Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäinen GLONASS-paikannusta tukeva puhelin tuli myyntiin

6
Kaarlo Räihä

Ensimmäinen GLONASS-paikannusta tukeva puhelin tuli myyntiin
GPS-tekniikan kanssa samoista markkinoista taisteleva GLONASS-paikannusjärjestelmä ei ole vielä saavuttanut suurta suosiota kuluttajille suunnatuissa laitteissa, mutta Venäjän federaation suurten talousavustuksien myötä GLONASS on saavuttanut tärkeän merkkipaalun, kun myyntiin tuli eilen ensimmäinen GLONASS-paikannusta tukeva matkapuhelin.

MTS-operaattorin valikoimiin ilmaantunut GLONASS 945 on Androidin 2.2-versiolla varustettu älypuhelin, jossa on GLONASS-paikannuksen lisäksi GPS-paikannus. Kahden eri paikannustekniikan tukeminen samassa laitteessa nopeuttaa paikkatietojen löytymistä ja tuo helpotusta paikannuksen käyttöön tietyissä maaston muodon kannalta hankalissa paikoissa.
Rautapuolella tarjolla on 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö (resoluutio 400x240), 2 megapikselin kamera ja 1500 mAh -akku, jolle luvataan valmiusaikaa 250 tuntia ja puheaikaa 300 minuuttia.

Puhelin itsessään on ZTE:n valmistama ja GLONASS-piirin siihen on toimittanut Qualcomm, joten samantapaisia puhelimia saatetaan nähdä Venäjällä myös muiden paikallisten operaattoreiden valikoimissa.

Pelinavauksesta huolimatta GLONASS-paikannuksen yleistyminen puhelimissa on edelleen suuri kysymysmerkki, sillä monet puhelinvalmistajat eivät ole ilmaisseet asiaan vielä selvää kantaansa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

GLONASS:in suurin ongelma taitaa olla juurikin tuo tuntemattomuus. GPS tuntuu olevan synonyymi paikannukselle, kun taas GLONASS:ista monet eivät ole kuulleetkaan. Itse ainakin kuulin nyt ensimmäistä kertaa :D Tosin, GLONASS:in markkinat saattavatkin olla pääosin tuolla kotimaa Venäjällä.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

2

Hyvä, että tulee kilpailua ja varsinkin kilpailua jenkkimonopolia vastaan. Vielä kun Eurooppalaiset saisivat Galileo-ikuisuusprojektinsa joskus kasaan.

Sitten vielä tarvitaan lisää laitteita, jotka tukevat molempia tekniikoita samanaikaisesti. GPS:hän ei ole mikään erityisen tarkka.

Vastaa
Fishy 50 (vahvistamaton)

3

No onko Ryssien kyhäämä paikannusjärjestelmän tapainen viritys MUKA jotenkin jenkkiperäistä GPS:ää parempi? Itse luotan mieluummin länsiteknologiaan.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

4

3@
>No onko Ryssien kyhäämä paikannusjärjestelmän tapainen viritys MUKA
>jotenkin jenkkiperäistä GPS:ää parempi?

Välillä se oli varsin heikossa hapessa, mutta nykyisin täällä pohjoisessa sillä on hyvät puolet, ja ennenkaikkea GPS rinnalla vähentää GPS riskiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja