Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen uusi sovellus esittää pelkkiä mainoksia

20
Teemu Laitila

Applen uusi sovellus esittää pelkkiä mainoksia
Apple on julkaissut AppStore-sovelluskaupassaan sovelluksen, joka ei sisällä mitään muuta kuin mainoksia. iAD Gallery esittää iAd-järjestelmän kautta näytettäviä mainoksia gallerian muodossa. Mainoksien katselusta kiinnostuneet voivat käyttää sovelluksen hakutoimintoja tietyn mainoksen etsimiseen ja hyviä mainoksia löytäessään tallentaa ne työkalupalkkiin kirjanmerkeiksi myöhempää katselua varten.

Sovellus sisältää kaikki iAd-verkossa esitettävät mainoskampanjat, joten hyvää mainosta ei enää tarvitse metsästää mainosrahoitteisen sovelluksen kautta. Apple julkisti sovelluksiin mainoksia upottavan iAd-toiminnon viime kesänä ja julkaisun yhteydessä Applen toimitusjohtaja Steve Jobs hehkutti, että tarkoituksena on tuoda käyttäjille parempia mainoksia, sillä "nykyiset mobiilimainokset ovat syvältä".

Vaikka pelkästään mainoksia esittävä sovellus vaikuttaa järjettömältä keksinnöltä, Applen tarkoituksena on iAd Galleryn avulla esitellä potentiaalisille yritysasiakkaille erilaisia mahdollisuuksia mainostaa tuotteitaan. Yksi sovelluksen toiminnoista on nimittäin mahdollisuus ottaa yhteyttä Appleen, jos iAd-kampanjan pystytys kiinnostaa.

Kommentit (20)

miksuh2
miksuh2

1

Joo-o, ihan kun nykymaailmassa ei muutenkin tunkisi mainoksia ja spämmiä joka tuutist :P Miksi kukaan haluaisi asentaa puhelimeensa sovelluksen, jota voi käyttää vain mainosten tuijottamiseen? Pitää olla jo todella tylsää, jos ainut tekeminen mitä keksii on mainosten tuijottaminen kännykästä.

Vastaa
hta
hta

5

Vaikka onkin hiukan trolleille avoin kirjoitus niin kommentoidaan nyt silti Miksuh2:selle, että on niitä hyviäkin mainoksia, sellaisia, joita tulee katsottua ihan vapaaehtoisesti ja muutamaa jopa useampaan kertaan. Tälläisiä mainoksia voi löytää, esim. Superbowlin mainoksista. Otetaan nyt vaikka yksi suurista suosikeistani, joka on Nissanin ja löytyy esim. Youtubesta, kun hakee Nissan Pigeons.

En nyt silti ole tuota Appsia ensimmäisenä asentelemassa, mutta saattaisin hyvinkin asentaa Appsin, jossa olisi Superbowl mainokset kautta aikojen ja vaikkapa vuosittaiset mainoskilpailuiden voittaja tuotokset.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

6

"Vaikka pelkästään mainoksia esittävä sovellus vaikuttaa järjettömältä keksinnöltä, Applen tarkoituksena on iAd Galleryn avulla esitellä potentiaalisille yritysasiakkaille erilaisia mahdollisuuksia mainostaa tuotteitaan." Veikkaampa, että Applen perimmäinen syy tähän on pelkästään rahan saaminen. Sitähän niistä mainoksista yleensä saadaan.

Vastaa
Grina
Grina

7

"Veikkaampa, että Applen perimmäinen syy tähän on pelkästään rahan saaminen. Sitähän niistä mainoksista yleensä saadaan."

Näinkö tosiaan? Luuletko myös, että Apple tekee puhelimiakin ansaitakseen rahaa eikä parantaakseen maailmaa?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

8

Hahah! Kyllä olit hauska! Ensinnäkään Applen romulla ei paranneta mitään. Paitsi ehkä idioottien itseluottamusta.

Rahanahneuden pystyy helposti havaitsemaan pelkästään jo siitä, että Apple ottaa itselleen 30 % appstoren sovelluksien hinnoista. Ja siitä, minkä hintaisia sovellukset ovat. Ei tarvitse edes tutkia mitään prosenttilukemia, kun huomaa, että heidän tuotteensakin ovat reilusti ylihinnoiteltuja.

Vastaa
mmikkis (vahvistamaton)

9

@4 Ohjelma on ilmainen, eikai tuollaisesta nyt oikeasti kukaan maksaisi :) tosin ei saatavilla Suomen storessa, kuten ei myöskään iAdit näy Suomessa.

Hyvä portfolio tuo kyllä varmaan potentiaalisille iAd asiakkaille. Kaikki yhdessä paikkaa ja näkee millasia ne sitten käytännössä on ja mistä niissä on kyse. Mitä on tuubista ihan mielenkiinnosta tullut katsottua noita isojen firmojen iAdeja niin onhan ne hienosti tehtyjä interaktiivisia mainoksia.

Näin graafisen alan ihmisenä kyllä latailisin ton jos vois ja tsekkaisin noi läpi, sen verran hienosti ainakin ne muutamat oli tehty.

Tässä axen http://www.youtube.com/watch?v=QShhXOyDjRM&feature=related esimerkkinä mainoksesta voi ladata taustakuvia ja esim ostaa taustalla soivan teemabiisin.

http://www.youtube.com/watch?v=9AbpLO_LnPM tässä toinen esimerkki, hauska muuten tuolla kommenteissa toi 5kk vanha kommentti :)

"Apple need to create an iAd app to showcase all of the different iAds that are currently live."

No nyt sellanen sitten on :)

Jos ajattelisi omalla kohdalla iAdin hyötyä niin tron legacy iAd on hyvä esimerkki siitä, näkisin leffabannerin jostain tulevasta leffasta ja voisin tsekata siitä mainoksesta trailerin, lukea infoa leffasta, katsoa kuvia, varata lipun gps paikanninta käyttäen lähimmäisestä teatterista ohjelman sisällä jne.

Vastaa
hta
hta

10

Paljonko on 30% nollasta?

Mikään ei estä tekemästä ilmaista sovellusta ja Apple hoitaa senkin jakamisen ja esilletuonnin omassa kaupassaan ilman, että siitä koituu sinulle kustannuksia. On se niin väärin! Henkilökohtaisesti 30% ei kuulosta kovin pahalta, maksan itseasiassa palkastani enemmän veroakin...

Vastaa
Jepajuu (vahvistamaton)

11

@5

Makuja on toki monia, mutta ei kyllä edes hymähdyttänyt Nissanin mainos saati, että haluisin joskus katsoa uudestaan tai näyttää jollekin.

Ei näitä turhuuksia, mitä App Store on täynnä ole kenenkään pakko asentaa. Kertoo toki paljon maailman menosta, että tämänkin varmaan asentaa ainakin muutama sata tuhatta iRuudun klähmääjää.

Vastaa
jartar
jartar

12

@9
En yhtään ihmettele että paljon mainostetut leffat menestyvät vaikka olisivat kuinka paskoja kun ihmiset valitsevat leffat mainoksien perusteella.

Ja itse aiheeseen. Aivan kammottava idea. Ihmiset vapaaehtoisesti katsovat mainoksia aikansa kuluksi. Ei oikeasti voi ymmärtää miten joku suostuu tällaiseen aivopesuun.

Vastaa
Anestic
Anestic

15

Eikö porukka ole ymmärtänyt, vai edes lukenut uutista? App on tarkoitettu yrityksille, jotka voisivat olla kiinnostuneita mainostamisesta. Eli Applen markkinointiin. Kyseessä on portfolio, mitä löytää netistäkin kaikkien ulottuvilta, mutta eihän kenenkään ole pakko katsoa näitä??

Jos olisin ýrittäjä, ja haluaisin mainostaa palveluita mobiililaitteissa, olisi tällainen sovellus timanttinen. Toivon samaa muillekin alustoille.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

16

On kyllä ihan ihme kommentteja taas. Minusta tämä kuulostaa kätevälle. Nostaa varmasti mainosten tasoakin, jos sillä pääsee ensinnäkin tuohon sovellukseen. Ja luo varmasti ehkä vähän kilpailuakin, että kuka saa tehtyä parhaan mainoksen.

Onhan TV:ssä ollut ensinnäkin kilpailuja parhaista mainoksista ja myös ihan vaan ohjelmia, joissa näytetään hauskimpia mainoksia. Olen itse jopa katsonut sellaista ohjelmaa. Onko telkkari nyt sitten teidän mielestä ihan p*ska ja ahne? :D Se nyt vaan on niin, että onnistunut mainos on sellainen, jota katsoo mielellään vaikka uudestaankin ja joka aiheuttaa keskustelua. Jos olette tosiaan noin tottuneet surkeaan mainontaan, niin olen kyllä puolestanne pahoillani. Mainokset voivat olla myös hyvää viihdettä, sen pitäisi olla jopa tavoitteena.

Ja vielä selvennyksenä, en ole koskaan omistanut ainuttakaan iPhonea, iPadia tai iPod Touchia. Applen tietokoneita käytän, mutta puhelimena tälläkin hetkellä Galaxy S.

Vastaa
jartar
jartar

17

@16
Aika harva katsoo telkkarista pelkkiä mainoksia. Siinä vaiheessa kun puhutaan ja innostutaan mainoksista niin on aivopesu jo hyvin pitkällä. Oma ajattelu on jo hyvin pitkälle hävinnyt ja mainostus vaikuttaa todella paljon... Ihmettelen sitä että joku voi edes pitää mainoksia viihteenä. Mainos on mainos vaikka voissa paistaisi. Niiden ainoa tavoite on myynnin kasvattaminen.

Vastaa
cpenter83
cpenter83

18

Koskas Apple julkaisee sellaisen ohjelman mikä ei tee muuta kuin veloita tietyin väliajoin satunnaisen summan käyttäjänsä luottokortilta. Kyllä tällaisellekin olisi varmaan kysyntää kun olisihan se Applen tuote

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Koskas Apple julkaisee sellaisen ohjelman mikä ei tee muuta kuin veloita tietyin väliajoin satunnaisen summan käyttäjänsä luottokortilta. Kyllä tällaisellekin olisi varmaan kysyntää kun olisihan se Applen tuote

Joo ja se kuulostaakin ihan semmoselta yhtä älyttömältä mitä nyt Applelta voisi odottaa.

Vastaa
Jagulaaria (vahvistamaton)

20

Itse voisin hommata tuon, jos vain olisi Suomessa. Itseäni kiinnostaa median ja kuvien viestit sekä ilmaisukeinot. Kerronnalliset tehokeinot, yms... Jotkut mainoksista ovat todella upeaa taidetta! Valitettavasti on paljon myös shittiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja