Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puolet käytetyistä puhelimista sisältää entisen omistajan yksityisiä tietoja

2
Teemu Laitila

Puolet käytetyistä puhelimista sisältää entisen omistajan yksityisiä tietoja
Englantilaisen identiteettivarkauksien estämiseen keskittyvän yhtiön CPP:n tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet käytetyistä puhelimista sisältää edellisen omistajan henkilökohtaisia tietoja kuten tekstiviestejä, kuvia tai jopa tallennettuja käyttäjätunnuksien ja salasanojen yhdistelmiä.

Yhtiön kokeessa ostettiin eBayn ja muiden käytettyjen laitteiden markkinapaikkojen kautta 35 puhelinta ja 50 SIM-korttia. Tarkemmissa tutkimuksissa laitteista paljastui 247 erilaista henkilökohtaiseksi luokiteltavaa tietoa, joihin kuului luottokortin PIN-koodeja, pankkitilien tietoja, salasanoja, puhelinnumeroita sekä työnantajien tietoja.
Huolimatta löytyneistä tiedoista 81 prosenttia edellisistä omistajista kertoi tyhjentäneensä muistin. Kuusi myyjää kymmenestä ilmoitti olevansa varmoja kaikkien henkilökohtaisten tietojensa poistamisesta.

Syynä saattaa olla tietojen manuaalinen poistaminen, joka CPP:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan ei todellisuudessa tuhoa mitään puhelimen muistista vaan tiedot ovat palautettavissa pienehköllä vaivalla ja oikeilla työkaluilla.

Tutkimus on hyvä muistutus tietoturvan tärkeydestä aikana, jolloin yhä useamman taskusta löytyy älypuhelin, jonka muistissa säilytetään suuria määriä henkilökohtaista tietoa ja jonka merkitys arjen hallinnassa kasvaa entisestään.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Itse kun ostin puhelimen huuto.netistä, löysin verkkopankkitunnekset, hyvin... "yksityisiä" viestejä myyjän vaimolle, sekä alastonkuvia kyseisestä vaimosta. Ihan mukava kaupanpäällinen, mutta kilttinä ihmisenä tyhjensin puhelimesta nuo datat. Ja puhelimesta ei oltu edes yritetty poistaa mitään tietoja, paitsi puhelinnumerot. Voi va

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja