Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5 kauppoihin vasta vuodenvaihteessa

28
Manu Pitkänen

iPhone 5 kauppoihin vasta  vuodenvaihteessa
Applen iPhone-älypuhelinmallisto laajenee vitosversioon vasta tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa, ainakin Avian Securitiesin mukaan.

Tieto antaa kylmän suihkun niille, jotka vielä jaksoivat elää luulossa, että puhelin tulee myyntiin jo kesällä. Avian Securitiesin väite perustuu Applen tärkeimpien komponenttivalmistajien kanssa käytyihin keskusteluihin. Yhtiön saamien tietojen mukaan puhelinten valmistus alkaa syyskuulle. Tämä indikoi, että myyntiin puhelin tulee vasta vuoden vaihteessa. Apple tekee varmasti kaiken mahdollisen, jotta se saa iPhone 5:n myyntiin joulumarkkinoille.

Yhtiö myös huomauttaa, että viihdejätti saattaa suunnitella "halppis-iPhonea", josta saatiin kuulla paljon vuoden alussa.

Avian Securitiesin koko tekstin voi käydä lukemassa esimerkiksi Business Insiderissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (28)

Thor1993
Thor1993

3

Vaikee kuvitella, että menis noin kauan. Kyseinen lafka tietää, että tuotteet käy kaupaks ilman suurempia uudistuksia. Esim. 0,5mm ohuempi ja 30% nopeempi puhelin varmasti menis taas, kun kuumille kiville...

Vastaa
DaLada
DaLada

4

Hittolainen... Ja minä kun kuvittelin ostavani itselleni ensimmäisen iPhonen syksyn aikana. Nelosta en hanki kun markkinoilla on pian paljon parempiakin vaihtoehtoja ja joulu on niin kaukana etten tiedä kuinka kauan jaksan pelleillä tämän kaksi vuotta vanhan Nokia 5800XM:n kanssa.

Pitää vain toivoa että N950 on jotain hienoa tai että Android-valmistajilla on jotain jonka akku kestäisi edes pari päivää peruskäytöllä.

Vastaa
Nupogodi
Nupogodi

6

Mitenkähän kauan kuluttajat jaksavat odottaa esim. 30% nopeutumista Iphonessakin, Nokiassa se toki on mahdollista koska se on sen verran hidas nyt mutta Iphoneen +30% vauhtia, miksi??

Kehitettävää löytyy toki muualta puolelta...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

7

Eli tämä vuosi myydään antennivikaista iPhone 4:sta. CDMA-puhelimessa Verizonilla on samat puhelunkatkomisominaisuudet, mitä 3G-mallissakin.

iPhone-käyttäjien mukaan Suomessa maaseudulla on todella huonot verkot. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mmikkis (vahvistamaton)

9

Mielenkiintoista tietää mikä tässä on takana, ei luulisi, että Apple päästäisi samsung galaxy s2:n yksinään rellestämään markkinoilla. Se kun vaikuttaa erittäin pätevältä luurilta ja ei uskoisi, että apple haluaisi antaa sille yhtään ylimääräistä tilaa.

Noh saisi kyllä tulla kesällä, tässä jo sen verran tekisi mieli uutta luuria hommata ja on jo odottanut, että sen saisi kesällä ja nyt meneekin syksyyn jos menee.

Vastaa
hta
hta

10

Nykyinen iPhone 4 on nopeuden, resoluution yms puolesta täysin riittävä vielä vähintäänkin vuoden, se mikä alkaa tuntua vanhalta ja tarvitsee kipeiten uusimista on ohjelmien käyttöliittymä, eli tuo nykyinen ikonien täyttämä sivumalli. Jos uusi iPhone on vain nopeampi ja paremmalla kameralla niin tulee jäämään väliin ja saattaapa joutua katselemaan jälleen kerran muitakin valmistajia. iPhone 4:senkin kohdalla oli HTC tai Samsung pitkään harkinnassa. Tämä joka toinen iPhone päivitystahti on ollut aika hyvä :)

Olenkin tuon widget toiveen esittänyt myös Applen iPhone palaute kanavan kautta. Turha niistä toiveista on itsekseen mumista tai kirjoitella suomalaisella foorumilla. Pätee muuten muihinkin valmistajiin.

Vastaa
Bierko78
Bierko78

11

Ite vaihdoin Nokian 5800 vast ikään iPhone 4 malliin ja olen ollu enemmän kuin tyytyväinen. Jotenkin vaikea kuvitella etteikö tällä mallilla muka loppuvuoteen asti pystyisi elämään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mmikkis (vahvistamaton)

16

@13 En usko, että hinta nousee, eihän iPad2 myöskään ollu yhtään kalliimpi kuin eka iPad.

Mitä tulee uusiin ominaisuuksiin niin sitähän ei kukaan tiedä, hyvin on salassa pysynyt. Se yksi vahva huhu oli siitä sonyn valmistamasta kameraoptiikasta joka toivottaavasti pitää paikkaansa, xperia arcilla saa meinaan vallan mainioita kuvia.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

@7
> Eli tämä vuosi myydään antennivikaista iPhone 4:sta. CDMA-puhelimessa Verizonilla on samat puhelunkatkomisominaisuudet, mitä 3G-mallissakin.

Vieläkö tästä "antenniviasta" jaksetaan jauhaa. Käytännössä se toimii ihan hyvin, Verizon-puhelimesta ei ole itkenyt kukaan muu kuin Consumer Reports, jolla tuntuu olevan jotain muita ongelmia kuin itse puhelimen laatu.

Verizon-asiakkaat raportoivat paljon vähemmän katkenneita puheluita kuin AT&T:n asiakkaat. Syynä joko Verizonin parempi verkko, pienet muutokset antennissa tai molemmat. (veikkaisin viimeistä).

Aikataulu ei yllätä, iOS 5:sta ei ole vielä mitään tietoa, joten olisi outoa, että uusi puhelin julkistettaisiin jo vajaan kahden kuukauden päästä, kuten on totuttu. Edellisinä vuosina kehittäjät ovat saaneet käyttisprevikan maalis-huhtikuussa. Myös Japanin katastrofi on vaikuttanut komponenttien saatavuuteen.

Koko viime vuoden iPhone 4 saatavuus oli rajattua, joka kertoo kysynnän voimakkuudesta, Apple saattaa laskea, että kysyntää riittää riittävästi normaalin päivityssyklin ylikin, joten aikataulumuutoksesta ei ole sanottavia negatiivisia vaikutuksia.

Vastaa
djtob
djtob

20

@11. En usko kirjoittamaasi sanaakaan. Minulla on 5800 ja minä EN VAIHTAISI iPhoneen. Tämä vanha 5800 on huomattavasti parempi.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

24

@23.

1. Sitä voi käyttää hanskat kädessä.
2. Siinä on sisäänrakennetuissa kaiuttimissa uskomattoman hyvä äänenlaatu.
3. Rakenne on kevyt
4. siinä on isompi resoluutio kuin ensimmäisessä iphonessa.
5. 5800:ssa on enemmän ominaisuuksia kuin ensimmäisessä iphonessa.
6. Akku kestää normaalissa käytössä helposti kaksikin päivää.

Varoitus: Tämä laite on suunniteltu ihmisille, jotka eivät tarvitse kännykkäänsä kertomaan kun pitää hengittää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

25

@24

Noista yksikään ei ollut "käyttötarkoitus", kyseessä on ennemminkin ominaisuuslista, joiden käyttökelpoisuudesta tuotteiden arvioimiseen voidaan olla montaa mieltä.

Listaamistasi ominaisuuksista kiinnostavin on ensimmäinen, käytätkö puhelintasi plektralla vai styluksella kun pidät hanskat kädessä?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

26

@25.

Ei ne ollutkaan käyttötarkoituksia, vaan ominaisuuksia joista 5800 suoriutuu paremmin kuin iphone.

Ihan kuules sormin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ei kuvia kiitos (vahvistamaton)

28

Näille kuvien laittelijoille voisi laittaa viikon porttari niin ymmärtäisi lopettaa moisen, häiritsee meinaan aikalailla kun pomppii puolen sivun kuvia ruutuun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja