NPD: Suuret kosketusnäytöt kiinnostavat älypuhelimen ostajia

3
Kaarlo Räihä

NPD: Suuret kosketusnäytöt kiinnostavat älypuhelimen ostajia
Kun markkinoille tuli viime vuonna neljän tuuman ja sitä suuremmalla näytöllä varustettuja älypuhelimia, epäilivät monet niiden olevan jo liian suuria tavalliselle kuluttajalle, eivätkä kuluttajat ostaisi niitä. Tutkimusyhtiö NPD Groupin julkaiseman tiedotteen mukaan suurella näytöllä varustetut puhelimet ovat kuitenkin käyneet kaupaksi erinomaisesti.

Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä suurella näytöllä varustettujen puhelinten markkinaosuus älypuhelinpuolella nousi Yhdysvalloissa jo 24 prosenttiin, vaikka ensimmäiset mallit tulivat myyntiin vasta kesällä. NPD:n mukaan Yhdysvalloissa viime vuoden myydyin suurella näytöllä varustettu älypuhelin oli HTC EVO 4G, jonka perässä seurasi Motorola Droid X ja kolme seuraavaa sijaa menivät Samsungin Galaxy-tuoteperheen Fascinate-, Captivate- ja Vibrant-malleille.

NPD:n tilastojen mukaan suuret näytöt kiinnostavat sekä naisia että miehiä, ja naisten osuus nousi tässä kategoriassa viime vuoden lopulla jo 40 prosenttiin.



Suurella näytöllä varustetut mallit söivät erityisesti pienellä näytöillä varustettujen mallien suosiota, ja alle 3,5 tuumaisten näyttöjen kokoluokassa markkinaosuus laski vuodessa 27 prosenttiyksikköä. 3,5-3,9 tuuman näyttöjen kokoluokassa kasvua tapahtui parin prosentin verran.

Jos suurten näyttöjen suosio kasvaa tänäkin vuonna samalla tavalla, ovat 4 tuuman tai suuremman näytön omaavat älypuhelimet pian älypuhelinmarkkinoiden suosituin tuotekategoria Yhdysvalloissa.

NPD:n keräämät tilastot tulivat monelle täytenä yllätyksenä, ja viime vuonna mm. Applen toimitusjohtaja Steve Jobs ennusti suurille älypuhelimille huonoja myyntilukuja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

akse
akse

1

3.5 on aika sopiva 4 on ehdoton maksimi mulle. Pitäs mennä sopivasti viel shortsien tai muuten pieneen taskuunkin noi puhelimet.

"Suurella näytöllä varustetut mallit söivät erityisesti pienellä näytöillä varustettujen mallien suosiota, ja alle 3,5 tuumaisten näyttöjen kokoluokassa markkinaosuus laski vuodessa 27 prosenttiyksikköä. 3,5-3,9 tuuman näyttöjen kokoluokassa kasvua tapahtui parin prosentin verran. "

Johtuiskohan yleensä siitä että suuri näyttöisiä oli enemmän saatavilla ja ihmiset pistivät enemmän rahaa puhelinhankintoihinsa.

Vastaa
Tesno
Tesno

3

Eipä kyllä ole 4,3":sta paluuta pikkuluureihin. HD2 taisi tulla markkinoille jo 2009, mutta Windows möbile ei ollut kauhean kovassa huudossa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.