Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MeeGo alkaa kiinnostaa valmistajia, LG mukaan kehitykseen

10
Teemu Laitila

MeeGo alkaa kiinnostaa valmistajia, LG mukaan kehitykseen
Matkapuhelinvalmistajien kiinnostus MeeGoa kohtaan ollut nousussa sen jälkeen, kun Nokia alkuvuodesta ilmoitti keskittävänsä älypuhelinstrategiansa Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän ympärille. Esimerkiksi LG on osoittanut kiinnostusta MeeGo laitteen valmistukseen, kertoo MeeGo-kehityksen tekniseen johtoryhmään kuuluva Valtteri Halla uutistoimisto Reutersin mukaan.

Nokialta MeeGo-yhteistyön myötä Intelin palvelukseen siirtyneen Hallan mukaan muuttunut tilanne on avannut mahdollisuuksia MeeGon suhteen myös muille valmistajille ja Reutersin mukaan MeeGo Summit -tapahtumassa puhuessaan Halla vihjaisi MeeGo-laitteita nähtävän muilta valmistajilta jo lähiaikoina.
Hallan mukaan Nokian aiempi ylivalta MeeGo-kehityksessä piti muut matkapuhelinvalmistajat poissa alustalta. Reuters kertoo, että LG on liittynyt MeeGon kehitystä tukevaan ryhmään, johon ennestään kuuluu esimerkiksi kiinalainen halvoista Android-puhelimistaan tunnettu ZTE.

Päivitys: Reutersin LG:n edustajilta saamien kommenttien mukaan ainakaan LG:ltä ei ole odotettavissa lähiaikoina MeeGo-puhelimia, vaan yhtiö suunnittele MeeGon käyttöä ensisijaisesti autojen viihdejärjestelmissä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

sirari
sirari

1

Hyvä, hyvä! Näin se Meegokin lähtee hiljalleen rullaamaan. Toivottavasti vielä tulisi lisää valmistajia, eikä olisi myöskään pahitteeksi jos Nokia puskisi muutaman Meego-luurin maailmalle per vuosi.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

2

Eipä haittais jos tosta MeeGosta kehitettäis sellanen, kun alussa suunniteltiin.. eli loistava, avaoin, monipuolinen käyttöjärjestelmä joka sopii kaikkeen kännykästä jääkaappiin. Edellytykset tohon näyttäs olevan edellee kohillaa.

Vastaa
perhana
perhana

3

Nämä MeeGo uutisethan alkavat kuulostaa jo melkein perussuomalaisten vaalipuheilta... lukekaapas huviksenne tuo Reutersin uutinen niin siellä asia ei olekkaan ihan niin ruusuinen kuin tämä AD:n uutinen antaa ymmärtää.

"Halla vihjaisi MeeGo-laitteita nähtävän muilta valmistajilta jo lähiaikoina" = "Discussions are taking place. You'll see things coming out this year, pretty soon," Valtteri Halla, a member of the technical steering group of MeeGo, told" eli Halla kertoo ASIOITA alkavan paljastua melko pian, hän ei sano laitteita tulevan ulos melko pian...

"Matkapuhelinvalmistaja" LG:n kiinnostus MeeGoa kohtaan saa myös hieman erilaisen kuvan - "At this point in time LG has no definitive plans to mass produce devices with MeeGo other than car infotainment systems,"
Eli LG ei ole kiinnostunut tuomaan MeeGoa matkapuhelimiin, vaan autojen medialaitteisiin.

Mutta saatiinhan tästäkin sentään käännettyä uutinen joka mollaa Nokian päätöstä luopua MeeGosta pääasiallisena matkapuhelinjärjestelmänään.

Vastaa
squi
squi

5

@3, Reuters on näköjään päivittänyt uutistaan LG:n kommenttien osalta. Aiemmassa versiossa ei ollut mainintaa LG:n tarkemmista suunnitelmista. Lisään tekstiin.

"Things coming out" on ainakin omasta mielestäni tulkinnanvarainen ilmaus, joka ei sen kummemmin määrittelee mitä on tulossa. Saattaa viitata vaikka laitteisiin tai sitten ei.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

7

LG MeeGo kiinnostus joillekkin uutinen? LGhän oli jo Moblinissa mukana ja laitteitakin esitellyt.

Vastaa
FAILIhommia (vahvistamaton)

8

Hehheh uusi symbian ja samat mokat meegon suhteen nokialla kuin symbianinkin kanssa tehtiin aikoinaan. Hallinto siraploituu pitkin poikin kohta on joku 100 laitevalmistajan meego säätiö ja taas ollaan hiusrajaa myöten suossa koko touhun kanssa. Nyt nokia sai Symbianin kehtiyksen itselleen, niin miksi lähteä taas tukkanuottasille samaa rumbaa muiden valmistajien kanssa? En ymmärrä... Softaa ne kaikki on eli muokattavissa juuri sellaisiksi kuin halutaan.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

8@
> Hehheh uusi symbian ja samat mokat meegon suhteen nokialla kuin
> symbianinkin kanssa tehtiin aikoinaan. Hallinto siraploituu pitkin
> poikin kohta on joku 100 laitevalmistajan meego säätiö ja taas
> ollaan hiusrajaa myöten suossa koko touhun kanssa.

MeeGon ole tarkoitusollakkaan yksi tiukka samanlainen paketti, erilaiset käyttökohteetkin ovat niin erilaisia. älypuhelimet on vain yksi mahdollinen kohde.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja