Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kehittäjät: Androidin sirpaloituminen on todellinen ongelma

8
Teemu Laitila

Kehittäjät: Androidin sirpaloituminen on todellinen ongelma
Googlen Android-käyttöjärjestelmän jakautumisesta liian moniin versioihin ja laitteisiin on puhuttu jo pitkään. Niin kutsuttu sirpaloituminen aiheuttaa kehittäjille ylimääräistä päänvaivaa, kun sovelluksia rakennettaessa on otettava huomioon suuri määrä erilaisia laitteita.

Sijoitusyhtiö Bairdin toteuttaman tutkimuksen mukaan noin 87 prosenttia Android-kehittäjistä pitävät alustan sirpaloitumista vähintäänkin jonkin tasoisena ongelmana. Yli puolet (57%) on kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä on merkittävä tai ainakin huomattava ongelma. Vajaa kolmasosa (30%) vastaajista pitää alustan jakautumista moneen versioon vain pienehkönä ongelmana.
Versioiden määrä on kuitenkin vähenemään päin, sillä Googlen viimeisimpien lukujen mukaan Android 2.2 on saavuttanut selkeästi suurimman markkinaosuuden. Vaikka Google ei ole juuri julkisesti ottanut kantaa Androidin moniin versioihin, yhtiön kerrotaan suunnittelevan tiukempaa kuria Android-valmistajien omille muokkauksille. Samaan kasvavaan kontrollintarpeeseen viittaa myös yhtiön päätös jättää tableteille tarkoitetun Android 3.0 Honeycombin lähdekoodi julkaisematta "toistaiseksi".

Kommentit (8)

kolmis
kolmis

1

En tajua minkä ihmeen takia valmistajien pitää räpeltää käyttistä itse kun eivät sitä kunnolla kuitenkaan osaa.

Tulee jostain syystä pakettikoneet windows sotkuineen mieleen.

Vastaa
akse
akse

2

kaipa se android on ollut niin keskeneräinen vielä vuosi tms sitten että valmistajien on pitäny vähä modata sitä käyttökelpoisemmaksi.

Vastaa
nönönönön (vahvistamaton)

3

> kaipa se android on ollut niin keskeneräinen vielä vuosi tms sitten että valmistajien on pitäny vähä modata sitä käyttökelpoisemmaksi.

jeps. androidin 1.x versiot oli aivan käyttökelvotonta paskaa ilman valmistajien omia modauksia.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Tästä ongelmasta on puhuttu jo Androidin alusta lähtien. Toivottavasti sirpaloitumisen ehkäisemiseksi ryhdytään rivakoihin otteisiin!

Vastaa
dRD
dRD

5

Laitevalmistajilta katoaa yksi iso kilpailuvaltti, kun eivät voi enää erottautua massasta millään muulla kuin raudalla ja hinnalla. Odotan mielenkiintoisia aikoja hinnoitteluvoimaltaan heikommille valmistajille, joiden brändikään ei oikein riitä premium-hinnoitteluun (Motorola ja Sony Ericsson tulevat väistämättä mieleen, samoin HTC.. ainoa iso Android-valmistaja, jonka oma brändi omasta mielestäni riittää "Silvercrest Android, Lidlistä 19,90!!" -kilpailutilanteessa, on Samsung).

Vastaa
Routalempi
Routalempi

7

dRd "......Silvercrest Android, Lidlistä 19,90!!..."

Reps. Hyvän heitit, olkoonkin että tuo on hyvin kuvaava. Muutoinkin tämän massasta erottumisen mahdollisen päättymisen jälkeen, voidaan todeta että Nokia teki oikean valinnan (Windows Phone vs. Android), ottamatta tässä kantaa MeeGoon. Sori pieni Offtopicin jatkuminen.. Mutta WP alustalla Nokia todella voi erottua enemmän, kun saa jopa ominaisuuspuolella tarjota jotain mitä muut eivät (näin muistan lukeneeni, olkoonkin että saattavathan nuokin päätyä yleisesti WP alustaan)..

Itse aiheeseen: Toivottavasti Google sa palikat riviin tässä asiassa, kuten Android Market ongelmien (haitaohjelmien liki vapaa jakaminen virallisessa Marketissa, tai näin aiemmin), kuten myös taistelussaan Androidista Oraclen kanssa..

Vastaa
wipe2000
wipe2000

8

> Laitevalmistajilta katoaa yksi iso kilpailuvaltti, kun eivät
> voi enää erottautua massasta millään muulla kuin raudalla ja
> hinnalla.

Totta, mutta eiköhän vähintään yhtä suuri kilpailuvaltti katoa, jos jotkut hankitut Android-sovellukset eivät toimikaan valmistajan laitteilla softan yhteensopimattomuuden vuoksi.

No, kovaa kilpailua luvassa Apple vs. Android vs. Windows puhelimilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja