Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5 tulee Exmor R -kennolla?

13
Kaarlo Räihä

iPhone 5 tulee Exmor R -kennolla?
Applen tulevaan iPhone 5 -puhelimeen liittyvä huhumylly on jälleen pyörinyt tänään vauhdikkaasti, kun Sonyn toimitusjohtaja Howard Stringer kertoi eilen Applen olevan heidän asiakkaansa.

Stringer kertoi yritysten välisestä yhteistyöstä vahingossa Wall Street Journal -lehdelle, kun hän kommentoi Japanin maanjäristyksen yritykselle aiheuttamia ongelmia. Sijoittajien pelkoja vaimentaakseen hän kertoi tehtaiden olevan pitkälti toiminnassa, ja että mm. Applen saa kamerakomponentit (ml. 8 megapikselin kennot) yhdeltä näistä tehtaista, vaikkakin vähän alkuperäistä aikataulua jäljessä.
Koska Applen nykyiset laitteet eivät hyödynnä Sonyn kamerakomponentteja, on Stringerin lausuntoa pidetty varmistuksena huhuille, joiden mukaan iPhone 4 -puhelimille kamerakomponentit tuottanut OmniVision ei tuota iPhone 5:n kamerakomponentteja. Täten Sonyn omista kalliimman hintaluokan älypuhelimista tuttu 8 megapikselin Exmor R -kenno päätyisi myös iPhone 5 -puhelimiin.

Sonyn ja Applen edustajat eivät ole toistaiseksi vahvistaneet Stringerin lausuntoja.

Jos Stringerin sanat pitävät paikkaansa, saa iPhone 5 erinomaiset komponentit kameran osalta ja samalla myös 1080p-resoluution videokuvaus ilmaantuu laitteen ominaisuuslistalle.

Exmor R:n teknisistä yksityiskohdista kiinnostuneet voivat tutkailla Sonyn esitettä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

dasdsad (vahvistamaton)

5

paska käyttis, hyvä käyttöliittymä.

muistakaa ero, lapsukaiset.

Vastaa
rimpilainen (vahvistamaton)

6

Paperilla näyttää hyvältä, mutta odotellaan rauhassa miten livenä toimii. Tälläkin hetkellä useassa puhelimessa tuki 720p HD -videolle, mutta vain harvalla saa oikeasta laadukasta jälkeä (esim. N8).

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

8

Sanoisiin tuohon että iPhone 4:llä saa vähintään yhtä hyvää videota kuin N8:lla ja N8:ssa ei sitten muuta hyvää olekkaan!
Terv. Ex N8 käyttäjä!

Vastaa
mk (vahvistamaton)

9

Kyllähän kaikkea saa väittää vaikkei missään mitään perää olisikaan. ;)

Vastaa
JussiFX
JussiFX

10

@6
Sanoisin että mm. Galaxy S:llä saa jopa parempaa videokuvaa, 30fps Nokian 25fps:n sijaan. iPhone 4 taitaa kanssa kuvata 720p@30fps.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

11

@10

Unohdit mainita leffoissa käytetyt kamerat jotka tuottavat paskinta laatu 24fps:llä?

Hyvä argumentti joka tapauksessa. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja