Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:lta kaksi uutta WP7-puhelinta: Ignite ja Prime

10
Manu Pitkänen

HTC:lta kaksi uutta WP7-puhelinta: Ignite ja Prime
Telstra Australian tilauslistoista paljastui paitsi HTC Pyramidin tiedot, niin myös kahden uuden Windows Phone 7 -puhelimen mallinimet teknisine tietoineen. Ignite on ilmeisesti ensimmäinen matalan hintatason WP7-puhelin, kun Primesta taas löytyy fyysinen QWERTY-näppäimistö.

XDA.cn-sivuston vuotamien kuvien tietojen mukaan HTC Igniten speksit alittavat Windows Phonen laitevaatimukset, joten kyseessä lienee todennäköisesti matalan hintaluokan puhelin. Siitä löytyy nimittäin 800 megahertsin yksiytiminen Snapdragon-suoritin ja 3,7 tuuman WVGA-resoluution kosketusnäyttö. Näyttö on resistiivinen, joka on tunnetusti kankeampi vastaanottamaan käskyjä. Käyttöjärjestelmän laitteistovaatimukset gigahertsin suoritin, kapasitiivinen kosketusnäyttö, 3G-yhteys, 512 megatavua keskusmuistia ja viiden megapikselin kamera. Kolme viimeisintä vaatimusta Ignite täyttää. Puhelin ilmestynee tämän vuoden puolivälin paikkeilla.
HTC Primen erikoisuus on täysikokoinen fyysinen näppäimistö. Siinä on 3,7 tuuman WVGA-resoluution näyttö, jossa on ilmeisesti käytetty kapasitiivista tekniikkaa. Puhelimen suorittimesta ei ole tällä hetkellä mainintaa, mutta ilmeisesti siinä on gigahertsin Snapdragon. Primesta löytyy LED-salamalla varustettu viiden megapikselin kamera. Puhelin ilmestyy samoihin aikoihin kuin Ignite eli vuoden puolivälissä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

miksuh2
miksuh2

1

Näyttääpä aika täyteenahdetulta tuo näppis. Tuollainen littana liukukannellinen muotoilu saattaa ehkä antaa hiukan enemmän tilaa viidennelle näppisriville, mutta itse kyllä pidän paljon enemmän E7-tyylisestä ratkasusta, jossa näyttö on kallistettu näppikseen nähden ja näppis on "upotettu" puhelimen reunoja alemmas.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

2

Uutisesta:

> Näyttö on resistiivinen, joka on tunnetusti kankeampi vastaanottamaan
> käskyjä.

Nojaa, ei pidä suoralta kädeltä tuomita. Itseasiassa resistiivistä kosktusnäyttötekniikkaa on kehitetty edelleen ja on ihan mahdollista, että tuossa luurissa on esimerkiksi multitouch tuki. Olettaen tietenkin, että luurissa käytetään esim sitä joskus vuosi sitten esiteltyä ohjainpiiriä, joka tukee jopa kymmentä yhtäaikasta kosketusta resistiivisellä näytöllä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

@Uutinen
> Käyttöjärjestelmän laitteistovaatimukset ...
> kapasitiivinen kosketusnäyttö,

Onko tuollaista vaatimusta ollut ? tietääkseni ei. Eli WP sinänsä vaadi kapasitiivista toteutusta, eli voi olla vaikka resistiivinen. Mutta tuki raudalle pitää tietenkin olla.

Vastaa
teppoI
teppoI

4

@3

Esim:

Windows Phone 7 Series is a touch-operated OS and Microsoft will be very strict about the screen, though not as strict as we thought initially. At launch, the only available resolution will be WVGA (480 x 800) but as it turns out later HVGA (320 x 480) devices will also be available.

The screens used should all be capacitive and should be capable of sensing at least 4 contact points.

http://www.gsmarena.com/windows_phone_7_hardware_requirements_confirmed_two_wp7_phones_and_an_htc_hd3_rumor-news-1513.php

Vastaa
teppoI
teppoI

7

@5

Eivät tietenkään ole ehdottomia. Eiväthän ne ole koskaan olleet. Niiden tarkoitus on vain varmistaa se, että käyttöjärjestelmä toimii kuluttajan käsissä mahdollisimman hyvin. Kovat laitteistovaatimukset johtuvat varmaan siitä, että Microsoft on halunnut luoda laadukkuus-brändiä.

Uutinen laitteistovaatimusten kevennyksestä on itseltäni mennyt ohi. Se ei kuitenkaan poista sitä tosi asiaa, että Igniten nyt raportoidut ominaisuudet ovat alle Microsoftin tämänhetkisten laitteistovaatimusten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

4@
>The screens used should all be capacitive and should be capable of
>sensing at least 4 contact points

Tuossa kai vähän tulkattu, tekninen vaatimus enemmänkin monipistekosketus, kuin kapasitiivinen. Ainakin MS jo tuolloin viestitti ettei sinänsä WP:n vaadita kapasitiivista.

Toinen asia sitten mitä ohjaimia on tuettu ja käytetty.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

9

Eli Nokian juna painelee jo täysillä heistä ohi, tässäkin asiassa. Muut kerkeää tuomaan halpis luureja WP7:lla ennenkuin Nokia saa sopimuksen kirjoitettua.

Hyvältä vaikuttaa..

Lisäksi luin eilen (ikäväkseni en nyt löydä lähdettä, mutta juttu oli jostain viimevuoden lopulta), että HTC olisi tuomassa Senseä myös WP luureihin. Jos se juttu pitää paikkaansa niin on viimeinenkin erottumismahdollisuus mennyt.

Great, kohta kurssi kolisee jossakin 4-5€ tietämillä.

Tulipahan pilattua HTC uutinen Nokialla, sorry.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

10

Onpahan tyylikkäitä luureja, jos qwerty luuri kiinnostaisi niin primen vois ostaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja