Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola suunnittelee salassa omaa mobiilikäyttöjärjestelmää?

10
Teemu Laitila

Motorola suunnittelee salassa omaa mobiilikäyttöjärjestelmää?
Nimettömien lähteiden mukaan Motorola työstää uutta mobiilikäyttöjärjestelmää. Asiasta kertoo Informationweek, joka perustaa väitteensä asiasta tietävien sisäpiiriläisten kommentteihin. Motorola on myös viime aikoina haalinut palvelukseensa useita mobiileihin web-tekniikoihin erikoistuneita huippuosaajia muun muassa Applen ja Adoben palveluksesta.

Informationweekin haastatteleman analyytikon mukaan syynä on halu vähentää riippuvaisuutta pelkästään Googlesta ja sen Android-käyttöjärjestelmästä. Motorola ei ole suoranaisesti kiistänyt väitteitä omasta käyttöjärjestelmästä, mutta yhtiö vakuuttaa sitoutumistaan Androidiin.
Tietojen mukaan kyseessä olisi pitkälti pilvipalveluihin keskittyvä käyttöjärjestelmä HP:n WebOS:n tapaan. Web-tekniikoihin perustuvan käyttöjärjestelmän etuna olisi suuri joukko tekniikan jo valmiiksi tuntevia kehittäjiä sekä valmiit työkalut.

Asiasta Informationweekille kertonut lähde paljasti Motorolan olevan huolissaan Androidin kasvavasta versioiden sirpaloitumisesta, mikä mainitaan yhdeksi syyksi varasuunnitelman kehittämiseen.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Thor1993
Thor1993

1

Mielenkiintosta nähä miten seuraavan 10 vuoden aikana näitä uusia käyttiksiä syntyy ja kuolee. Se, kun ei aina edes ole paremmuudesta kiinni mikä valitaan johtavaksi "standardiksi".

Vastaa
Jepajuu (vahvistamaton)

2

@1

Totta onhan Adroid JVM hässäköideen nytkin jyräämässä, mutta ongelmia varsinkin laadun kanssa on niin paljon, että peli ei ole vielä pitkään aikaan selvä.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

Voi olla aika vaikeaa Motorolan uutena markkinoille tunkea kun mainetta ei jenkkejen ulkopuolella ole nimeksikään. Tai on kai puljulla jossain tietoliikenneverkkojen alalla mainetta ja nimi nyt varmaan jollain lailla kaikille tuttu, mutta imago puuttuu kokonaan.

Toki jos jenkit tästä innostuu niin nehän saa kaikki muutkin omalla awesome hypellään diggaamaan siitä, joten ehkä tilanne ei niin huono välttämättä ole.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

4

Lainaus:

Thor1993
Mielenkiintosta nähä miten seuraavan 10 vuoden aikana näitä uusia käyttiksiä syntyy ja kuolee. Se, kun ei aina edes ole paremmuudesta kiinni mikä valitaan johtavaksi "standardiksi".

Totta turiset,androidin suhteen oma veikkaus on jotta google saa nähdä 10vuoden aikana melkoisen tappion aikasmonella rintamalla mikäli panostus mobiilipuolelle heikkenee.Melkoinen ikarus saa tuhkasta taas nousta joka samaan pystyy parissa hassussa vuodessa ilman noin mitättömän jätin tukea saati viemään muita kuin desinmittaa.

Vastaa
MoZar
MoZar

6

Itsekkin miettinyt tota Androidin pirstaloitumista.. Tuntuu olevan vähän turhan montaa eri versiota liikkeellä. :P Eh jotenkin Androidin päivittämistä pitäisi yhteistää, ettei se olisi aina valmistajien porttaamisesta kiinni.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

8

Lainaus:

MoZar
Itsekkin miettinyt tota Androidin pirstaloitumista


Mitähän sinäkin tiedät androidin pirstaloitumista ,muutakuin uutiset ad: n yms. mitä nyt on sattunut iiris ja sen kawerit poimimaan..

Vastaa
eddison84
eddison84

9

@Mozar
Millälailla se on pirstaloitunut? Montakos versiota Windows 7:sta on ja silti toimii kaikki perusohjelmat niinkuin nyt markkinoilla olevissa Androidin versioissa 2.1 2.2 ja 2.3..

Mutta itse uutiseen, niin Motorola astuu paskaan tässä.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

10

ei sillä ole Motorollalle enää väliä, osuudet on sitä luokkaa että on vain voitettavaa. Kuka löisi vetoa ettei uusi käyttöjärjestelmä pohjautuisi POSIX-arkkitehtuuriin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja