Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Pelottava iPhone-bugi kuvaa puhelimen käyttäjää satunnaisesti

20
Teemu Laitila

Pelottava iPhone-bugi kuvaa puhelimen käyttäjää satunnaisesti
Muutamat iPhone 4 -käyttäjät ovat kertoneet puhelimen etupuolella olevan kameran ottavan kuvia käyttäjästä ilmoittamatta siitä mitenkään. Asiasta uutisoivan Wired-lehden mukaan satunnaiset salakuvat ovat sen jälkeen ilmaantuneet FaceTime-sovelluksen ruudulle videopuhelua soitettaessa.

Applen tukifoorumille viestin lähettänyt käyttäjä kertoo, että videopuhelua soitettaessa ruudulle ilmestyi kuva puhelimen omistajasta työpaikallaan, vaikka FaceTime-sovellusta ei ollut ikinä työpaikalla ollessa käynnistetty. Sovelluksen esittämiä kuvia ei myöskään raporttien mukaan löydy puhelimen muistista.

Apple ei ole ottanut kantaa vian mahdollisiin syihin. Bugi vaivaa kuitenkin vain ilmeisesti hyvin pientä joukkoa käyttäjiä.
Youtubeen on ladattu video, jossa näkyy FaceTime-sovellusen esittämä still-kuva.

Kommentit (20)

poppeye (vahvistamaton)

1

apple vakoilee käyttäjiään, samoin kuin android

kieltäkää vaan kaikki, mutta tiedätte että se on mahdollista ja tämä on todiste

sinua tarkkaillaan

Vastaa
foliohattu (vahvistamaton)

2

Juu ja foliohatut suojaksi, ettei teidän ajatuksiannekin varasteta!

Vastaa
brutus7 (vahvistamaton)

3

Pala teippiä ja homma on hoidettu; kuka niitä videopuheluja muutenkaan käyttää?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

5

Voin jo kuvitella Jobbsin näkemyksen asiasta:
"Tämä on ennennäkemätön ja innovatiivinen sovellus, joka sallii puhelimen käyttäjän ottaa itsestään luonnollisia valokuvia ilman teennäistä tekohymyä ja kiusaantuneita ilmeitä! Ja mikä parasta ne eivät vie puhelimen muistia ollenkaan!" Ja omenakultti kiittää ja kumartaa.

Nyt on pojat se käytettävyys huipussaan! ;)

Terveisin onnellinen Mokian omistaja.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Tuosta tulikin mieleen, Android, iOs. Missä Symbian? Ei kai Symbian jää jälkeen tälläkin saralla! ;)

Mutta tosissaan. Laittakuus joku nyt linkki Symbianin vakoilusta, alkoi ihmetyttämään toden teolla. Windows Phone Series 7 Phone Series Phone kyllä rypi samoissa ongelmissa tuossa vähän aikaa sitten, se on selvä.

Ja toivotaan että tuo uutisessa mainittu bugi on todellakin vain bugi. Lähes pelottava ajatus, että näitä ominaisuuksia laitetaan puhelimiin salaa. Kohta on minullakin foliohattu päässä, ja intiimeinä hetkinä puhelimen, läppärin ja pöytäkoneen kamerat on käännettävä pois, että ei vain kukaan vakoile. Paranoiahan tässä iskee.

Vastaa
veeman07
veeman07

7

On tää kyllä surkeeta. Vähintään viikoittain ilmenee applen tuotteissa jotakin ongelmia. Nyt kaipaisin applen käyttäjiltä puolustuspuheenvuoroja. Koskaanhan te ette myönnä, että näissä mitään vikaa olisi...

Vastaa
v.i.s.t.a (vahvistamaton)

8

Vakoilu taitaa olla nykyään matkapuhelinvalmistajien kesken "trendi"!!. =(

Vastaa
v.i.s.t.a (vahvistamaton)

9

Vakoilu taitaa olla nykyään matkapuhelinvalmistajien kesken "trendi"!!. =(

Vastaa
perhana
perhana

11

Ja mikä pelottavinta tässä kaameassa bugissa, on se että ainoastaan puhelimen käyttäjä itse näkee oman kuvansa oman puhelimensa näytöllä, puhelun vastaanottaja näkee vain mustan ruudun... mutta onhan se toki uutisoinnin arvoista jos näkee oman kuvansa omassa puhelimessaan, ja toki uutisessa kannattaa jättää tämä toisarvoinen seikka mainitsematta ja antaa lukijan saada mielikuva siitä että puhelun vastaanottaja voisi nähdä kuvan soittajasta kaivamassa nenäänsä.

Vastaa
Oisqi
Oisqi

12

Mitäs väliä sillä on jos vain käyttäjä näkee kuvan. Pointtina se että puhelin ottaa käyttäjästään salaa kuvia ja mitä se todellisuudessa niillä tekee on kyseenalaista. Parhaassa tapauksessa se lähettää applelle kuvan tps tägin kanssa. :D mutta joo. Tuskin.

Vastaa
-JHS-
-JHS-

13

Onko niin että tää bugi on muutamassa omena4-luurissa vai olisiko todellisuudessa tämä "ominaisuus" jokaisessa luurissa mutta muutamassa se vain on tullut esille :)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

15

11@
> on se että ainoastaan puhelimen käyttäjä itse näkee oman kuvansa
> oman puhelimensa näytöllä, puhelun vastaanottaja näkee vain mustan
> ruudun...

Kiitän tärkeästä tarkennuksesta, aidosti ajattelin että nimenomaan vastaanottaja näkee sen kuva. No tuskin tuota "pientä" tarkennusta uutiseen korjataan

Vastaa
Bluejack
Bluejack

16

Pakkohan applen jotain mainos kamaa saada FaceTime sovellukselle.
Ja kuka omena jeesus on edes on taas vähän hutkinut ja tutkinut että asiasta saadaan BUGelo?
On taas herra(t) omenan lyöneet yhdessä kilautteneet omenaiset siiderit lauteilla ja tehneet päätöksen omena kurkussa sopimus kintussa ja karat sieraimissa . Kyllä. Kyseessä on bugi, ei ominaisuus

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja