Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft muuttaa kännykuvat 3D-malleiksi

7
Teemu Laitila

Microsoft muuttaa kännykuvat 3D-malleiksi
Valokuvista muodostetut 3D-näkymät eivät ole enää ihan uusi juttu, mutta Microsoftin uusi sovellus mahdollistaa 3D-näkymien luomisen objekteista pelkkää älypuhelinsovellusta ja pilvilaskentaa käyttäen.

Pyöritettävään 3D-kuvaan esimerkiksi auton kokoisesta objektista vaaditaan noin 40 eri puolilta otettua kuvaa
jotka ladataan pilvipalvelimelle yhdistettäväksi. Kuvien yhdistäminen tapahtuu Microsoftin aiemmin esittelemää PhotoSynth-tekniikkaa hyödyntäen.
Microsoftin mukaan tekniikalle voisi löytyä käyttöä esimerkiksi laitettaessa tavaraa myyntiin nettihuutokauppaan. Vain muutamista still-kuvista koostuva 3D-näkyvä vie huomattavasti vähemmän kaistaa ja tallennustilaa perinteisiin videoihin verrattuna.

Tavoitteenamme on, että jokainen älypuhelimen tai digikameran omistaja kykenisi tallentamaan 3D-objektejaVideon perusteella sovellus on jo erittäin toimivalla tasolla ottaen huomioon, että kyseessä on kokeellinen tutkimusprojekti.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Jarissimo
Jarissimo

4

Täytyy sanoa että onpa todella vaikuttava.. Syntyy kohtuu helposti.. Tulisi nyt ensisi panoraamakuville jokin vastaava:)

Vastaa
Raattis
Raattis

6

Tommoset kuvat pitäis olla jokaisessa nettikaupassa. Joissain on jo, mutta toimivat lähinnä sillon kuin haluttaa, ja ne on kuvattava pyörivällä alustalla, että saadaan tasaista jälkeä. Tää vois helpottaa prosessia ja madaltaa kynnystä huomattavasti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja