopa alkuperäinen iPhone *on* parempi ja monipuolisempi. Ainakin siihen asti kunnes tuota saa kaupoista. Vasta sitten nähdään millaisia pelejä siihen oikeasti saa (tuo demo näytti aika tylsältä) ja millä markkinoilla kyseinen chippi ja pelit ovat saatavilla.

Ennen markkinoilletuloa laite on täsmälleen yhtä hyvä kuin Palm Pre 3 taikka iPhone 5. :)

Vastaa
Jepajuu (vahvistamaton)

9

@8

Pitääkö teknologiademon olla jännittävä peli? Jos et tajunnut, niin kyseessä ei ollut mikään demo-versio oikeasta pelistä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

Kyseinen teknologiademo näytti myös teknisesti tylsältä. Odotetaan niitä oikeita pelejä ja laitteita ja katsotaan sitten kuinka paljon tavaraa effektejä saadaan oikeasti ruudulle ja onko 1080p tuessa kyse skaalaamisesta vai oikeasta 1920x1080 resoluutiosta.

Jos et tajunnut, demon ja oikean tuotteen ero voi olla valtava, kuten Tegra 2:n kohdalla ovat jotkut jo huomanneet.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

11

@8.

Ai että alkuperäinen iphone on parempi ja monipuolisempi kuin Samsung Galaxy S2?? Niinkö sä sanoit? :DD voi jumalauta... Nokia 5800:n resoluutiokin hakkaa sen, vaikka nykypäivänä sama resoluutio on kilpailevien laitteiden suosijoiden mielestä pieni. Ominaisuuksia riittää vaikka muille jakaa. Ehkäpä uudet päivitykset toi sille iphonelle lisää ominaisuuksia, mutta 5800:ssa oli suoraan uutena enemmän ominaisuuksia, mitä ensimmäisessä (alkuperäisessä) iphonessa oli kun se julkaistiin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@11

Kyllä, iPhone, Nokia 5800 ja vaikkapa Nokia 2110 olivat äärettömästi parempia ja monipuolisempia kuin Galaxy S2, kunnes Galaxy S2:ta sai kaupasta. Tutustu termiin vaporware.

Toivottavasti tästä rautalangasta oli apua.

Vastaa
yksyks2
yksyks2

16

@14
Ei vittu vähän rajaa noihinn sun juttuihin; et ole ikinä edes koskenut laitteeseen jossa pyörii touchwich, tuskin koko androidiin.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yksyks2:

@14
Ei vittu vähän rajaa noihinn sun juttuihin; et ole ikinä edes koskenut laitteeseen jossa pyörii touchwich, tuskin koko androidiin.

Sulle näyttää olevan ihan hirveän suuri ongelma tuo. Ihan kun ei olis olemassa semmosta palvelua kuin YouTube, oletko sattunut kuulemaan semmoisesta? Mä käyn siellä melkein päivittäin katsomassa videoita laitteista, ja luuletko tosiaan, etten olis kattonu videoita Samsungin laitteista?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yksyks2:

Kyllä se on välillä aika suuri ongelma, kun suollat sellaista paskaa.

Anteeks? Mitä tarkotat paskalla?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

@12

> Öh..? Mitä sä yrität nyt selittää?

Se lienee päivänselvää. Yritin, ja mielestäni onnistuin, selittää asian, jota et ollut ymmärtänyt tai olit jättänyt lukematta noissa aikaisemmissa viesteissäni.

Kerrataan vielä: Tuote, joka ei ole saatavilla, on aina huonompi kuin sellainen joka on saatavilla. "Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla"

Se että joku tuote tulee markkinoille ei tee siitä automaattisesti parempaa kuin toisesta, mutta silloin niitä voi ihan oikeasti verrata.

Kaiken lisäksi tämä uutinen ei ollut suoranaisesti Galaxy S2:sta vaan erään grafiikkapiirin demosta. Kyseinen GPU on Galaxy S2:ssa "joillakin markkina-alueilla". Joillakin toisilla sitten ei.

Lisäksi tarvitaan niitä pelejä, pelkästä teknologiademosta ei voi päätellä oikein mitään niiden, mahdollisesti tulevien, oikeiden pelien laadusta. Niiden laadun voi arvoida vasta sitten kun sekä laite että pelit ovat valmiita ja saatavilla. (Selväähän on että tuollaisen GPU:n edut näkyvät vain tietynlaisissa peleissä, Angry Birds ei pyöri yhtään paremmin kuin muilla Android-puhelimilla, eikä tarvitsekaan)

Ennen sitä Nokia 6110 ja Snake voittaa 6-0, jos sellainen sattuu taskusta löytymään.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

23

@22.

Joo, selitit vaan niin epäselvästi etten mun papuaivoillani sitä älynnyt.

Kyllähän se tietenkin on näin, mutta nythän tämä laite on jo saatavilla.

Vastaa
Fiili
Fiili

24

Käsittääkseni MHL- / HDMI-sovitin EIA2UHUNBECSTD sisältää myös MicroUSB-liittimen HDMI-liittimen puoleisessa päässä, johon voi laittaa USB-laturin kiinni, useimmat tv:t ym. kun eivät vielä sisällä suoraan MHL-liitännän kautta lataamista. Tämän adapterin kanssa voi katsoa Samsung S II:n HD-videoita televisiolla, ja samalla ladata verkkoliittimellä puhelinta.

Miten on muuten, toimiiko Samsung Galaxy S 2:n MicroUSB-HDMI MHL-liitäntä myös uusien AV-vahvistimien kanssa, siten että SGS2:n sisältämää musiikkia voisi kuunnella liittämällä puhelin EIA2UHUNBECSTD:llä vahvistimen HDMI-tuloon?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja