Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google muuttaa Android Marketin toimintaa haittasovellusten takia

8
Kaarlo Räihä

Google muuttaa Android Marketin toimintaa haittasovellusten takia
Android-laitteille suunnattu Android Market nousi alkuviikosta otsikoihin ikävien asioiden osalta, kun ohjelmistokaupan valikoimista löytyi 58 haitallisella ohjelmakoodilla varustettua sovellusta. Nyt Google on luvannut muutoksia Android Marketin toimintaan, jotta vastaavaa ei tapahtuisi enää jatkossa.

Ensimmäiset muutokset alkavat jo tänään, kun Google etäpoistaa kaikki kyseisiin haittasovelluksiin liittyvät ohjelmakoodit puhelimista. Kuluttajien suunnalta päivitys ei vaadi mitään ylimääräisiä toimia, vaan sen pitäisi tapahtua automaattisesti, kunhan puhelimessa on vain 3G- tai WLAN-datayhteys käytössä. Haittasovellusten saastuttamien puhelimien omistajat saavat Googlelta asiasta vielä erikseen sähköpostia.

Haittasovellusten hyödyntämää tietoturva-aukkoa Google ei voi kuitenkaan etäkorjata, vaan tämä jää puhelinvalmistajien vastuulle. Kyseisen tietoturva-aukon avulla sovellukset voivat saada puhelimissa pääkäyttäjän oikeudet, jolloin ne pääsevät käsiksi lähes kaikkiin puhelimen osa-alueisiin. Kyseinen tietoturvaongelma on korjattu Androidin 2.2.2-julkaisussa ja uudemmissa versioissa, mutta monille Android-puhelimille viimeisimpiä päivityksiä ei julkaista virallisesti, joten monissa puhelimissa aukon korjaaminen ei onnistu helposti.


Android Marketin osalta Google on tiukentamassa kauppapaikan valvontaa jaettavien sovellusten osalta, mutta tarkempia tietoja muutoksista hakujätti ei kertonut julki. Ennakkoarvioiden mukaan Google ottaa pian käyttöön uudet automaattiset tarkistusohjelmat, jotka käyvät läpi kaikki kauppapaikan sovellukset etsien niistä haittakoodia, jonka lisäksi myös sovelluskehittäjät saattavat joutua aiempaa tarkempaan syyniin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

roponen
roponen

2

Malboro, vallankäyttöhän voi aina johtaa taka-ajatuksien toteuttamiseen ja varmasti spekuloinnit poistojen ja hylkäysten todellisista syistä lähtevät käyntiin aikanaan (kuten Applelle on käynyt).

Mutta hyvä juttu, ilman tällaista ilmoitusta en kyllä olisi enää ikinä ostanut Android laitetta. Eihän siitä tule mitään ettei niitä ohjelmia kukaan tarkista. Edes "luotettaviin lähteisiin" ei voi luottaa jos ohjelmat saa kopioida ja asettaa uudestaan markettiin spywarella varustettuna millä tahansa nimellä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Niin se maailma muuttuu. Kun pari vuotta sitten paljastui, että Applella on masterswitch, jolla se voi tappaa softan käyttäjän laitteelta, oli reaktio ihan erilainen. Varsinkin Applen laitteita käyttämätön porukka heilutti käsiään ja huusi kuinka kauheata sortoa tuollainen on. Kyseistä ominaisuutta ei ole tiettävästi vielä käytetty kertaakaan.

Ihan sama laulu on ollut pitkään Applen ennakkotarkistuksesta, softien allekirjoituksesta ja asennuslähteiden rajallisuudesta. Toivottavasti suhtautuminen näihin asioihin muuttuu edes hieman realistisemmaksi jatkossa, kun on nähty että ei Apple ehkä ihan täysin väärässä ole ollutkaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Niin ne ajat muuttuvat.

Kun pari vuotta sitten paljastui, että Applella on masterswitch, jolla se voi tappaa softan käyttäjän puhelimelta, oli helvetti irti. Varsinkin iPhonea käyttämättömät heiluttivat käsiään ja huusivat kuorossa minkälaista sortoa se on. Kyseistä ominaisuutta ei oltu, eikä tietääkseni ole vieläkään, käytetty kertaakaan.

Toivottavasti tämän myötä saamme jonkinlaista liennytystä Apple-diskurssiinkin. Tiedän kyllä, että se on ehkä vähän liikaa pyydetty, mutta josko edes vähän, kun kerta kerran jälkeen näyttää siltä, että Apple ei ole ollut ihan väärässä "diktatuurissaan".

Vastaa
Tnoi
Tnoi

5

@Jonahan

No todellakin on liikaa pyydetty. Värvää jossain muualla niitä apple faneja, jos se on niin lähellä omaa sydäntäsi.

Vastaa
roponen
roponen

6

Jonathan, mielipiteet = persreijät, kaikilta sellaiset löytyy ja kaikki haisevat. Jotkut ovat kokeilleet käyttää näitä Applen tuotteita ja näistä harvempi enää (tutkimusten mukaankaan) vinkuu. Ne ovat pääasiassa näitä jotka eivät ole Applen laitteita kunnolla käyttäneetkään jotka valittavat netissä. Tokihan seassa on jokunen pettynyt Applen entinen asiakaskin, ei se ajattelutapa kaikille sovi.

Eiväthän Applen vehkeetkään mitään maagisia tai täydellisiä oikeasti ole (vaikka Jobs niin sanookin julkkareissa), mutta niissä asiat on ajateltu niin että vehkeet todellakin toimivat, asiakkaat saavat mitä haluavat ja rahaa virtaa Applen kirstuun. Tyytyväisyys on ilmeisesti sellainen ominaisuus jota on vaikea tajuta sivusta seuraamalla, eihän siihen laitteeseen voi edes asentaa ohjelmia muualta kuin Applelta tai pyörittää flashiä ja herrajjestas siitä joutuu maksamaan rahaa :o

Jotkut Apple-fanaatikot tosin kuvittelevat laitteensa täydellisiksi eivätkä ota kritiikkiä niistä kovin suopeudella vastaan. Ynnätään tähän yhtälöön ihmiset jotka eivät ole lähteneet Applen kelkkaan ja mielellään härkkivät toisia ja saadaan tämä käsittämättömän epälooginen "debaatti".

Nämä suomen uutiskommenttien väittelyt ovat vielä kesyjä verrattuna siihen trollaamiseen jota kansainvälisillä palstoilla harrastetaan. Siellä todella näkee miten sokea voi Applen fani olla ja miten asioista tietämättömiä vastustajat ovat. Apple fani = Jobsin sana on totta. Vastustaja = mikä tahansa netistä luettu negatiivinen on totta.

Omalla kohdalla paras tapa suhtautua näihin väittelyihin on ottaa se viihteen kannalta. Se on kuin suurta saippuaoopperaa jossa molempien puolien ääritahvot hakkaavat netissä päitään yhteen keksien mitä älyttömämpiä väitteitä puolin ja toisin. Omat mielipiteeni asioista muodostan mieluiten itse kokeilemalla.

Vastaa
akse
akse

7

@6 "asiakkaat saavat mitä haluavat ja rahaa virtaa Applen kirstuun."

Niin no ainakin jailbreakkauksen jälkeen :)

Vastaa
roponen
roponen

8

akse, totta :D

Tosin jailbreakkauksen jälkeen saattaa virrata vähemmän sitä rahaa sinne Applen kirstuun. Mutta aika hyvin nuo tuntuvat osaavan omansa ottaa, eli ... en olisi kovin huolissani heidän puolestaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja