Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phonen uudet ominaisuudet pian kehittäjien käyttöön

6
Kaarlo Räihä

Windows Phonen uudet ominaisuudet pian kehittäjien käyttöön
MIX-tapahtumassa Microsoft on kertonut lisää tietoja Windows Phone -alustan tulevaisuudesta, ja samalla ohjelmistojätti kertoi sovelluskehittäjien saavan toukokuussa käyttöönsä uusia ominaisuuksia.

Tulevan Windows Phone Developer Tools -paketin päivityksen myötä sovelluskehittäjät pääsevät hyödyntämään sovelluksissaan mm. moniajoa, tietokantoja ja puhelinten sensoreita.
Moniajon osalta Microsoft näyttää päätyvän Applen iOS-alustalta tuttuun rajoitettuun moniajoon, sillä tiedotteen perusteella sovellukset voivat piilossa ollessaan tehdä taustalaskentaa, kopioida tiedostoja sekä käsitellä audiota, mutta muut toiminnot pitää suorittaa sovelluksen ollessa aktiivinen.

Sovelluskehittäjät pääsevät myös vaikuttamaan puhelimen päänäkymässä olevien Live Tiles -ruutujen sisältöön aiempaa monipuolisemmin.

Kamerasta, kompassista ja gyroskoopista kiinnostuneet tahot voivat hyödyntää kyseisiä puhelimen komponentteja omissa sovelluksissaan uusien rajapintojen avulla. Verkkorajapintojen osalta sovelluskehittäjille luvassa on puolestaan paljon kaivattu socket-yhteensopivuus.

Uudistuksien myötä mm. Skype-, Spotify- ja Kik Messenger -sovellukset tulevat saataville Windows Phone -puhelimille myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Thor1993
Thor1993

1

Kyllä se näyttää aika hyvää vauhtia kehittyvän tääkin alusta. Saa nähä kuinka pian se on varteenotettava vaihtoehto Androidin ja iOS:n rinnalla.

Vastaa
mmikkis (vahvistamaton)

2

Tuli livenä katseltua toi keynote

Kuten arvelin ja olin kuullut jo aikaa sitten niin WP7 moniajo toimii samalla periaatteella kuin iOS, eli paha paikka niille jotka ovat kyseistä moniajoa haukkuneet :)

Eli samanlaisella säästeliäällä linjalla mennään, että ohjelma ei täysin moniaja vaan ne osat vaan mitkä moniajoa hyödyntää ja ohjelmoijien pitää koodata moniajo ohjelmiinsa.

Itse olen enemmänkuin tyytyväinen tuollaiseen uudentyyliseen moniajoon. En ole kuukausiin sammuttanut yhtäkään ohjelmaa eikä koko moniajoa tarvitse edes miettiä.

Uutta ie9:ää esiteltiin myös rautakiihdytettynä html5 testin muodossa ja kyllähän pyöri hienosti.

Sitten oli jotain soittoäänijuttuakin, ilmeisesti vihdoin saadaan vaihtaa soittari! :)

Vastaa
JussiFX
JussiFX

3

Joo kyllähän minä tälläisen Windows Phonen luultavasti ostaisin ns. "tavalliselle" henkilölle mieluummin kuin androidin, vaikka android-mies itse olenkin.

Vastaa
Aloc
Aloc

4

Sieltä se windows pikku hiljaa hiipii tavistenkin taskuun kun noita ominaisuuksia tulee. Vielä kun Nokia sai luvan muokata tuota mieleisekseen niin kukaan ei kaipaa enää symbiania. Hienoa että on useita hyviä vaihtoehtoja käyttisrintamalla pian.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

5

@2
Se kyllä tosiaan on aika kova paikka, jos moniajo jää tuommoseks rajotetuks. Itsellä ainakin tulee pyöriteltyä todella usein kaikkea mahdollista auki niin, että niiden pitää myös oikesti toimia siellä taustalla.

Toinen aika paska ominaisuus W7:ssa taitaa olla se muistikorttipaikkojen puute. Ymmärtääkseni niissä ei (saa olla)/ole muistikorttia, jonka voisi itse vaihtaa? Tietty myös nuo pikkuasiat, kuten soittoäänet pitäs saada jotenkin järkevöitettyä, on muuten aika hölmöä.

Mutta toivottavasti tästä nyt saadaan näitä hölmöjä "ominaisuuksia" ja rajoituksia pois.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Seuraava apinakäyttis on kohta valmis käytettäväksi. Itse en ostamista voi harkita, törkeän rajallisuuden takia. Käyttistä pitää voida vääntää ja kääntää. Mutta samoile apajille iOS:n kanssa iskee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja