Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intel suunnittelee oman älypuhelimen

3
Manu Pitkänen

Intel suunnittelee oman  älypuhelimen
Mobiiliprosessoreiden valmistuksen ohella Intel aikoo hypätä kasvaville markkinoille mukaan omalla puhelinmallilla. Tiedot vuoti kaksi nimetöntä henkilöä, jotka ovat tietoisia suunnitelmista.

Bloombergin uutisen mukaan sirujätti suunnittelee omaa puhelinta, jonka ZTE tulee mahdollisesti valmistamaan. Puhelin tulee ennakkotietojen mukaan myyntiin ainoastaan Kiinassa. Intel-kännykästä löytyy mikäs muukaan kuin yhtiön suunnittelema Atom-mobiiliprosessori. Intelin puhelimesta tulee ilmeisesti jonkinlainen jäänmurtaja, jolla se tunkeutuu ARM-arkkitehtuurin valtaamille markkinoille. Puhelimen käyttöjärjestelmäksi luonnollinen valinta olisi MeeGo.
Intel ei suostunut kommentoimaan asiaa. ZTE:lta kerrottiin, että neuvotteluja Intelin kanssa on käyty, mutta mitään muuta hän ei asiasta voinut kertoa.

Kauppoihin Intelin suunnittelema puhelin tulee aikaisintaan vuonna 2012. Intel aloittaa tuolloin 22 nanometrin tekniikalla valmistettavien prosessoreiden tuotannon. Vasta niissä on tarpeeksi alhainen virrankulutus ja lämmöntuotto älypuhelimia ajatellen.

Kommentit (3)

Thor1993
Thor1993

1

Ois Aava Mobilen suunnittelema ni voitas saada Suomeen nouseva uus kännykkä firma, kun Nokia näyttää suuntaavan alaspäin ja samalla pakenevan Suomesta.
Aavahan on käsittääkseni Intelille testausrautaa MeeGoo varte tehny.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Meinasinkin alkuun vaan suunnittelua. Niin softa, kun rauta puolen. Valmistuksen vois sitte hoitaa alihankkijalla, niinkun uskon Aavan protojenkin olevan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja