Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG mukaan langattomaan lataukseen

11
Teemu Laitila

LG mukaan langattomaan lataukseen
LG on esitellyt lyhyesti yhtiön kehittämää langatonta laturia. Langaton laturi ei ole erityisen uusi keksintö vaan esimerkiksi Nokia on demonnut induktioon perustuvia latausratkaisuja. Samaan Fulton Innovationin Qi-tekniikkaan pohjautuu myös Palmin (ja sittemmin HP:n) käyttämä Touchstone-alusta. LG kutsuu langatonta laturiaan Wireless Charging Pad -nimellä.

Laturi koostuu alustasta, jonka päälle puhelin asetetaan latausta varten. Alusta antaa äänimerkin sekä ilmeisesti värinään perustuvan merkin kun puhelin asetetaan alustalle. Latauksen tilasta kertovat värilliset LED-valot alustan yläreunassa. Laturi toimii ainoastaan erittäin pienellä alle senttimetrin etäisyydellä puhelimesta.LG ei paljastanut minkä mallien kanssa laturi toimii eikä yhtiö kertonut koska laitetta voidaan odottaa markkinoille tai mihin hintaan sitä tullaan myymään.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Mikä tuon etu sitten tavalliseen laturiin on? Tavallinen laturi menee näpsäkästi kiinni puhelimeen ja puhelin osaa itse antaa ne signaalit, kuinka paljon on ladattu. Porttien määrää se ei vähennä, jos lataus muutenkin tapahtuisi USB:n kautta. Onko se nopeampi? Tuolta pieneltä alustalta tuskin pystyy yhtä laitetta enempää lataamaan kerralla?

Mikäli HP:n sovellutuksen olen oikein tajunnut, pystyt heittämään puhelimen ja Tabin tuon laturin päälle, ja ne pystyvät keskenään vaihtamaan sitten tietoja. Tuossa tapauksessa etu on selvä, mutta entä tässä?

Vastaa
Tcav
Tcav

2

@1

No onhan se nopeampi taskusta vaan lätkästä alustan päälle kuin alkaa nyhveltämään laturinpään kanssa. Tosin dockikin tekee melkein saman homman, paitsi että känny täytyy asetella siihen.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

No on kyllä todella turha vehje. Jos tolla pystyisi synkkaamaan tietokoneeseen ja muihin laitteisiin niin vois just ja just ymmärtää, mutta tollanen järkyttävä telakka pelkkää lataamista varten. Aika läski ihminen saa olla jos ei jaksa sitä normaalia laturia sinne reikään laittaa.

Tai otappa tollanen jonnekki reissuun mukaan.. Jokatapauksessa tarvitsee melkeinpä sen normaalin laturin tuon lisäksi.

Vastaa
JokinPaha
JokinPaha

4

Akku vähissä, pakko puhua puhelimessa...laitanko minä tuon lätkän kiinni jeesusteipillä puhelimeen ja tämän paketin korvalle? Ai niin ja hyötysuhde anyone?

Vastaa
McTre
McTre

5

Nykyään kun tuntuu että puhelinta pitää latailla jatkuvasti, tuo on loistavuutta.
Kotona laitat kännykän kätevästi viettämään aikaa tuon alustan päälle. Jos se soi, otat sen kätevästi käteen ja vastaat.
Olenko ainut jolla puhelimen laturi pyörii jossain lattialla ?
Joskus laturin piuha oli teipattuna pöytään jotta sitä ei tarvitsisi kalastella pöydän takaa.
Varsinkin jos paljon jakaa dataa puhelimen ja koneen välillä WLANia käyttäen saa akkua kulutettua kohtuu nopeasti. Silloin on mukavaa että se makaa tollasen levyn päällä.
Ai niin ja hyötysuhde: who cares ?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

6

@5

Tuskinpa olet ainoa jolla laturi on joskus lattialla. Se laturi on niin raskasta poimia sieltä lattialta. Ylitsepääsemätön tehtävä ja ihanhan siinä meinaa jo itku päästä kun joutuu vähän kättään siirtämään ja liikkumaan jonnekkin muualle kuin jääkaappia tai sohvaa kohti..

Kulutusjuhla kunniaan, lisää tarpeetonta roinaa ja roskaa vaan maapallo täyteen. Mitä väliä hyötysuhteella, kunhan itselläni on hetken "helpompaa" elää.

Jokainen voi äänestää omalla lompakollaan. Jos joku näkee tollasen rojun tarpeellisena omassa elämässään niin voi vähän miettiä että onko omassa elämässä sisältöä ja paraneeko se tollasen teknotelakan avulla.

Vastaa
McTre
McTre

7

@6 Äänestän lompakollani teknologian kehityksen puolesta.
Kun saatiin stardardit laturit olin iloinen. Vielä kun kaikki muutkin härvelit saisi ladattua samalla piuhalla.
Nyt kun tämä iduktiolataus alkaa yleistymään, saamme niitä auton kojelautoihin ja pöytiin. Ehkäpä lataamme myös muut laitteet näin jatkossa.
JA sitten jokaiseen näistä värkeistä tulee langaton usb.
Ja tajuatko kuinka paljon tiiviimmän puhelimesta voi tehdä kun ei ole mitään portteja ?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

8

@7

No katsotaan sitten kun tuovat sen synkronointi mahdollisuuden ja mahdollisen usean laitteen tuen. Siihen saakka tämä on turhake joka saa minun puolesta jäädä kaupan hyllyyn. Jos joku tälläisen joskus puhelimen mukana tarjoaa kylkiäisenä niin en välttämättä pahastu, mutta ei tästä kyllä erikseen kehtaa maksaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@2 Tcav

> No onhan se nopeampi taskusta vaan lätkästä alustan päälle kuin alkaa
> nyhveltämään laturinpään kanssa.

Valitettavasti moni varmaan ajattelee noin, itse en pidä tuosta tavasta ajatella. Syy on se, että moinen houkuttelisi yhä useampaa jättämään laturin pysyvästi kytketyksi pistorasiaan, ja se olisi ihan turhaa energian tuhlausta, joka ukmastonmuutoksen kannalta ei ole lainkaan hyvä asia, Tietenkin tuollaisessa latausalustaan voisi laittaa virtakytkimen, joka katkaisee siitä kokonaan virran. Mutta veikkaampa, että moni ajattelee kuten sanot ja sen seurauksena jättää virrat jatkuvasti päälle ettei tarvitse "nyhvertää" virtakytkimen kanssa.

Eli ihmisiä ei pitäisi houkutella pitämään laturiaan jatkuvasti pistorasiassa kiinni.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

@1

> Mikä tuon etu sitten tavalliseen laturiin on?

Erös hyöty, joka itselläni tulee mieleen on se, että sillä voidaan suojata puhelin sähköverkosta tulevilta virtapiikeiltä. Kun puhelin ei ole kytkettynä sähköverkkoon, vaan latautuu induktion kautta, niin sähköverkosta tulevat häiriöpiikit ei voi rikkoa laitetta, esimerkiksi salama voisi rikkoa laturin muttei puhelinta.

Eräs syy siihen miksi langatonta energianvälitystä tutkitaan on se, että sillä pyritään pääsemään eroon ympäristön kannalta haitallisista pattereista ja akuista. Toinen syy on tietenkin akkukeston parantaminen niissä laitteissa, joissa akuista ei ole mahdollista päästä eroon. Kumpikaan noista syistä ei tietenkään päde tuollaseen induktioon operustuvaan latausalustaan, koska heti kun otat kännykän pois alustalta energian saanti loppuu. Mutta kyllä varmasti noiden alustojenkin kehitys hyödyttää yleistä langattoman energianvälityksen kehittelyä. Induktio on tietenkin ilmiönä ikivanha ja se on tunnettu yhtä kauan kuin sähkö muutenkin.

Vastaa
djtob
djtob

11

Esimerkiksi tietotekniikan messuilla on sellainen langaton monitori. Siinä käytetään sitä Nikola Teslan keksintöä ja youtubesta voi nähdä miten se periaate toimii.

Luultavasti pelaamiseen tuo monitori ei varmaan toimi kovin hyvin, kun miettii mitenkähän ne vasteajat ovat pienimmillään? Kun satelliitti-DSL aletaan tarjoamaan, niissä vasteaika on järjetön eikä sovi nettipelaamiseen sen 500 millisekunnin takia.

No, tuo langattoman latauksen kehitys on hyvä juttu kehittää, että saataisiin puhelimiin vakiovarusteena mahtumaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja