Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft suunnittelee NFC-tukea seuraavaan Windows Phone 7 -versioon

5
Teemu Laitila

Microsoft suunnittelee NFC-tukea seuraavaan Windows Phone 7 -versioon
Microsoftin kerrotaan suunnittelevan NFC-tuen lisäämistä Windows Phone 7 -alustalle seuraavan ison päivityksen mukana. Tiedot perustuvat Businessweekin nimettömiin lähteisiin. Tarkoituksena on kaventaa Googlen Androidin etumatkaa mobiilimaksamisen käyttöönotossa. Aiempien huhujen mukaan Google suunnittelisi NFC-maksupäätteiden koekäyttöä New Yorkissa ja San Franciscossa.

Businessweekin mukaan ensimmäiset NFC-toiminnalisuuden sisältävät laitteet yritetään saada markkinoille jo tämän vuoden puolella. Aikataulu sopii yhteen Nokian ensimmäisten WP7-puhelinten tavoitellun julkaisun kanssa.
Nokialla saattaakin olla iso rooli Windows Phone 7 -laitteiden NFC-tuen toteuttamisessa, sillä yhtiö ilmoitti jo viime vuoden puolella tuovansa NFC-tuen kaikkiin vuonna 2011 julkaistaviin älypuhelimiinsa.

Kommentit (5)

eebet
eebet

1

Hyvä vaan, että saadaan lisää isoja tekijöitä mukaan NFC-bisnekseen. Ehkä jo vuoden tai kahden päästä ko. teknologia onbkehittynyt ja halventunut tarpeeksi, että siitä pääsee nauttimaan suuri osa immeisistä.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

2

Heh, onko noin 3 % markkinaosuuden omaava mobiilialusta "iso tekijä"? No ehkä M$ fanien mielestä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

3

@2
>Heh, onko noin 3 % markkinaosuuden omaava mobiilialusta "iso
>tekijä"?

WP markkinaouus kokonaismarkkinoista on pieni, Microsoft on IT alalla isotekijä ja ennenkaikkea WP osuuden älypuhelimissa odotetaan kasvavan isoksi kolmen-neljänjoukkoon lähivuosina.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

4

M$ on johtava OS tällä hetkellä mutta ei sitä ole tulevaisuudessa. Johtava asema on vain siitä perua että Windows/DOS oli ensimmäinen OS markkinoilla sekä siitä että M$ on käyttänyt omaa valtaansa väärin päästääkseen itsensä monopoli asemaan. Tämä asema tulee murtumaan lähiakoina uusien laitteiden myötä. Linux eri muodoissa tulee voittamaan kilpailun.

Windows Phone ei tule saamaan mitään emrkittävää asemaa älypuhelinmarrkinoilla lukuisten puitteiden vuoksi (esim kielituki) sekä rajoitettu ohjelman ympäristö kaikille muille paitsi valmistajan omille ohjelmille. Samalla valtavirrasta poikkeava ohjelmistotuki (Ei esim Qt tukea).

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

5

4@
> Johtava asema on vain siitä perua että Windows/DOS oli ensimmäinen
> OS markkinoilla

No ei todellakaan

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja