Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple vie Amazonin oikeuteen App Store -tavaramerkin takia

13
Kaarlo Räihä

Apple vie Amazonin oikeuteen App Store -tavaramerkin takia
Yhdysvalloissa on jälleen käynnistymässä mielenkiintoinen oikeustaistelu, kun Apple kertoi haastavansa Amazonin oikeuteen App Store -tavaramerkin takia. Applen mukaan kukaan muu ei saa käyttää App Store -nimeä palveluissaan, joten Amazonin tuleva Amazon Appstore -sovelluskauppa pitäisi nimetä uudelleen.

Applen mukaan Amazonin käyttämä Appstore-termi hämää kuluttajia, jonka takia sitä ei saa käyttää. Apple vetoaa tapauksessa mm. tavaramerkki- ja kilpailulainsäädäntöön. Korvaukseksi Apple haluaa rahaa, ja myös oikeuden päätöksen siitä, ettei Amazon saa käyttää App Store -nimeä.
Apple on ollut Amazoniin yhteydessä asian tiimoilta, mutta tiettävästi Amazon ei ollut halukas keskustelemaan asiasta.

Applen ja Amazonin lisäksi App Store -tavaramerkistä on kiinnostunut Microsoft, joka koettaa kumota Yhdysvalloissa kyseistä tavaramerkkiä. Microsoftin mukaan App Store on liian geneerinen ilmaisu, eikä sitä pitäisi täten sallia tavaramerkiksi. Microsoftin tekemä valitus on parhaillaan Yhdysvaltain patenttiviraston eli USPTO:n (United States Patent and Trademark Office) käsittelyssä.

Kommentit (13)

Kekedfggg (vahvistamaton)

1

Ei saatana, apple taas vauhdissa, app ja store on kyllä 2 niin geneeristä sanaa että miksi niitä ei voisi käyttää... Omenistit on idiootteja...

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

2

Vähän sama kun joku olisi laittanut joskus Grocery Store kaupan pystyyn ja kieltäisi kaikkia käyttämästä sitä sanaa.

Vastaa
ihmettelevä kysyy (vahvistamaton)

3

@1 Kuten connecting people? En näe tuossa nokian vastaavassa mitään eroa.

Vastaa
JokinPaha
JokinPaha

4

@3 On siinä se ero että jos perustaa lihakaupan jonka nimi on "Lihakauppa" (vrt. App Store) tai jos tällä lihakaupalla on slogan, vaikka "Ihmisille lihaa" (vrt. Connecting people). Ei tietenkään saa mainostaa samalla sloganilla kuin kilpailija mutta kyllä kaupan nimessä pitää voida vapaasti kertoa mitä myydään. Ja miksi se Nokia piti taas vetää väkisellä tähän mukaan?

Vastaa
jartar
jartar

6

Täysi vitsihän tämä on applen osalta. Nyt muka ohjelmisto kauppa sana on heidän omaisuuttaan. Järkyttävää touhua.

Vastaa
MoZar
MoZar

7

Heh..

Onhan meillä ihan oma verkkokauppa.com :P Vaikka verkkokauppa yleisilmaisu.

Mutta ihan totta.. Eihän siinä ole mitään järkeä, että joku appstore tai app store olisi kiellettyjä ilmaisuja kilpailijoiden vastaavissa palevluissa. Ohan tuo kuitenki Amazon Appstore.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

9

On se Apple kyllä hieno pulju.

Taas yksi syy lisää olla ostamatta mulkeroiden tekemää ylihinnoiteltua kuraa.

Ei ihme ettei Amazon ole suostunut edes keskustelemaan asiasta. Onhan tuo nyt niin naurettavaa touhua. Raastuvalla Apple saa kyllä pataan niin että heilahtaa.

Toivotaan että Microsoft saa kumottua tuon ns. tavaramerkin niin loppuu tämmöinen pelleily.

On se muuten hyvä että Apple pitää käyttäjiään niinkin "fiksuina" että kahden appstoren olemassaolo voi hämätä heitä.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

10

Olisi kiva tietää tämän sivuston keski-ikä :D. Mutta asiaan, itse omistan iPhonen ja ihan siitä syystä, että on todella helppo ja sujuvakäyttöinen. Ja miksi aina tarvitsee kinastella siitä kumpi on parempi, Nokia vai Apple? Jokainen tykkää siitä mistä tykkää ja thats it. Sama asia kun väittelisi vaikka siitä että lenkkarit on paremmat ku sandaalit tai toisinpäin :o

Vastaa
jartar
jartar

12

@10
Tuo kommentti ei liittynyt itse uutiseen mitenkään. Kerrotko mitä mieltä olet siitä että applen mielestä sovellus kauppa sana on heidän tavaramerkkinsä?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja