iOS 4.3.2 ladattavana

17
Manu Pitkänen

iOS 4.3.2 ladattavana
Apple on julkaissut iOS-mobiilikäyttöjärjestelmälleen uuden 4.3.2-versionumeroa kantavan päivityksen. Monien raportoima FaceTime-puheluiden ja 3G-verkon pätkiminen pitäisi olla menneisyyttä 666 megatavun kokoisen päivityksen ansiosta.

Mitään jännää kerrottavaa iOS 4.3.2:sta ei ole. Se lähinnä korjaa tietoturvapäivityksiä ja muita bugeja. Päivitys on saatavilla iPhone 4:lle (GSM), iPhone 3GS:lle, iPad 2:lle, iPadille sekä kolmannen ja neljännen sukupolven iPod touch -musiikkisoittimille. Verizonin verkossa toimiva iPhone 4 sai kokonaan oman iOS 4.2.7-päivityksen.

Uusi päivitys tuli ladattavaksi hyvin nopeasti, sillä 4.3.1:n ilmestymisestä ei ole ehtinyt kulua kuin pari viikkoa. Applen ei uskota enää tuovan iOS 4 -käyttöjärjestelmälle isoja uudistuksia, vaan yhtiö latailee panoksia iOS:n viidennettä versiota varten.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (17)

El_ias
El_ias

1

Ja nokiaa ja microsoftia mollattiin jatkuvista päivityksistä.. Nyt tämä lienee uusista uusin innovaatio?

Vastaa
superwolle
superwolle

6

El_ias kerropas mulle mikä on vikana päivityksissä? Olisiko sitten kiva, että päivitykset tulisivat vaikka kerran vuodessa ja sitten kiroat kotona, kun puhelimesi ei toimi? Päivitykset tervetulleita.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@1

Ai mollattiin? Ainakin itse muistan valittaneeni kun Nokialta *ei* saanut mitään järkeviä päivityksiä (siis käyttäjille oikeasti näkyviä korjauksia ja uusia ominaisuuksia) yli 9kk vanhaan puhelimeen. Nyttemmin asia on hieman parantunut.

Microsoftia on ainakin viime aikoina mollattu siitä kun päivitys menee pieleen, ei siitä että päivitetään. WP7:ssa on paljon asioita mitä voisi korjata ja parantaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

8

@7

Pieleen menneistä myös myös erityisesti Samsungia.

Lähestulkoon kaikkia Android valmistajia päivitysten pikaisen loppumisen takia, vaikka mitään varsinaisia teknisiä esteitä ei päivityksille olisi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@7

> Ai mollattiin? Ainakin itse muistan valittaneeni kun Nokialta *ei*
> saanut mitään järkeviä päivityksiä (siis käyttäjille oikeasti näkyviä
> korjauksia ja uusia ominaisuuksia) yli 9kk vanhaan puhelimeen. Nyttemmin
> asia on hieman parantunut.

Taas kerran täyttä roskaa sinulta.

Nokia on julkassut kyllä varsin kiitettävästi päiityksiä Symbianälypuhelimilleen. Harvassa on ne valmistajat, jotka on tukenut luurejaan päivityksillä vielä jopa kolme vuotta niiden myyntiin tulon jälkeen, mutta Nokia on niin tehnyt. Esimerkiksi N95 sai viimeisimmän firmwarevepäivityksensä vuoden 2010 alussa, vaikka luueri tuli myyntiin vuoden 2007 alussa. Halvemmista Symbian-älypuhelimista Nokia 5800 XPressMusic sai viimeisimmän päivityksen viime syksynä marraskuun 26. päivä, eli 2.5 vuotta älypuhelimen myyntiintulon jälkeen. Annoin noi älypuhelinmallit esimerkkeinä, koska olen ne itse omistanut, mutta Nokia on kyllä ihan yhtälailla päivittänyt muitakin Symbian-älypuhelimiaan. Ne päivitykset todellakin on tuonut korjauksia ja uudistuksia. Esimerkiksi 5800 XPressMusic on muuttunut paljon siitä kun se tuli myyntiin. Nokan Symbian-ökypuhelimissa on firmwarepäivitysten lisäksi sovelluspäivitystoimintom, ja Nokia on julkassut sen kautta uusia versioita sovelluksiat. Essimerkiksi edellä mainittui oma 5800XM luurini on niitä saanut. varsinaisten puhelinkohtaisten päivitysten lisäksi Nokia on mm. julkassut Qt:n myös joka toimii myös jopa N95:ssä ja muissa S60 3rd edition fp1:llä varustetuissa puhelimissa, joka tuo mahdollisuuden ajaa Qt-sovelluksia noissa hieman vanhemmisakin puhelimissa.

Eli väitteesi on täyttä hölynpölyä.

S40 perusopuhelimet on saanut päivtyksiä paljon vähemmän, mutta Symbian-puhelimet on kyllä saanut niitä varsin mukavasti. S40 luurit nyt onkin nimenomaan peruspuhelimia, joten eo moodem pstakanm åitäs edes odottaa hirvästi päivityksiäö, vaikka kyllä Nokia on niillekin julkassut päivityksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mmikkis (vahvistamaton)

11

@10 Sieltä tulee koko uusi käyttis, niin se on aina ollut iOS päivitysten kanssa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@9

Siinä ei ollut yhtään sanaa roskaa. Lueppa se ajatuksella uudestaan ja huomioi etenkin kohdat "ei saanut" (imperfekti, siis mennyt aikamuoto, tässä tapauksessa noin 3-4v sitten), "nyttemmin" (lähempänä nykyhetkeä, tässä tapauksessa arviolta noin 2v-nykyhetki, joka tapauksessa aikana jälkeen iPhonen) ja "käyttäjille oikeasti näkyviä korjauksia ja uusia ominaisuuksia" (toivottavasti ilmiselvä).

Tuolloin menneisyydessä (ehkä 3-4v sitten), kun olen Nokian päivityksistä valittanut, olen mm. joutunut maksamaan softapäivityksen tekemisestä, koska sitä ei saanut OTA eikä takuu ollut voimassa, vaikka puhelimessa oli selvä BT-softavika.

Kun ymmärrät mitä kirjoitin, nähnet millaista olkinukkea vastaan yrität hyökätä. Suosittelen noin yleisemminkin tutustumista argumentaatioon ja argumentaatiovirheisiin.

P.S. Oikoluku olisi pop.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

13

Kuulkaas nyt tietäjät tuo 660 megaa on koko käyttis eikä suinkaan mikään päivitys ja tässä on korjattu verizon mallien 3G ongelmia sekä FaceTime bugeja.
Ja miksuh tuo että 5800 xm saa vieläkin päivityksiä osoittaa kuinka keskeneräinen ko. Luuri on ollut tullessaan myyntiin!

Vastaa
hta
hta

15

@9 Miksuh2

Unohdit vielä e71:sen. Sitten olisitkin onnistunut nimeämään kaikki ne kolme Nokian puhelinmallia johon päivityksiä on tullut edes jotenkin järkevä määrä ja jotka myös ovat olleet Nokian ns. high profile puhelimia. Toisille sitten jää mustapekka käteen, kuten minulle aikaisemman Nokia 6110 Navigatorin kanssa jonka viimeisen softapäivityksen jäljiltäkin taisi jäädä 17 korjaamatonta bugia...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuu (vahvistamaton)

16

@11&13

Loppukäyttäjää kiinnostaa. Koko käyttiksen tyrkyttäminen kun on kyse bugifikseistä on NIIN 2008.

@13

5800XM kommenttisi on ehkä idiootein mitä olen hetkeen lukenut. Kaikissa kaupassa olevassa puhelimissa on käsittämätön määrä bugeja. Jos niitä jaksetaan korjata vielä pitkän ajan päästäkin ei ole minusta huono asia. Esim iPhoneen jäi tämänä päivityksen jälkeen vielä satoja bugeja. Kaikkia näitä ei edes huomata, saati korjata, koskaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.