Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 7 numeroina

10
Teemu Laitila

Windows Phone 7 numeroina
Juhlistaakseen Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmän kehitystyökalujen yhden vuoden ikää, Microsoft on julkaissut pitkän listan Windows Phone 7:n liittyviä "merkityksellisiä lukuja". Vaikka yhtiön virallisessa Windows Phone -blogissa julkaistu tilastopläjäys sisältää paljon tietoa erityisesti Windows Phone -alustan kehittäjistä sekä sovellusten määrästä, joukosta puuttuu yksi eniten spekuloiduista luvuista eli myytyjen laitteiden todellinen määrä.

Microsoft kertoo esimerkiksi, että WP7-kehitystyökaluja on ladattu noin 1,5 miljoonaa kertaa. Aktiivisia kehittäjiä kerrotaan olevan kuitenkin 36 000 verran. Luku perustuu Microsoftin maksullisen AppHub-kehittäjäyhteisön jäsenmäärään. Yhtiö kertoo myös saavansa 1200 uutta kehittäjää viikoittain.
Myytyjen laitteiden lisäksi toinen eniten käytetty älypuhelinalustan onnistumisen mittari on tarjolla olevien sovellusten määrä. Tuoreimpien lukujen mukaan Windows Phonelle on olemassa 11 500 eri sovellusta. Vaikka luku ei ole päätähuimaava ottaen huomioon kilpailevien alustojen sadoissa tuhansissa mitattavat lukemat, Microsoft painottaa yhtiön keskittyvän laatuun määrän sijaan.

Blogissa piikitelläänkin kilpailijoiden sovelluskauppoja saman sovelluksen eri kieliversioiden laskemisesta erikseen, taustakuvien ja e-kirjojen laskemisesta sovelluksiksi tai sovellusten kevyt-versioiden laskemista omiksi sovelluksikseen.

Muita Microsoftin tärkeiksi kokemia lukuja ovat asiakkaiden lataamat keskimäärin 12 sovellusta kuukaudessa ja sovellusten saaminen Marketplace-kauppaan tapahtuu keskimäärin 1,8 päivän aikana (verrattuna Applen useisiin viikkoihin).

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

No joy (vahvistamaton)

1

Varmaan jokainen tajuaa miksi tuo tärkein luku puuttuu. Microsoft paljastaa sen, minkä yrittää kätkeä. Onnea vaan Nokialle myös!

Vastaa
JuhaW
JuhaW

3

"Vaikka luku ei ole päätähuimaava ottaen huomioon kilpailevien alustojen sadoissa tuhansissa mitattavat lukemat, Microsoft painottaa yhtiön keskittyvän laatuun määrän sijaan."
-----
Mitä nyt itse tuota markettia olen jaksanut selailla, niin kyllä siellä niitä huonojakin sovelluksia on yllättävänkin paljon. Oli valitettavasti osin sovelluskaupan onnettoman tarjonnan, kalliiden sovellusten hintojen ja WP7 alustan vielä toistaiseksi ominaisuuksien puutteista johtuen siirryttävä takaisin Androidiin.
Katsellaan WP:a sitten ensi vuonna, josko se olisi jo ihan käytettävällä tasolla.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

4

@1

Ei tässä vaiheessa voi edes odottaa mitään huimia myyntilukuja. Samanlaista hidasta kasvua se oli esim. Androidinkin ensimmäinen vuosi.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

5

@4

Ensimmäinen kaupallinen Android-puhelin tuli loppuvuodesta 2008. Ensimmäinen mobiili-Winkkari oli nimeltään Pocket PC 2000 josta voi päätellä vuosiluvun.

Androidin ensimmäinen vuosi oli mielestäsi 'hidasta kasvua' mutta WP kokee tällä hetkellä nopeaa laskua. Viimeinen tilasto osoittaa 20% laskua vuodessa.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

6

@4

Olen samaa mieltä, että ennenkuin käyttis on saanut siihen kuntoon featureiden puolestä, että sitä joku ostaisi niin myyntiluvut tulevat olemaan todella alhaisia.

En kuitenkaan meni vertaamaan sitä Androidin myynnin kehittymiseen. Android pääsi iskemään käytännössä täysin avoimeen markkinarakoon eli puhtaasti kosketukseen pohjautuvien käyttöliittymien kentälle. Vain ylin segmentti oli otettu haltuun Applen toimesta ja Nokialla ei saatu kelkkaa kääntymään puhtaasti kosketusnäytöllisiin tarpeeksi nopeasti. WP:llä ei tätä tilannetta ole ja se ei myöskään tuo oikeastaan mitään mullistavaa markkinoille, joten Androidin tyylistä rakettimaista nousua ei varmasti nähdä. Tulee olemaan myös mielenkiintoista nähdä millaisen sopparin Nokia saa kursittua kasaan. MS:n pelkona tietysti on, että jos se joutuu antamaan Nokialle jotain etuoikeuksia niin WP:n houkuttelevuus muiden valmistajien silmissä laskee. MS haluaa kuitenkin WP:n kaikkien valmistajan laitteisiin.

WP:n suurin etu markkinoilla tulee vielä pitkään olemaan MS:n valtaisa kassa josta löytyy voimaa kehitykseen ja markkinointiin, vaikka kuluttajat eivät ihan heti WP puhelimia tietäisivätkään haluavansa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

7

@5
Ei WP7:aa voi verrata noihin aikaisempiin mobiili-windowseihin, koska yhteistä niillä on vain osa nimestä. WP7 on rakennettu ihan alusta asti uusiksi, siis kerneliä myöten. Sen takia itse vähän ihmettelen, että nimeä muutettiin niin vähän Windows Mobilesta -> Windows phone. Mistä muuten tuo tilasto on peräisin? Tilastotietoja kun laittaa, niin olisi hyvä kertoa niistä edes jotain: onko tuo vain tietyn markkina-alueen tilasto, onko vain myydyt uudet laitteet, mistä saatuihin tietoihin perustuu jne.

@6
Itse asiassa muiden valmistajien into tehdä WP7-puhelimia ei ole laskenut Nokia-diilin takia, vaikka jo heti alkuun on ollut selvää, että Nokia saa jotain etuoikeuksia muihin valmistajiin verrattuna. Esim. Samsungilta ja HTC:ltä on vain tullut tervetuloa-toivotuksia. Ja esim. SE ja ZTE ovat myös tuomassa WP7-laitteita.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

8

@6
Ja olen muuten samaa mieltä, mitä noihin featureiden kuntoon saamisen tulee. Esim. tällä hetkellä WP7 ei edes "puhu" kuin muutamaa kieltä (englanti, saksa, ranska, espanja, italia), joten ei senkään puolesta voi edes puhua mistään globaalista markkina-alueesta. Ja muutenkin on vielä paljon tekemistä, esim. moniajoa taitaa monet jo nykyään vaatia, kun Applekin on sen saanut iOS:n.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

10

@9
Ai että oikein ennustit? Aikaisemmin linkitetystä tilastosta tehty uutinen. :D Katsotaan nyt, mitä se tulevaisuus tuo. Eihän tuo markkinaosuus ole vielä nollassa. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja