Apple kritisoi Androidin selainta nopeimmaksi väittänyttä tutkimusta

3
Teemu Laitila

Apple kritisoi Androidin selainta nopeimmaksi väittänyttä tutkimusta
Applen mukaan viime viikolla laajasti uutisoitu Androidin ja iOS:n selainten nopeuksia vertaillut tutkimus oli huonosti toteutettu eikä se anna todellisuutta vastaavaa kuvaa alustojen selainten nopeuseroista. Applen suurin kritiikki kohdistuu tutkimuksen tehneen Blaze.io-yhtiön käyttämään testausmenetelmään, jossa selaimena käytettiin yhtiön itse kehittämää selainohjelmaa, eikä varsinaista iOS-järjestelmästä löytyvää uusinta versiota Safari-selaimesta.

Vaikka Blaze.io:n käyttämä testiohjelma perustuu iOS:n sisäänrakennettuihin renderöintitekniikoihin, Applen mukaan yhtiön oma Safari-selain sisältää optimointeja, joita testissä käytetty UIWebView-rajapintaan perustuva toteutus ei kykene hyödyntämään.

CNet-sivuston mukaan Blaze myöntää Applen kritiikin olevan aiheellista ja yhtiö on valmis tarkistamaan testinsä tuloksia, jos Apple antaa myös kolmannen osapuolen kehittäjille pääsyn Safariin tehtyihin optimointeihin. Siihen asti Blaze kertoo pitävänsä kiinni testinsä tuloksista, joiden mukaan Androidin selain on keskimäärin 52 prosenttia nopeampi."Ennen kuin voimme omakätisesti testata Applen optimointien vaikutuksia, ei ole mitään todisteita siitä, että niistä olisi merkittävää hyötyä latausnopeuksien suhteen" Blaze.io:lta kerrotaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Abexi
Abexi

1

Veikkaan että tuo 52 % on kuitenkin sen verran paljon nopeampi että ei niiden optimointien kanssa päästä siltikään nopeammaksi selaimeksi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

En itsekään usko että Safari on nopeampi kuin Androidin selain, Blazen testissä todellakin oli kaksi isoa vikaa:

1. Ei testattu selainta vaan upotettua komponenttia.
2. Luotetaan komponentin antamaan tietoon latauksen valmistumisesta.

Kohta 1 on pitkältikin käsitelty, Safari käyttää eri Javascript engineä, ja siinä on muutama muukin optimointi.

Kohta 2 on paljon vaikeampi, selaimet ilmoittavat sivun ladatuksi hyvin eri aikaan, selaimeen itseensä ei voi luottaa jos halutaan vertailukelpoisia tuloksia. Esimerkiksi Anandtech kertoi muutama viikko sitten palanneensa käsikellotukseen, koska Android 3.0:n selaimen antamat tulokset olivat epäluotettavia. Ja sama pätee tietenkin muihinkin selaimiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

3

Toistaseksi luotettavin ulkopuolinen tutkimus vaikka ei ollut kun kahdenvalmistajan selaimet...

Kyllähän jotkut nousee barikaadeille elei Aplen tynkäselain voita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.