Ensimmäinen Bada 2.0 -puhelin ilmestyy syksyllä

9
Manu Pitkänen

Ensimmäinen Bada 2.0 -puhelin ilmestyy syksyllä
Matkapuhelinvalmistaja Samsung julkaisee ensisijaisesti Android-älypuhelimia, mutta korealaisvalmistaja on todellisuudessa markkinoilla mukana kahden kärjen taktiikalla. Toisen kärjen muodostaa Bada-käyttöjärjestelmä, johon perustuvia puhelimia on tulossa markkinoille tämän vuoden aikana ainakin kolme.

Badaworld.net-verkkosivun vuotaman kuvan perusteella Samsungilta on tulossa jo aiemmin julkaistun Wave 578 -puhelimen (Bada 1.1) lisäksi kaksi Bada 2.0 -puhelinta. Näistä kahdesta ensimmäinen eli tuleva lippulaivamalli ilmestyy syyskuussa ja jälkimmäinen alempaan hintaluokkaan kuuluva malli marraskuussa. Samsung esitteli uutta käyttöjärjestelmäversiota jo helmikuussa.



Vielä nimeämättömiä Bada 2.0 -puhelimia yhdistää Bluetooth 3.0-, Wifi-, NFC- ja HSDPA-tuet. Kaksikko eroaa toisistaan lähinnä näytön koossa ja kameroissa. Lippulaivamallissa tulee olemaan 3,65 tuuman HVGA-näyttö, viiden megapikselin kamera takana ja edessä VGA-tason kamera. Marraskuussa ilmestyvässä puhelimessa on taas 3,14 tuuman QVGA-näyttö ja kolmen megapikselin kamera. Muita teknisiä ominaisuuksia ei tällä hetkellä tiedetä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (9)

Thor1993
Thor1993

1

Näyttäs Samsungi panostavan tosissaan Badaan.. Saa nähä miten näille kaikille käy, kun kilpailua alkaa olemaan nii paljon, ettei kaikille yksinkertasesti voi riittää käyttäjiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
booooring!! (vahvistamaton)

3

Yks iso floppi koko bada. Todella booooooooooooooring.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Tästä Badasta tulee sellainen epämääräinen "fiilis." En tiedä mitä odottaa, ja käyttöjärjestelmästä jää sellainen hämärä kuva. Nyt tiedän, miltä Apple-pojista tuntuu, kun puhutaan muista käyttöjärjestelmistä :D

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

@2 Nikotiko

Tää on nyt vain arvaus, mutta uskoisin, että samsungin tavotteena on ainakin pitkällä aikataululla se, että badasta tulisi heidän pääasiallinen käyttiksensä. Sitä on sitten vaikea sanoa millä aikataululla niin voisi käydä, mutta siitä uskoakseni on kyse. Ilmeisesti Samsungikaan ei halua olla vain pelkästäöän rautavalmistaja, ja ihan ymmärettäväähän se on. Omalla käyttiksellä voisi erottua paremmin joukosta jne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ODOTELLAAN!. (vahvistamaton)

6

Badasta tulee Samsungin ykkös käyttis ja tämä Bada 2.0 EI TODELLAKAAN tule olemaan floppi!!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

8

Jotain tämän suuntaista olisi Nokiankin pitänyt tehdä, mutta ryhtyi sitten rautavalmistajaksi.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

9

@3

Ei tuo nyt mikään floppi ole. Etelä-euroopassa menee kuulemma kuin kuumille kiville. Johan tuolla Samsungin softakaupassakin meni 100 miljoonan ladatun sovelluksen raja rikki, käyttäjäkunta koostuu pääasiassa Bada-laitteiden omistajista. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.