Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung tuplaa kännyköiden nopeuden vielä tänä vuonna?

21
Matti Vähäkainu

Samsung tuplaa kännyköiden nopeuden vielä tänä vuonna?
Tuplaydinsuorittimet ovat vielä melko uusi juttu matkapuhelimissa. Ainoastaan kourallisesta laitteista löytyy kaksi suoritinydintä, jotka tavanomaisesti ovat gigahertsin kellotaajuuden tuntumassa. Korealaislehden mukaan maan ylpeys, Samsung on kuitenkin kohta nostamassa panoksia.

Samsungin korkea-arvoinen virkamies kertoi lehdelle, että Samsung tuo ensi vuoteen mennessä kahden gigahertsin kellotaajuudella pyöriviä tuplaydinsuorittimia. Prosessoreita verrataan suoraan 3-4 gigahertsin pöytäkonesuorittimiin, jolloin puhelimen suorituskyky olisi kotikoneen luokkaa.

Suorittimet tulevat todennäköisesti asettumaan Exynos-brändin alle, kuten jo kehitetyt tuplaydinsuorittimet, joita löytyy jo aiemmin keväällä julkistetusta Galaxy S II -mallista. Exynos on SoC-piiri, joka pohjautuu ARM Cortex A9 -suorittimeen.

Samsungin virkamiehen mukaan piirejä tullaan mahdollisesti myymään myös erillisinä muille laitevalmistajille. Aiemmin Samsungin on pääasiassa valmistanut piirejä itselleen, mutta tämä voi muuttua Exynos-brändin myötä, arvellaan lehdessä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

PJL78
PJL78

2

Jep, ja akku kestää puolituntia surffailua netissä, pelata voit 15 minuuttia, HD leffaa voi katsoa trailerin verran. Laturi pitää olla mukana mökillä, autossa, kotona, työpaikalla, kavereilla, työmatkalla, kotimatkalla..... Voi että kun vaikuttaa järkevältä. Mitä kännykällä pitää tehdä, että saat käytettyä sen koko tehon? Mulla on 1ghz Galaxy S, se on jo riittävä ihan mihin vain.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung KEHITTYY!!!. (vahvistamaton)

3

Akun virransäästö-tekniikka kehittyy varmasti sitä mukaan,mihin prosessorien tehot kasvavat...!. ;)
Ei kannata olla negatiivinen kehityksestä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@3

Tuskin kehityy. Akkutekniikan kehitys on ollut jo pitkään erittäin hidasta siihen verrattuna miten noita prosessorien tehoja opnn nostettu. Akkupuolella ei ole tullut juurikaan uudistuksia pitkään aikaan. Kyllähän klaikenlaisia uusia polttoklenno- jne tekniikoita on kehitteillä, mutta enimmäkseen nekin on vielä kaukana loppukäyttäjille soveltuvista tuotteista.

Älypuhelinten suurimpia ongelmia on juuri se, että akkutekniikka ei ole pysynyt alkuunkaan muun teknikian kehityksen vauhdissa.

Vastaa
Pc_P
Pc_P

5

Taitaa puhelimet toimia kohta kiinteällä verkkovirralla pelkästään :D

Toinen vaihtoehto on ladata akkuja varastoon tai auton akku + muuntaja :P

Vastaa
sidrend
sidrend

6

Joo kyllä akut alkavat olemaan pahasti jäljessä muusta kehityksestä. Huono puhelinhan se semmonen on jos ei muutamaa päivää vähintään akku kestä. :)

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Kyllähän se teho aina kelpaa, mutta virransäästö ominaisuudet saa kyl kans olla huipussaan, että tollasta kehtaa käyttää ilman jatkoroikkaa.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

9

Jos prosessori osaa vaihdella kellotaajuutt tarpeen mukaan niin ei kyllä pitäisi niin hirveästi virtaa viedä. Nykyinen akkuteknologia on kyllä vanhaa tekniikkaa, mutta se ei ole ainut vaihtoehto pidentää akun kestoa. Eikös vähän aikaa sitten ollut uutisoituna jokin kalvo näytönpäälle mikä lataa kokoajan.

Vastaa
Locke23
Locke23

12

Eikös jo muutama vuosi sitten ollut tieteen kuvalehdessä artikkeli kineettisen energian hyödyntämisestä kännyköissä? Käytännössä se tarkoittaa siis sitä, että akku saa virtaa siitä kun se heiluu taskussa tai kun sitä kädellä ravistaa. Alkaisi olemaan jo korkea aika että tämä tekniikka tulisi jo kännyköihin, joistakin pienlaitteista se taitaakin jo löytyä.

Vastaa
taatudi
taatudi

13

Juu tosiaan toi akun kesto askarruttaa, eikä mikkään paneelit tai tommoset liikkeen sähköksi muuttavat härvelit paljoo auta. Laturi vaan taskuun. Tai vielä parempi, integrois muuntajat ja muut laturin osat puhelimeen ja johto rullalle niin vois siitä kätevästi laittaa latautuun. Jos oikein haluaa tätä ideaa eteenpäin viedä niin kehittää uuden pienipäisen pistorasian ja laittaa semmosia kaikkiin ostoskeskuksiin ja linja-autoihin ja juniin niin vois ladata puhelinta missä tahansa :)

Vastaa
kikuu
kikuu

14

Saisivat käyttää nuo suunnittelurahat akkujen kehittämiseen. Litium akkujen jälkeen ei ole tapahtunut mitään merkittävää, eli kahteenkymmenee vuoteen. Siitä laitteesta ei tosiaan ole mitään iloa, kun pitää olla kokoajan töpselissä kiinni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kyllä osataan!. (vahvistamaton)

15

Ehkä osa suunnittelurahoista meneekin akkutekniikan kehittämiseen!.Kyllä tämänkin pystyisi helposti ratkaisemaan auringonvalosta lataamiseen/virran varastoimisella akkuun!."Aurinkopaneeli akku"!.

Vastaa
tonkie
tonkie

16

@15 Puhelimen ohoituotteina myytäisiin sitten housuja, jonka taskuissa on valoa johtava kalvo tai trendikkäästi kotelo?

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

17

nono! täällä kuulee aina niin kehityksenvastaisia viestejä. Pistin omaan Android puhelimeeni (SGS) "Green Power" nimisen ohjelman jonka avulla voin säätää monia sähköä kuluttavia -automaattisesti- toimivia ohjelmia (postin, rss, viestien jne. päivitykset). Samankaltaisia ohjelmia on muitakin ja niillä voi säätää myös prosessorin nopeuden ja muita toimintoja melkein rajattomasti. Akku kestää nyt hyvin ja sen voisi saada kestämään vielä paremmin. Ja vielä, muistakaa että tuplaydin kuluttaa vähemmän koska se jakaa toimintoja ja "käy" siten pienemmällä teholla.

Vastaa
jere75
jere75

18

Kirjoita kommenttisiJuu eiköhän noi Samsungin insinöörit jne tiedä hieman enemmän mihin he pystyvät ja mihin ei. Tuskin ne julkaisis jotain 2Ghz luureja jos akku kestäisi 2h. Joten shut the fuck up noobs :D.

Vastaa
jere75
jere75

19

Juu eiköhän noi Samsungin insinöörit jne tiedä hieman enemmän mihin he pystyvät ja mihin ei. Tuskin ne julkaisis jotain 2Ghz luureja jos akku kestäisi 2h. Joten shut the fuck up noobs :D.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

20

@15: "Aurinkopaneeliakkuja" on myyty jo vuosia lisäosina eri merkkeihin. Se vaan ei valitettavasti ole kovin yleispätevä ratkaisu, taskun pohjalla tai puhelimen kotelossa kun ei paljon aurinko paistele. Paneelien lataustehon pienuus taas vaatisi melkeinpä jatkuvaa valossa oloa, jotta paneelista olisi merkittävää hyötyä.

@9: Läpinäkyvä aurinkopaneeli näytön päällä (kuten Wysipsin esittelemä) toimii tietysti aina silloin kun puhelinta valoisassa käyttää tai pitää, mutta latausteho on vielä kovin rajallinen, ja hinta ja tekniikka tuottavat varmasti omia ongelmiaan. Tuonee joskus helpotusta akun kestoon, mutta kestänee vielä jonkin aikaa, että tekniikka on oikeasti kuluttajakäytössä.

@12: Ei myöskään kineettinen laturi valitettavasti kovin paljon lisäaikaa puhelimelle antaisi, ei ainakaan nykytekniikalla. Latausteho on kuitenkin melko mitätön, ellei puhelinta oikeasti pidä jossain tärisevässä ympäristössä, kuten ralliauto.

Vaikka sitten prossussa olisi taas kuinka tehokkaat virransäästötilat, ei niistä juurikaan ole hyötyä silloin kun puhelinta oikeasti käyttää raskaissa sovelluksissa. Eli raskasta pelaamista tai edes HD-videon katselua ei virransäästöllä paljon pidennellä, ellei suorituskyky saa samalla kärsiä, jolloin mentiinkin ojasta allikkoon.

Siinä mielessä kellotaajuuksien kasvattaminen kuulostaa kyllä aika pelottavalta. Nykypuhelinten tyypillisesti 5-7 wattitunnin akuista vaan ei montaa wattia voi ottaa, jos akun pitää kestää tunteja. Ja oikeastihan sen pitäisi kestää päiviä.

Toisaaltahan puolijohteita, kuten prosessoreja, voi valmistustekniikalla ja fiksulla suunnittelulla varmastikin saada vielä nykyisiä pieniruokaisemmiksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

21

4@
>Jep, ja akku kestää puolituntia surffailua netissä, pelata voit 15
>minuuttia,

Ja tuon keksit omasta päästäsi, max tehonkulutukset mihinkään kasva.

> Huono puhelinhan se semmonen on jos ei muutamaa päivää vähintään
> akku kestä. :)

Puhelimien toiminta ajat on vuosien saatossa enemminkin pidentyneet kuin lyhyntyneet. Ei laitteiden tehonkulutus on jatkossakaan kasvamassa, eikä sitä voida kasvattaa vaikka akkutekniikassa jotain ihmeellistä tapahtuisikin.

Akku tekniikan kehityminen pienentää laitteiden kokoa.

12@
>kineettisen energian hyödyntämisestä kännyköissä?

Se on enemmänkin pienten virtojen juttu, ja tila ongelma.

15@
>Kyllä tämänkin pystyisi helposti ratkaisemaan auringonvalosta
>lataamiseen/virran varastoimisella akkuun!.

Et sitten ajatellut käyttää laitetta ?


Jos haluaa pidempää toiminta-aikaa niin pitää valita toinen laite.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja