Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5 tulee Exmor R -kennolla?

13
Kaarlo Räihä

iPhone 5 tulee Exmor R -kennolla?
Applen tulevaan iPhone 5 -puhelimeen liittyvä huhumylly on jälleen pyörinyt tänään vauhdikkaasti, kun Sonyn toimitusjohtaja Howard Stringer kertoi eilen Applen olevan heidän asiakkaansa.

Stringer kertoi yritysten välisestä yhteistyöstä vahingossa Wall Street Journal -lehdelle, kun hän kommentoi Japanin maanjäristyksen yritykselle aiheuttamia ongelmia. Sijoittajien pelkoja vaimentaakseen hän kertoi tehtaiden olevan pitkälti toiminnassa, ja että mm. Applen saa kamerakomponentit (ml. 8 megapikselin kennot) yhdeltä näistä tehtaista, vaikkakin vähän alkuperäistä aikataulua jäljessä.

Koska Applen nykyiset laitteet eivät hyödynnä Sonyn kamerakomponentteja, on Stringerin lausuntoa pidetty varmistuksena huhuille, joiden mukaan iPhone 4 -puhelimille kamerakomponentit tuottanut OmniVision ei tuota iPhone 5:n kamerakomponentteja. Täten Sonyn omista kalliimman hintaluokan älypuhelimista tuttu 8 megapikselin Exmor R -kenno päätyisi myös iPhone 5 -puhelimiin.


Sonyn ja Applen edustajat eivät ole toistaiseksi vahvistaneet Stringerin lausuntoja.

Jos Stringerin sanat pitävät paikkaansa, saa iPhone 5 erinomaiset komponentit kameran osalta ja samalla myös 1080p-resoluution videokuvaus ilmaantuu laitteen ominaisuuslistalle.

Exmor R:n teknisistä yksityiskohdista kiinnostuneet voivat tutkailla Sonyn esitettä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
dasdsad (vahvistamaton)

5

paska käyttis, hyvä käyttöliittymä.

muistakaa ero, lapsukaiset.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rimpilainen (vahvistamaton)

6

Paperilla näyttää hyvältä, mutta odotellaan rauhassa miten livenä toimii. Tälläkin hetkellä useassa puhelimessa tuki 720p HD -videolle, mutta vain harvalla saa oikeasta laadukasta jälkeä (esim. N8).

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

8

Sanoisiin tuohon että iPhone 4:llä saa vähintään yhtä hyvää videota kuin N8:lla ja N8:ssa ei sitten muuta hyvää olekkaan!
Terv. Ex N8 käyttäjä!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mk (vahvistamaton)

9

Kyllähän kaikkea saa väittää vaikkei missään mitään perää olisikaan. ;)

Vastaa
JussiFX
JussiFX

10

@6
Sanoisin että mm. Galaxy S:llä saa jopa parempaa videokuvaa, 30fps Nokian 25fps:n sijaan. iPhone 4 taitaa kanssa kuvata 720p@30fps.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

11

@10

Unohdit mainita leffoissa käytetyt kamerat jotka tuottavat paskinta laatu 24fps:llä?

Hyvä argumentti joka tapauksessa. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja