Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Virallinen Galaxy S:n Gingerbread-päivitys nyt ladattavissa

23
Kaarlo Räihä

Virallinen Galaxy S:n Gingerbread-päivitys nyt ladattavissa
Miljoonia kappaleita myynyt Galaxy S -älypuhelin sai tänään odotetun ohjelmistopäivityksen, kun Gingerbreadin puhelimeen tuova paketti ilmaantui Kies-ohjelman tarjontaan.

Päivityksen asentaneet henkilöt kertovat Gingerbreadin nopeuttaneen puhelimen toimintaa mm. selaimen ja gallerian osalta.
Joillain kuluttajilla on kuitenkin esiintynyt ongelmia päivityksen asentamisen jälkeen. Ongelmia on ollut esim. näytön taustavalon kanssa, ja joihinkin ongelmiin auttaa tehdasasetusten palauttaminen, mutta todennäköisesti Samsung julkaisee myöhemmin vielä toisen päivityksen erinäisten pienten ongelmien korjaamiseksi.

Puhelimen uusi ajan tasalla oleva ohjekirja löytyy täältä.

Päivitys on tarjolla useissa Euroopan maissa, ja Samsungin on tarkoitus laajentaa sen jakelualuetta lähiviikkojen aikana. Yhdysvaltojen osalta Samsung ei kuitenkaan kertonut mitään tarkempia aikatauluja.

Kommentit (23)

kerbo
kerbo

1

Samppa kunnostautunut päivitysten saralla, toivottavasti pitävät päivityksen saatavilla eivätkä vedä pois niin kuin viimeksi kävi ;D

HTC on nyt jäänyt jälkeen päivitysten julkaisu nopeudessa prkl, Desire DH:lle saisi jo kyllä tulla kans.

Vastaa
jayem1170 (vahvistamaton)

2

Juuri asennettu ja status bar crashaa aina käynnistyksen yhteydessä. Täytyy toivoa, että korjaavat pikaisesti - ei tuota tehdasresetointiakaan viitsisi alkaa tekemään.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

4

Taidanpa jättää väliin kunnes Voodoo tukee 2.3, Voodoo sound on vaan liian tärkeä (ja onhan tuo lagfix ihan kiva ;> )

Vastaa
LigHtX
LigHtX

6

Jeejee, tietysti vähän epävalmiilta vaikuttaa kun päivitysohjelma sekotti mukavasti suomen- ja vironkieltä. Tän lisäks ainakin tuo näytönlukitus näyttäisi olevan englanniksi. Oisivat voineet kyllä tuplachekata nuo käännökset. Ja nyt tuo KIESi ei suostu tunnistaa puhelinta.

Vastaa
GiZM0-80 (vahvistamaton)

7

Haha, ei nää päivityksen vaan tunnu menevän sampalla ekalla putkeen =D Kaksi edellistä jo kussut, edellistä korjaavaa odoteltiin yli kuukaus. Tätä odotettua päivityksen korjausta odotellaan varmaan juhannukseen....

Vastaa
niles1
niles1

8

mulla tossa tuli joku sekoaminen ku yritin päivittää, sit rupes selittää hätäpalautusta ja sekää ei toiminu ja nyt on puhelin iha jumissa.. joudun flashaamaan alkuperäsen romin ja sit päivitän katotaan toimiiko silloinkaan.

Vastaa
PreKilled
PreKilled

9

Samat ongelmat täälläkin päivityksen jälkeen, eli statusbar kaattuu heti käynistettäessä eikä takaisin tule. Suomea ja englantia tulee kanssa eri ilmoituksissa vastaan. Nyt akun tilaa pitää seurailla mini infosta ja äänetön tila laittaa päälle muuta kautta mistä on tottunut. Factory resettiä en tahdo ajaa (taas) ennen kun on varmuus, että siitä on jotain hyötyä.

Vastaa
Juhisi (vahvistamaton)

10

Itse tein tuon factory resetin 2.3.3 päivitykseen ja siitä oli selvää hyötyä. Lagaaminen loppui ja kaikki toiminnot nopeutuivat käynnistämisestä lähtien selvästi. Jos ei halua eikä uskalla tehdä factory seresettiä niin silloin on vain osattava elää asian kanssa ettei luuri toimi hyvin = )

Vastaa
jokinen66
jokinen66

11

Voi v....u, pitihän se taas mennä päivittämään heti muitten varoituksista huolimatta. Palkki tosiaan hävis ja joutu resetoimaan. Lisäks kun joku soitti kuuluim vain soittoääni, ei ees vastausnappia näkyvissä. Pitim sit lokista kattoa kuka soitti.Onneks mul on backup ohjelma, mut tunnin duuni kuitenkin. Ja minkä takia??? Hyvin tää toimi ennestäänkin, nyt lisäksi osin englanninkielinen. Käytän itse Spb Shell 3d launcheria, joka on todella pätevä vaikka kallis, jos olis ollu ees uusin Touchwiz 4, niin olis ehkä kannattanut. Mutta....ODOTTAKAA KUNNON VERSIOTA.

Vastaa
hscsd
hscsd

13

Käyttäjätietojen poisto tosiaankin auttoi menupalkin kaatumisiin... toimiiko teillä päivityksen jälkeen softkeyden valojen sammutus?

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

14

@kaikkii OMG! Samsung teki sen taas. eihän tuo osoita muuta kuin että ei ole kiinnostunut pätkääkään päivityksiä jakelemaan. Kun tollasta soopaa puskevat ulos ilman mitään testausta. Noh... Antaa asiakkaitten testata!

Vastaa
PJL78
PJL78

15

Akku loppuu kaksi kertaa päivässä vanhan yhden sijaan, enkkua on enemmän kuin pitäisi, tää on ihan paska.

Älkää päivittäkö vielä, siis ne jotka ei ole kerennyt, oottakaa että tulee uusittu päivitys. Tää ei parantanut mitään muuta kuin nopeutti joitakin juttuja.

Vastaa
Ankle
Ankle

16

Päivitys vaikuttaa tosiaan olevan susi, ei tällaisella ainakaan bisneskäyttäjiä kosiskella..
- Akku kestää n. 3,5h (ilman GPS:ää, datayhteyden käyttöä, wifiä..)
- Statusbar kaatuu
- puheluihin ei pysty vastaamaan (vastausnapit kadoksissa)

Positiivisena seikkana todettakoon, että Kiesin hiljattaisen päivityksen (?) myötä sain ensimmäistä kertaa ohjelmistopäivityksen ladattua Kiesin kautta puhelimeen, ennen homma on kaatunut "tuntemattomasta syystä". Varmuuskopiointi ei edelleenkään onnistu.

Vastaa
PreKilled
PreKilled

18

Kyllä mulla resetoinnin jälkeen akku kestää ihan yhtä "kauan" kun ennenkin...ollut nyt päivän käytössä ja statusbar toimii nyt ihan normaalisti ja kyllä puheluihin vastata pystyy. Ainoat outoudet on edelleen englanti joissakin valikon kohdissa ja taustavalon mystisempi käyttäytyminen kuin ennen.Testit jatkukoon.

Vastaa
PJL78
PJL78

19

Mä tein kanssa sen resetoinnin, toimii jo huomattavasti paremmin, mutta yksi iso ongelma tuli esille, herätys ei ole toiminut kahteen aamuun, eikä se "älykäs herätys" toimi ollenkaan.

Kysymys: Voiko puhelimen USB-muistin alustaa alkupereisten tietojen palautuksen yhteydessä ja jos voi, niin toimiiko puhelin sen jälkeen, ja mikä versio Anterosta on sen jälkeen puhelimessa?

Vastaa
Nepheus
Nepheus

20

Edeltävä 2.2.1-päivitys jo korjasi oman puhelimeni takaisin käyttökelpoiseksi, eikä tämä uusin päivitys tätä ainakaan hidastanut. Galleria ainakin tuntuu nopeutuneen ja lataa esikatselukuvia aiempaa vikkelämmin. Selaimessa en ole huomannut suurta eroa. Omalla kohdallani myös akkukesto on parantunut jonkin verran (luonnollisesti käytöstä riippuvaa, mutta ei ole ollut tarvis ladata kerran vuorokaudessa). Täytyy testailla vielä muitakin ominaisuuksia.

Edellinen versio taisi olla kuitenkin tätä ongelmallisempi, sillä verkossa oli juttua puhelimen tyhjentymisestä ja tämä iski tuttavani Galaxy S:ään. Liekö muilla valmistajilla vastaavanlaisia ongelmia näiden päivitysten kanssa?

Kies on kyllä mielestäni murheenkryyni, vaikka sen päivittyminen 2-versioon hieman auttoikin. Samsungin sivuilla valitettavasti tarjottiin pitkään vanhaa versiota ladattavaksi, vaikka uusi versiokin oli jo tarjolla.
Puhelin tunnistuu harvoin ensimmäisellä yrityksellä ja Kiesin kielivalinta sekoilee ajoittain. Esim. Vista-koneella kieli vaihtuu asennuksen jälkeen suomesta koreaksi tms. Admin-oikeuksin ajettaessa kieli onkin taas suomi. Vähän on Nokian PC Suitea ikävä...

Vastaa
PreKilled
PreKilled

23

Kies alkoi aamulla ehdottelemaan: Piparin uusi versio oli tullut ladattavaksi. Omat kuvakkeet ja widgetit katosivat mutta muuten toiminut moitteetta. Selaimen zoomi ongelmat oli myös poissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja