Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S II onkin aiemmin kerrottua tehokkaampi

17
Matti Vähäkainu

Samsung Galaxy S II onkin aiemmin kerrottua tehokkaampi
Noin kaksi kuukautta sitten Mobile World Congress -messuilla julkistettu Samsung Galaxy S II tulee olemaan kauppaan saapuessaan markkinoiden yksi tehokkaimmista puhelinkokoonpanoista. Uusien tietojen mukaan suositun Galaxy S -mallin jatkaja on kuitenkin jopa tehokkaampi kuin aiemmin kerrottiin.

Samsung Eestin Facebook-sivuilla yhtiö kertoo, että Galaxy S II varustetaan gigahertsin suorittimen sijaan nopeammalla 1,2 gigahertsin tuplaydinsuorittimella. Facebook-päivityksessä kerrotaan lisäksi, että tämä nostaa Galaxy S II:n nopeimmaksi Android Gingerbread -puhelimeksi.
Vaikka prosessorin vaihtaminen toiseen vaikuttaa oudolta kesken tuotannon, ei tämä ole mallille ensimmäinen kerta. Nvidia kertoi viime kuussa, että Samsung Galaxy S II saapuu eri markkinoille eri piirisarjoilla varustettuna. Samsungin suunnitelmissa on käyttää Nvidian Tegra 2 -piiriä korvaamaan osassa puhelimista yhtiön oma Exynos-piiri, jota ei saada tuotettua tarpeeksi nopeasti.

Nähtäväksi jää, tulevatko kaikki puhelimet samalla 1,2 gigahertsin tuplaydinsuorittimella. Tällä hetkellä prosessorit ovat joka tapauksessa kaksiytimisiä Cortex A9 -suorittimia, joiden kellotaajuus on joko 1,0 tai 1,2 gigahertsiä. Markkinoista riippuen grafiikkapiiri on ARM Mali-400 tai GeForce ULP.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

jukkapoika (vahvistamaton)

1

Herää kysymyksiä:

1) Akunkesto?
2) Hyöty käytännössä? Moniko sovellus tehdään niin, että se hyödyntää useampaa kuin yhtä ydintä?

Vastaa
This is COOL!. (vahvistamaton)

2

1) Uusi Super Amoled PLUS näyttö säästää huomattavasti enemmän virtaa,kuin tavallinen Amoled tai Super Amoled näyttö!.
2) Tulevasta Android 2.4-versiosta on paljonkin hyötyä,mm.tukee tuplaydinsuoritinta ja tästä hyötyvät myöskin sovellukset,mitä tässä mallissa tulee olemaan!.

Vastaa
Darce
Darce

4

Akun kestohan vain paranee. Mitä enemmän tehoa sen helpommin suoriudutaan laskennasta. Esim. jos autoliikenne ruuhkautuu voi olettaa että polttoaineen kulutus myös kasvaa.

Vastaa
Urpot!! (vahvistamaton)

5

Eesti ei ole suomen kielen sana, mutta Viro on, uskokaa jo..!!!..

Vastaa
Jepajuu (vahvistamaton)

8

@4

Kannattaa keskittyä jatkossakin vain ja ainoastaan niihin liikenneasioihin.

Vastaa
jartar
jartar

9

@4
Päivän paras. Logiikkasi mukaan 500 heppainen auto kuluttaa paljon vähemmän polttoainetta kuin 100 heppainen.

Vastaa
mmikkis (vahvistamaton)

10

http://www.youtube.com/watch?v=HqxKHGO9HhM&feature=player_embedded

Siinä vähän mallia miten fläsän kuuluu toimia puhelimessa, nyt täytyy sanoa, että vihdoin näyttää hyvältä! Noin sen kuuluukin toimia, ei hidastelua selaimessa vaikka flashit rullaa ja zoomit ja scrollit on kun WP7:stä vaikka flashit päällä, tuollaisen flashin voisi jo ottaa.

Tämä galaxy s2 on kyllä ainoa vakava kilpailija omalla ostoslistalla iPhone 5:lle, onneksi tämä tulee ennempää niin kerkeää tutustumaan tarkemmin, mutta erittäin lupaava laite.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

11

Tuskin syö akkua paljon enemmän, ja ekaan kysymykseen vastaten, että jos ohjelma ei ole harrastelijan kirjoittama niin toisestakin ytimestä on hyötyä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

12

Mikä Eesti?

Ja tosiaan, sulavuudeltaan aletaan saavuttaa iPhoneja ja WP7, (toki monipuolisuudessa voitetaan selkeästi.)

Vastaa
elämä (vahvistamaton)

13

@9
näin on jos autossa olisi kaksi moottoria. Sanoohan sen jo logiikkakin että jos kahta moottoria käytetään huomattavasti pienemmillä kierroksilla saadakseen saman tehon kuin yhdestä moottorista != kulutus on pienempi. Ja näin se menee myös 2ydin puhelimessa. Ei tarvitse nostaa cpu usagea kauhean korkealle kun on kaksi ydintä siellä junnaamassa joten laskentateho pysyy samassa mutta virrankulutus vähenee.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

9@
>Päivän paras. Logiikkasi mukaan 500 heppainen auto kuluttaa paljon
>vähemmän polttoainetta kuin 100 heppainen.

Tuolla ei ole mitään tekemistä heppojenkanssa. kyse paljon kehittyneemmästä.
Kellotaajuuksien nosto nostaa virrankulutusta, mutta tekninen kehitys laskee. Tupla ytimellä saadaan tämänkuokan laskentatehoissa wattiakohti enemmän laskentavoimaa.
Moobilipuolella max watti tehot ole mihinkään kasvaneet, eikä kasva nytkään.
Mobiiliprosessorit eivät vie jatkuvasti täyttätehoa, vaan kuluttavat sen mukaan miten hommia.

Kahdella ytimellä voidaan leppoisempaa puuhastelua tehdä vain yhdellä ja pienellä kellotaajuudella.

Jos autoon haluat verrata niin vertaa tehokkaaseen kevyeen hybridi urheiluautoon. Pinellä kuormalla ei bensan kulutusta, täydellä tehollakkin bensan kulutus pienempi.

Vastaa
jartar
jartar

15

@13 ja @14
Luetaan niitä viestejä. Kyse ei ollut mistään yksi ydin vs. tuplaydin vertailusta vaan Darce ilmoitti että mitä enemmän tehoa, sitä vähemmän se kuluttaa.

Ja jos sitä vertailua halutaan tehdä niin tehdään se noiden kahden tuplaytimen välillä eli 1 ja 1,2 gigaherzin mallien sillä uutisessa on siitä kyse. Todennäköisesti 1,2 gigaherzin malli toimii suuremmalla jännnitteellä jolloin kulutus kasvaa ja akunkesto heikkenee.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

15@
>Todennäköisesti 1,2 gigaherzin malli toimii suuremmalla
>jännnitteellä jolloin kulutus kasvaa ja akunkesto heikkenee.

Mihin perustat tämän todennäköisyyden ?

Jos max kelloa nostetaan lennossa, niin tulee myös mieleen että kellon rajoittaminen pykälää alemmaksi ei ole ollut tarpeen.

Vaikka jännite sama, niin kellon nostaminen nostaa virrankulutusta, joku syy siihen nostamiseen kuitenkin on ollut, jos markkinakikka, niin hyöty käyttäjälle nolla, tai jopa haitallinen.

Jos tekninen syy, niin taustalla voi olla ongelmat tuplaytimen hydyntämisessä, ei ole pois suljettua että isommalla max kellolla pyritään hillitseen tehonkulutusta.

>Darce ilmoitti että mitä enemmän tehoa, sitä vähemmän se
>kuluttaa.

Ajatus hänellä taisi olla että vaativista jutuista selvitään nopeammin, itse CPU max kellolla vie toki virtaa enemmän kuin pienemmällä, mutta voi suoriutua tehtävästä nopeammin, vaikka pelkän CPUn osalta tehtävään käytetty Wh määrä olisi isompi, niin kokonais energia tehokkuus voi olla voitolla.


Uutinen kuitenkin luo pelkoja että tehonkulutuksen kanssa on haasteita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja