Ensimmäinen GLONASS-paikannusta tukeva puhelin tuli myyntiin

6
Kaarlo Räihä

Ensimmäinen GLONASS-paikannusta tukeva puhelin tuli myyntiin
GPS-tekniikan kanssa samoista markkinoista taisteleva GLONASS-paikannusjärjestelmä ei ole vielä saavuttanut suurta suosiota kuluttajille suunnatuissa laitteissa, mutta Venäjän federaation suurten talousavustuksien myötä GLONASS on saavuttanut tärkeän merkkipaalun, kun myyntiin tuli eilen ensimmäinen GLONASS-paikannusta tukeva matkapuhelin.

MTS-operaattorin valikoimiin ilmaantunut GLONASS 945 on Androidin 2.2-versiolla varustettu älypuhelin, jossa on GLONASS-paikannuksen lisäksi GPS-paikannus. Kahden eri paikannustekniikan tukeminen samassa laitteessa nopeuttaa paikkatietojen löytymistä ja tuo helpotusta paikannuksen käyttöön tietyissä maaston muodon kannalta hankalissa paikoissa.

Rautapuolella tarjolla on 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö (resoluutio 400x240), 2 megapikselin kamera ja 1500 mAh -akku, jolle luvataan valmiusaikaa 250 tuntia ja puheaikaa 300 minuuttia.

Puhelin itsessään on ZTE:n valmistama ja GLONASS-piirin siihen on toimittanut Qualcomm, joten samantapaisia puhelimia saatetaan nähdä Venäjällä myös muiden paikallisten operaattoreiden valikoimissa.



Pelinavauksesta huolimatta GLONASS-paikannuksen yleistyminen puhelimissa on edelleen suuri kysymysmerkki, sillä monet puhelinvalmistajat eivät ole ilmaisseet asiaan vielä selvää kantaansa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (6)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

GLONASS:in suurin ongelma taitaa olla juurikin tuo tuntemattomuus. GPS tuntuu olevan synonyymi paikannukselle, kun taas GLONASS:ista monet eivät ole kuulleetkaan. Itse ainakin kuulin nyt ensimmäistä kertaa :D Tosin, GLONASS:in markkinat saattavatkin olla pääosin tuolla kotimaa Venäjällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

2

Hyvä, että tulee kilpailua ja varsinkin kilpailua jenkkimonopolia vastaan. Vielä kun Eurooppalaiset saisivat Galileo-ikuisuusprojektinsa joskus kasaan.

Sitten vielä tarvitaan lisää laitteita, jotka tukevat molempia tekniikoita samanaikaisesti. GPS:hän ei ole mikään erityisen tarkka.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Fishy 50 (vahvistamaton)

3

No onko Ryssien kyhäämä paikannusjärjestelmän tapainen viritys MUKA jotenkin jenkkiperäistä GPS:ää parempi? Itse luotan mieluummin länsiteknologiaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

3@
>No onko Ryssien kyhäämä paikannusjärjestelmän tapainen viritys MUKA
>jotenkin jenkkiperäistä GPS:ää parempi?

Välillä se oli varsin heikossa hapessa, mutta nykyisin täällä pohjoisessa sillä on hyvät puolet, ja ennenkaikkea GPS rinnalla vähentää GPS riskiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.