Sports Tracker julkaistaan Androidille ja iPhonelle

22
Matti Robinson

Sports Tracker julkaistaan Androidille ja iPhonelle
Nokian puhelimille alunperin suunniteltu Sports Tracker on vihdoin laajentamassa alustatukeaan. Urheilu- ja liikuntasuoritusten mittaamiseen ja tarkastelemiseen tarkoitettu palvelu saa pian omat sovellukset myös Android-puhelimille ja iPhonelle.

GPS-paikannukseen perustuva sovellus näyttää kuvakaappauksissa sisältävän samat ominaisuudet kuin Symbian-puhelimille, mutta kehittäjät lupaavat blogissaan, että kaikkien tuttujen perusominaisuuksien lisäksi tulossa on myös uusia, alustaspesifisiä ominaisuuksia. Valitettavasti tarina ei kerro vielä milloin uudet sovellukset ovat valmiita ladattaviksi.

Sports Trackerin Android- ja iPhone-versiot ovat tällä hetkellä kehityksen loppuvaiheissa ja niiden testaus aloitetaan pian. Tämän enempää tietoja ei kuvakaappauksia lukuunottamatta kerrota.

Nokian puhelimilla Sports Trackeriä on käytetty viimeisen vuoden aikana yli 200 maassa ja se on mitannut matkaa yli 70 miljoonan kilometrin verran.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -21%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1090 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

4

Vieläkin ihmetyttää mikä järki oli myydä kyseinen softa. Oliko tähän jotain selitystä? Vieläkun olisivat ympänneet sen mapsiin niin olisi ollut aika täydellinen paketti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SymbiOosi (vahvistamaton)

5

Symbian ei pian kiinnosta tippaakaan,kun samoja sovelluksia on tulossa Androidille mitä Symbianille on nyt tarjolla!!!. =)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Pitää kyllä ihmetellä, miksei Nokia pitänyt tätä yksinomaan heillä. Tai miksei Nokia muutenkaan pitänyt kiinni yhdestä heidän onnistuneimmista sovelluksistaan.

Vastaa
Anestic
Anestic

7

Jessiä. Tätä tulikin isoin ikävä androidiin mennessä. Mahtavaapahtavaa.

Nokian läskit jehut ei varmaan edes tiennyt mikä se on luopuessaan :D Ei sentäs...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kummissaan (vahvistamaton)

8

joo aika kumma kun tuo softa on pyörinyt HTC desire Z:ssani jo kk päivät ilman probleemaa. Oiskohan sitten ollut beta versio

Vastaa
Grina
Grina

10

Voisivat samalla hioa Symbian-version ulkoasun kuntoon... Miksi iPhone ja Android-versiot tehdään melkein sovelluksessa kuin sovelluksessa käyttöliittymältään paremman näköisiksi? (Vastaan itselleni :P : Symbian-kehitys oli aiemmin hankalampaa... Nykyään Qt:lla saisi kyllä helposti toimivaa ja kaunista.)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

11

@10

Tässä tapauksessa symbian versiolla on varmaan aika paljon historian painolastia. Onhan se toiminut(ja toimii edelleen) myös kosketusnäytöttömillä laitteilla.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@10

Olet ihan oikeassa. Käsittääkseni ongelmaksi tulee se, että Qt:lla ei pysty targetoimaan läheskään niin suurta määrää Symbianpuhelimia kuin vanhemmilla ratkaisuilla. Suurin osa softista (arvatakseni myöskin Sports Tracker) on tehty jollakin muulla kuin Qt:lla, joten uuden softan kirjoittaminen uusimmille Symbianpuhelimille, varsinkin kun alustan tulevaisuus on arveluttava, ei ehkä ole houkuttelevaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

@12 Jonahan

> Olet ihan oikeassa. Käsittääkseni ongelmaksi tulee se, että Qt:lla ei
> pysty targetoimaan läheskään niin suurta määrää Symbianpuhelimia kuin
> vanhemmilla ratkaisuilla. Suurin osa softista (arvatakseni myöskin
> Sports Tracker) on tehty jollakin muulla kuin Qt:lla, joten uuden softan
> kirjoittaminen uusimmille Symbianpuhelimille, varsinkin kun alustan
> tulevaisuus on arveluttava, ei ehkä ole houkuttelevaa.

Taas kerran pitää sanoa HÖPÖN LÖPÖN ja HÖLYNPÖLYÄ sulle. Qt toimii kaikissa Nokian Symbian-älypuhelimissa, joissa on::
* Symbian ^3
* S60 5th edition
* S60 3rd edition fp2
* S60 3rd e3dition fp1

Qt:n ansiosta ohjelmoijan tarvitsee lähinnä sovittaa käyttöliittymä kosketusnäytöllisille ja kosketusnäytlöttömille puhelimille jne. Eli kyllä Qt:lla voi targetoida erittäin suurta osaa Symbian älypuhelimista ja Qt:lla koodaaminen on erittäin suositeltavaa.

Noita edellä listattuja vanhemmilla luureilla, niillä joissa on S60 3rd edition tai S60 2nd edition, Qt ei toimi. Mutta noi kaksi alustaversiota on jo muutenkin jo niin vanhoja, että niiden tukeminen ei juuri maksa vaivaa muutenkaan. Ja esim SportsTrackerin kannalta ajatellen noissa vanhimmissa luureissa ei edes ole GPS:ää.

@11 Sillattiis

> Tässä tapauksessa symbian versiolla on varmaan aika paljon historian
> painolastia. Onhan se toiminut(ja toimii edelleen) myös
> kosketusnäytöttömillä laitteilla.

Totta. Toisaalta Qt toimii myös kosketusnätytöttömillä Symbian-älypuhelimilla, joten mitään teknistä syytä Qt-version tekemisen esteenä ei ole. Se kuitenkin tarkottaisi koko sovelluksen kirjottamistra uudelleen,

@16 miksuh

> Totta. Toisaalta Qt toimii myös kosketusnätytöttömillä Symbian-
> älypuhelimilla, joten mitään teknistä syytä Qt-version tekemisen esteenä
> ei ole. Se kuitenkin tarkottaisi koko sovelluksen kirjottamistra uudelleen,

tai no, ei välttämättä kokonaan, koska Qt sovelluksissa on niin haluttaessa mahdollista hyödyntää Symbian C++ koodia myöskin, eli periaatteessa vanhan sovelluksen osia voitaisiin hyödyntää Qt-versiossa. Mutta moista on syytä välttää, koska sillon menetetään alustariippumattomuus. Enkä pidä moista muutenkaan mielekkäänä, koska koko SportsTrackeri olisi mahdollista tehdä kokonaan Qt:lla.

@10 Grina

> Voisivat samalla hioa Symbian-version ulkoasun kuntoon... Miksi iPhone
> ja Android-versiot tehdään melkein sovelluksessa kuin sovelluksessa
> käyttöliittymältään paremman näköisiksi? (Vastaan itselleni :P : Symbian-
> kehitys oli aiemmin hankalampaa... Nykyään Qt:lla saisi kyllä helposti
> toimivaa ja kaunista.)

Uudistettu Qt-versio olisi toki ihan kiva, mutta omasta mielestäni SportsTracerin Synmbian-version nykyinenkin käyttöliittymä on ihan toimiva ja ok. Itselläni ei ole varsinaisesti mitään valittamista siitä. reitin tallentaminen jne on helppoa ja itse katselen tekemiäni reittitallennuksia jokatapauksessa pääsääntöisesti Sportstrackerin webbipalvelun kautta.

Vastaa
kerbo
kerbo

15

Miten olis, jos miksuh2kin opettelisi editoimaan viestejään? Joka uutisessa aina 2-4 postausta putkeen...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@16 kerbo

Miten olis, jos aivan ensin sivustiolla toteutettas se viestien editointi jotenkin järkevästi? Se ei ole mistään kotosin, että viestien eduitoimiseksi pitää mennä afterdawnin keskustekluihin ja metsästää sieltä oikea ketju, viesti ja se editointinappi. Olen ennenkin sanonut, että tuo pitäs ehdotomasti korjata.

Syy ei tosin ole Pouelinvertailun, vaan Afterdawnin. Jokatapauksessa on käsittämätöntä, että viesteien editointi on tehty aivan tarpeettoman monimutkaseksi. Nykyinen systeemi on yksinertasesti huiono ja epäökäyttäjäystävällinen.

@20

> Eiköhän tuokin pysy ilmaisena?
> Ainakin toivon mukaan..

Eoköhän, ainakin perustoiminnoiltaan. SportsTrackerin uudet kehittäjöt on jo muistaakseni aiemmin sanonut, että sovellus pysyy pohjimmiltaan ilmasena, mutta sille saatetaan tuoda maksullisia lisäominaisuuksia. Tällähetkellä he tekevät rahaa lähinnä myymällä yhteensopivia sykemittareita, mutta voi hyvin olla, että jotain muita maksullisia ominaisuuksia tulee jossain vaiheessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

19

21@
>Miten olis, jos aivan ensin

Miten olisi jos vastaisit yhdellä viestillä, eli painaisit sitä lähetä nappia vähän myöhemmin.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

20

Ite en kyllä uskaltaisi ottaa iphonea lenkille (harrastan maastopyöräilyä). On vähän liian arvokas vehje metsään.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

21

@3 user_org

> Miten olisi jos vastaisit yhdellä viestillä, eli painaisit sitä lähetä
> nappia vähän myöhemmin.

Miten olis, jos sinäkin lukisit hieman tarkemmin. Tähänkin ketjuun olen kirjottanut useamman viestin, koska olen vastannut useammalle tyypille. Sitäpaitsi eikö sinulle muka koskaan tule mieleen jälkikäteen, että pitäs lisätäö jotain tai korjata jotain? Jos väität noin, niin on kyllä pakko todeta, että en usko sinua.

Ja sitäpaitsi en kyllä käsitä, miksi se joillekin on niin suuri ongelma, jos kirjottaa useamman viestin peräkkäin, mitä hiton haittaa siitä nyt muka on olevinaan? Kyllä maailmassa luulis suurempiakin huolenaiheita kuin useamman viestin kirjottaminen putkeen.

Vastaa
Betrayed
Betrayed

22

Jatkossa ihan oikeasti etsit sen ketjun ja muokkaat niitä viestejä. Olettamus on että SM tajuaa jo säännöt ja miksi ne on rakennettu niin kuin ovat. Mode sitten tulee ja yhdistää nuo viestit, numeroviittaukset ketuillaan ja kaikki ovat hukassa kun pupujussit betonilähiössä. :) Menkööt nyt vielä tämän kerran.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.