Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Navteq estää eksymisen ostarilla

10
Teemu Laitila

Navteq estää eksymisen ostarilla
Nokian omistama navigointipalveluihin erikoistunut NAVTEQ on julkaissut uuden Destination Maps -palvelun, jolla isoihin ostoskeskuksiin tai muihin laajoihin rakennuksiin voidaan toteuttaa navigointipalveluja. Destination Mapsin avulla voi tarkistaa esimerkiksi portaiden ja hissien sijainnin ja se ottaa huomioon rakennusten eri kerrokset reittejä suunnitellessaan.

Destination Maps ei kuitenkaan rajoitu pelkkiin pohjapiirroksiin, vaan karttapohjiin liitettyjen metatietojen avulla voidaan hakea lähialueen liikkeistä tiettyä artikkelia kuten lumikolaa, jonka jälkeen ohjelma johdattaa oikeaan kauppaan oikealle osastolle.

Käyttäjän perillepääsyn varmistamisen lisäksi paikannus tarjoaa luonnollisesti kauppiaille mahdollisuuden kohdistettuun mainontaan.

Tulevaisuudessa NAVTEQ visioi karttojen tietomäärien lisääntyvän ja muuttuvan aiempaa tosiaikaisemmaksi. "Kun sisätilojen navigointiratkaisut kehittyvät, NAVTEQ Destination Maps voi näyttää esimerkiksi kavereiden sijainnin ostoskeskuksessa tai reaaliaikaisen tiedon tietyn ravintolan asiakasmääristä", NAVTEQilta kerrotaan.


Palvelu lanseerataan ensimmäisensä jättimäisten ostosparatiisien luvatussa maassa Yhdysvalloissa, jossa Destination Maps kattaa yli 200 isointa ostoskeskusta (keskimääräinen pinta-ala noin 70 000 neliömetriä). Sisänavigoinnin luvataan tulevaisuudessa saapuvan myös Eurooppaan ja Aasiaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

syrtek66
syrtek66

1

Tämäkin olisi helposti toteuttavissa esim XMPP:n avulla jos joku vain alkaisi tekemään. Itse en haluaisi että minun sijaintini olisi kaikkien tiedossa.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

Saakohan tähän näkymään myymälöiden turvakameroiden sijainnit, kuten peltipoliisit tieliikenteen puolella.. :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

1@
>Tämäkin olisi helposti toteuttavissa esim XMPP:n avulla jos joku
>vain alkaisi tekemään.

Miten XMPP tekee asian helpoksi ? miten sillä ajattelit sisätiloissa paikantaa, reittisuunnitella, mallintaa jne.

Eiks tuo XMPP enemmänkin pikaviestintään suunniteltu protokolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

4

@3

Hätäisempi voisi kyllä ymmärtää, että nyt on mennyt @1:llä puurot ja vellit pahasti sekaisin, mutta annetaan miehelle mahdollisuus tarkentaa väittämäänsä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>Siis tarkoitin Avahi:a, kts, http://avahi.org/. Siis Zeroconf-
>verkkoja.

Ei avautunut vieläkään tuo ajatuksesi. Ollaanko nyt lainkaan samassa uutisessa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@1 syrtek66

> Tämäkin olisi helposti toteuttavissa esim XMPP:n avulla jos joku vain
> alkaisi tekemään. Itse en haluaisi että minun sijaintini olisi kaikkien
> tiedossa.

Öö? Mitä kumman tekemistä XMPP:llä muka on tämän asian kanssa? Nyt on kyse navifoinnista kauppakeskuksessa. XMPP on protokolla, jota esimerkiksi pikaviestisovellukset käyttää. En nyt ihan tosiaan käsitä kuinka meinaat rakennuksen navigoinnin toteuttaa XMPP:llä??

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

@1 syrtek66

Tarkoitat ilmeisesti tätä:

> NAVTEQ Destination Maps voi näyttää esimerkiksi kavereiden sijainnin
> ostoskeskuksessa tai reaaliaikaisen tiedon tietyn ravintolan
> asiakasmääristä", NAVTEQilta kerrotaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@5 syrtek66

> Tarkoitin Avahi:a, kts, http://avahi.org/. Siis Zeroconf-verkkoja.

No nyt putosin kyllä töysin kärryiltä :) Kuinka se Avahi nyt sitten tuiohon liityy? :) Avahi on siis Linuxissa käytetty ZeroConf-toteutus, joka mahdollistaa eri palvelujen löytämisen lähiverkossa ilman, että niitä tarvitsee koffata tietokoneelle. Avahin avulla siis esimerkiksi tietokoneet voi löytää lähiverkossa jaetut tulostimet, ftp-palvelimet ja muut verkkopalvelut, joita lähiverkossa olevat koneet tarjoaa muille lähiverkon koneille. Avahin tekniikka tunnetaan siis myös nimillä ZeroConf ja Bonjour.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja