Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple julkaisi iOS 4.3:n

15
Manu Pitkänen

Apple julkaisi iOS 4.3:n
Apple julkaisi eilen 9. maaliskuuta uuden version yhtiön mobiililaitteissa käytetystä iOS-käyttöjärjestelmästä. Uutta iOS 4.3 -käyttöjärjestelmän odotettiin tulevan ladattavaksi vasta perjantaina, jolloin Apple julkaisee iPad 2:n.

iOS 4.3 -käyttöjärjestelmä on saatavilla iTunesin kautta iPhone 3GS:lle, neljännen sukupolven iPod Touchille, iPadille ja iPhone 4 -puhelimen GSM-versioille. Hiljattain julkaistu Verizonin iPhone 4 ei siis saanut vielä päivitystä. Luonnollisesti myös perjantaina julkaistava iPad 2:ssa on valmiiksi asennettu iOS 4.3. Nopeimmat ovat jo löytäneet käyttöjärjestelmän kernelistä viitteitä sille, että tulevassa iPhone 5:ssä käytetään kaksiytimistä A5-prosessoria.Uutta iOS 4.3:ssa on aiempaa nopeammalla Nitro JavaScript -moottorilla teräsetetty selain. Lisäksi iPhone 4:n GSM-versioihin on tullut tethering-mahdollisuus. Puhelimella voi jakaa verkkoyhteyden langattomasti kolmelle laitteelle sekä kahdelle muulle laitteelle USB:n tai Bluetoothin kautta. iTunes Home Sharing -omnaisuuden ansiosta iOS-laitteella voi kuunnella tietokoneelta löytyvää iTunes-kirjaston sisältöä Wi-Fi:n kautta. Applen iPad-laitteiden ruudun lukitus -näppäimen voi iOS 4.3:n ansiosta ohjelmoida fyysiseksi äänenvaimennus-näppäimeksi. Näiden lisäksi Apple on parantanut AirPlayn ominaisuuksia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Vlaadi
Vlaadi

1

Ei mikään maailmaa mullistava päivitys, mutta ihan näppärä kumminkin. Settings-puolelle tuli hieman lisää säädettävää ja just tuo netin jakaminen ei oo enää monen alavalikon alla. Selain tuntuu selvästi nopeammalta iPhone 4:lla. Enpä tiedä, löytyykö kauheasti muuta dramaattista.

Ihan mukava päivitys näin iOS 5:sta odotellessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Martin-a (vahvistamaton)

2

Apple osaa innovaatiot. Yhteys käsilaitteen ja tietokoneen välillä ja tethering, kummallekin on hyvin paljon käyttöä. Tethering tulee olemaan erityisen näppärä esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä tai pienissä kokouksissa, kun netin saa jaettua taskusta useammalle. Mikään muu matkapuhelinvalmistaja ei pysty tarjoamaan samaa ominaisuuksien monipuolisuutta kuin Apple. Siksi käytän iPhonea.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
asdpasdas (vahvistamaton)

5

@4
Mutta eipä ole ollut sulavaa kuvan kääntymistä, tai lagitonta selaamista. Nämä ominaisuudethan älypuhelimen tekevät.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

6

@4

Eiköhän tuo @2 ollut ihan pelkkä trolli. Mitään erityisen innovatiivista tässäkään päivityksessä ei ollut. Hiljalleen lisäillään vain puuttuvia ominaisuuksia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
realisti_ (vahvistamaton)

8

Mistähän kelkasta mahdat puhua? Appe on entistä suositumpi kuin koskaan :D

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

9

En iPhonea omista, mutta ihan hyvä päivityshän tuo on. Uuden iPhonen mukana tulee varmasti versio 5, joten siltä voidaan odottaa suurempia uudistuksia, kuten widgettejä yms..

Vastaa
3rp3
3rp3

11

Jos Apple joskus tuo widgetit iOS:iin, miten uskotte sen toimivan? Tulevatko widgetit hämmentämään sovellusikonien sekaan, vai tuleeko erikseen "työpöytä" kuten Androidissa? Siinä kyllä häviäisi iso osa iOS:in helppokäyttöisyydesta, joten itse en siihen usko.

Koska iOS:in sovellusvalikko ei ole pystysuunnassa skrollattava, olisi hyvä idea laittaa widget-työpöydät sovellusvalikon yläpuolelle. Sovellusvalikon alapuolelle voisi tuoda WebOS-tyylisen korttimoniajon. Näin ylös- ja alas-pyyhkäisyillä voisi helposti laajentaa käyttöliittymän toiminnallisuutta. Lisäksi kotinäppäimen tuplaklikkauksella voisi avata jonkin yleisnäkymän, josta pääsisi nopeasti siirtymään haluamalleen widget- tai sovellussivulle.

Vastaa
hta
hta

12

On iOS:issa ollut tethering jo kauan aikaa ennen tätäkin päivitystä, se ei tosin ollut ihan yhtä helppokäyttöinen kuin nyt ja siis tarkoitan, että se on ollut myös normaalissa, ei jailbreakatussa, käyttiksessä myös täässä suomessa.

Ei nyt mitään hirveen ihmeellistä mutta kiva, että helpottivat tuon ominaisuuden käyttöä.

Itse kuulun siihen ryhmään jota alkaa nykyinen ikonipohjainen valikko tosin tylsistyttämään. Widgetit on omassa toivelistassa ja saa nähdä tuleeko hankittua iPhone5:sta jos ei niitä siinä ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
penapp (vahvistamaton)

13

Apple on sen verran paljon painottanut sitä, että kaksivuotiaan ja satavuotiaan pitää osata käyttää iOS:ää, niin saattaa olla että ruudukkonäkymää ei lähdetä muuttamaan pitkään aikaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jannujantteri (vahvistamaton)

14

jos joku widgettinäkymä iphoneen tulee, niin se toteutettaneen samallalailla kuin osx:ssä: dashboardilla. Erillinen näkymä omille widgeteille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.