Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhu: Google kokeilee NFC-maksamista New Yorkissa ja San Franciscossa

4
Kaarlo Räihä

Huhu: Google kokeilee NFC-maksamista New Yorkissa ja San Franciscossa
Googlen tulevista NFC-suunnitelmista on vuotanut tänään tietoja julki, kun projektia lähellä olevat lähteet kertoivat hakujätin NFC-maksukokeilun käynnistyvän neljän kuukauden sisällä New Yorkissa ja San Franciscossa.

Kokeilussa mukana olevat liikkeet saavat kassajärjestelmiensä kanssa yhteensopivat maksulaitteet VeriFone Systems Inc. -yritykseltä. Todennäköisesti kokeilujakso on myymälöille maksuton, jotta Google saa houkuteltua mukaan kaavailemansa tuhat myymälää.

Kokeiluun osallistuvissa liikkeissä voi siis testijakson aikana maksaa ostoksensa matkapuhelimessa olevan NFC-sirun avulla. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, miten Google sitoo kuluttajan tunnistamisen ja virtuaalilompakot samaan pakettiin.

Maksujen ohella NFC:n avulla on mahdollista korvata mm. kanta-asiakaskortit ja erilaiset matkaliput, joten myymälöiden lisäksi tekniikka kiinnostanee muitakin yrityksiä.


Kuluttajien keskuudessa tekniikan nopean yleistymisen jarruna on ainakin alkuun NFC-tuella varustettujen puhelinten vähyys Yhdysvaltojen markkinoilla. Myös yhteisten standardien puute maksujärjestelmien osalta vaivaa monien toimijoiden mieltä, ja eilen The Independent -sanomalehti kertoi Applen julkaisevan iPhone 5 -mallin ilman NFC-tukea yhteisten standardien puuttuessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Hienoa että NFC:tä aletaan puskea ulos. Tosin ihmetyttää tuo iFirman temppuilu. Kohta varmaan julkaisevat oman kilpailevan järjestelmän, joka löytyy Macbookeista yms.

Odotan NFC:ltä paljon, saisi saapua Suomeenkin laajassa mittakaavassa vielä tämän vuosikymmenen puolella.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

uutisesta:

> Maksujen ohella NFC:n avulla on mahdollista korvata mm. kanta-
> asiakaskortit ja erilaiset matkaliput, joten myymälöiden lisäksi
> tekniikka kiinnostanee muitakin yrityksiä.

Moinen olisi suunnaton helpotus. Just tuossa itse laskeskelin vähän aikaa sitten, että mulla on yli 20 erilaista muovikorttia %) Löytyy henkkaria, pk-seudun matkakorttia, Visa-korttia, kuntosalikorttia, jäsenkorttia, bonuskorttia, kanta-asiakaskorttia, kirjastokorttia, ladatavaa maksukorttia kopiokoneeseen käyttöön jne. Ja sit on muovikorttien lisäksi vielä läjä pahvisia kortteja mm. leffavuokraamoon jne Aaarghh...

Olisi todella hienoa, jos noista muovi- ja pahviläpysköistä pääsisis eroon ja kaikki hoituisi NFC:llä varustetulla kännykällä.

Vastaa
DaIle
DaIle

4

Siis mikä täsä nyt niin uutta tekee?? aikonaanhan se oli se nokian "lompakko" sovellus jolla piti pystyä maksamaan ostokset kännykällä. Tämä siis on joku parempi versio? vähän hukassa nyt tässä, että onko tämä "uusi,ennen näkemätön ja mullistava 3d:laita lasit päähän" juttu taas. Ja applehan se harrastaa monesti tälläistä, monessakin asiassa joka on jo vanhaa/aikasemmin keksitty:D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja