Apple haastoi Samsungin oikeuteen, Galaxy S kopioi iPhonea

66
Teemu Laitila

Apple haastoi Samsungin oikeuteen, Galaxy S kopioi iPhonea
Älypuhelinvalmistajien patenttisota saa jatkoa, kun Apple väittää Samsungin Galaxy-sarjan puhelinten ja tablettien loukkaavan useita yhtiön patentteja. Teknisten ominaisuuksien kopioinnin lisäksi Apple syyttää Samsungia yhtiön laitteiden ulkoasun kopioinnista.

Applen edustajan Mobilized-sivustolle antaman kommentin mukan Samsung kopioi Applen tuotteita täysin tietoisesti.

Ei ole sattumaa, että Samsungin uusimmat tuotteet näyttävät niin paljon iPhone- ja iPad-laitteilta alkaen laitteen muodosta käyttöliittymään ja jopa paketointiin.Samsungilta luonnollisesti kiistetään Applen väitteet. Samsungin edustaja kertoo yhtiön olevan valmis puolustamaan itseään oikeudessa.
Samsungin menestyksen takana on yhtiön oman tekniikan kehittäminen ja aineettoman omaisuuden kerryttäminen. Samsung tulee vastaamaan sitä kohtaan esitettyihin syytöksiin suojellakseen aineetonta pääomaansa.Apple vaatii oikeusteitse Samsungin puhelinten myynnin lopettamista, vahingonkorvauksia sekä rangaistuksia patenttien rikkomisesta.

Edit:Kuva vaihdettu.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (66)

sirkuttaja
sirkuttaja

3

Kaikki on on ollut enemmän ja vähemmän iphonen näkösiä vuoden 2007 jälkeen. Lukuunottamatta Nokiaa ja blackberryä.

Vastaa
Anestic
Anestic

4

No huh huh. Pyöreitäkö niiden puhelimien pitäisi olla? Ja Samsung on käsittääkseni tarkempi nuissa patenttiasioissa kuin amerikkalainen veljensä, joten tuskin on mitään ongelmia.

Applesta on tullut kyllä melko rottamainen firma.

Vastaa
Malboro
Malboro

5

Vähän huono kuva tuosta Galaxy S:stä. Pitäisi olla kuva, jossa se on sovellukset näkymässä.

Eikös tämä Galaxy S julkaistu ennen kuin tämä uusi iPhone? Tiedä sitten miten saman näköinen on vanhan iPhonen kanssa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
applesucks (vahvistamaton)

6

No just, nyt kun Apple on huomannut oikeasti kilpailevan tuotteen markkinoilla, se yrittää aivan epätoivoisin keinoin estää uutta tuotetta viemästä omaa markkinaosuutta. Säälittävää! Mutta ah niin tyypillistä Applea, valitettavasti :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Omena ja Mokia. :( (vahvistamaton)

9

Ensiksi Apple ja Nokia tappelevat keskenään ja nyt he ovat huomanneet,että "Samsung on osannut vetää välistä"!.
Mutta,tämä on mielestäni jo "kaiken huippu"!!. :(

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Juupa juu. Kaikkia puhelimie ensimmäisen iPhonen jälkeen on verrattu juuri iPhoneen. Kyllä noissa on ihan tarpeeksi eroa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Patenttisodille STOP (vahvistamaton)

11

Applen on ihan turha nostaa "liian suurta numeroa",(koska) Samsung on myös ollut hyvin tärkeä kumppani Applelle tähän asti!.
(Samsung valmistaa Applen A4- ja A5-suorittimet).(Lisäksi Apple on ostanut Samsungilta esimerkiksi paljon flash-muistia ja näyttöpaneeleja).

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

Näitä patenttioikeudenkäyntejä on vähän kaikilla vähän kaikkia vastaan. Eiköhän tässä ole vaan taustalla se, että yritetään kampittaa Googlea, ei sinällään Samsungia. Mutta Googlea vastaan ei haluta iskeä suoraan, helpompaa tehdä se laitevalmistajan kautta.

En itsekään kannata näitä patenttisotia, ne ovat pääosin turhia ja typeriä, mutta toisaalta johonkin pitäisi ehkä vetää raja suoran kopioinnin suhteenkin... Mihin? En tiedä.

http://twitpic.com/4mjsl8
http://counternotions.files.wordpress.com/2010/12/android-iphone2.jpg

Vastaa
Guarded
Guarded

15

Applella tuli kusi sukkaan kun huomasivat että kilpailija on tehnyt paremman puhelimen :D Tossa tommonen SGS vieressä lojuukin, enpä kyllä olisi ostanut jos olisi ollut yhtään applen iPonen tapainen. Jos tuo on kopio iPonesta, niin ainakin on parempi kuin applen "alkuperäinen" tuotos.

Apple ulisee uliuli uli uli uli

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

17

Ja eikö se nyt ole vähän kopioimista jos nissan tekeen auton mikä on koriltaan lähes identtinen mersun kanssa mutta hei siinä on eri moottori :)

Vastaa
Guarded
Guarded

18

@16 Suosio ei tee siitä yhtään sen parempaa.

Tuota 3GS-vehjettä jouduin jonkin aikaa sietämään, eniten ragetti se, että pystyin vanhalla Nokian N95-mallilla tekemään enemmän kuin tuolla.
SGS:ää en ole päivittänyt uusimpaan official-versioon, käytän Darky's ROMia jonka muuten päivitin juuri 9.5-versioon liittämättä puhelinta kiinni koneeseen.
Vaikkakin viimeksi KIESin kautta päivitys sujui ongelmitta, tuskin sillä enää tarvitsee päivittää. Ja nyt sujuu päivitys muutenkin KIES airin kautta ilman koneen kanssa säätämistä. Joten kommenttisi oli aika inva.

Joten, oletkohan itse koskaan kokeillut SGS:ää?

Apple & Applen fanit ei tykkää kun joku vetää paremmin...

Vastaa
perhana
perhana

22

Säälittävää ettei Afterdawnilla ollut kanttia laittaa kuvaan Galaxy S:n sovellukset näkymää joka on alapalkkineen ja kuvakkaineen niin suora kopio iPhonesta että mainoksia vilkaistessa ei edes erota onko kuvassa iPhone vai Samsung.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

26

No täällä nyt huudellaan taas. Onhan tuo nyt aivan selvä mistä samsung on inspiraationsa ammentanut. Eihän tuota voi tosissaa kukaan kieltää. Jos muuten harmittaa että apple tekee puhelimia niin se on sitten eri asia. Ei mua ainakaan haittaa että samsung tekee luureja eikä mua haittaa sen kykeneväisyydet tai ominaisuudet. Kyllä mua kiinnostaa sen puhelimen ominaisuudet mitän käytän tai mitä aion tulevaisuudessa käyttää. Mutta palatakseni aiheeseen niin onhan tuo nyt selvä homma vai voiko joku muka tosissaan muuta väittaa. Samanlainen sovellus näkymä samanlainen alapalkki kotinäppäin samassa kohtaa ja toimii samalla tavalla ja muotoilu on sama. Eiköhän tämä haaste ollut jo odotettavissa!

Vastaa
yksyks2
yksyks2

29

Tällä kertaa täysin aiheellinen syytös.

Kyllä toi samsungin politiikka on aikaisemminkin huomattu, läppäreissä piti ryhtyä kopioimaan, ja lisäksi tuo puhelimien touchwichi on kyllä suora kopio.

Vastaa
Zarok
Zarok

30

http://www.youtube.com/watch?v=HODhXCfcf4c

http://www.youtube.com/watch?v=vjPxNadNm8M

Katsoin videot ja en menisi väittämään kopioksi. Kuvasta saisi käsityksen, että ulkoisesti näyttäisi samanlaiselta, mutta eipähän se sitä ole. Tosin jos on mennyt paskasta maksamaan paljon, niin varmaan vittuilee "huomoimille" puhelimille. Ainoastaan puhelin-kuvake muistuttaa iPhonen.

Odotan puhelinta joka on vasaran muotoinen ja kotinäyttöruutua vaidetaan hakkaamalla puhelinta iHenkilöä päähän.

Vastaa
kikuu
kikuu

31

Saman näköisiä ovat, mutta tosiaan melko moni puhelin näyttää nykyään iPhonelta(lukuuottamatta tosiaan paria merkkiä, kuten Nokiaa), mikä ei ole mitenkään kiellettyä tietääkseni? Onhan näitä kiinaisia ihan iPhonea muistuttavia kopioitakin olemassa.. Jossa on vielä käyttiksenä joku kopio iOS.

Vastaa
Zarok
Zarok

32

Odotan kyllä kovasti kun joku julkaisi vittuilu mielessä tähden muotoisen puhelimen ja kysyisi on muoto hyvä. Edestäpäin puhelimet näyttävät samalta, mutta loppujen lopuksi ei ole missään tapauksessa.

Muut kopioivat Applea, Apple kopioi muita. Onko siinä jotakin yllättävää? Kuvakkeista ainoastaan Phone-kuvake näyttää samanlaiselta.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

33

Avatkaa nyt hyvät ihmiset ne silmänne. Ei tarvitse olla Applefani huomatakseen, että Applella on syytöksissään vinha perä. Muotoiluun on otettu todella paljon Applelta. Eikä se ole vahinko, koska esim. HTC:t on paljon selkeämmin erilaisia.

Galaxy S:ssä on esim. tehty sellainen ominaisuus, että sovellusvalikossa kaikki kuvakkeet muuttuvat iPhonemaisen pyöreäkulmaiseksi, vaikka oikeasti kuvakkeet ovat täysin eri mallisia. Tämä tehdään niin, että jokaisen kuvakkeen taakse tulee erivärinen ja lievästi kuvioitu "tausta", jossa on siis nuo pyöristetyt reunat. Jos tuo ei ole "orjallista" kopiointia niin mikä sitten.

Samoin on selaimeen lisätty sellainen ominaisuus, että jos sivun vierittää ylös tai alas ja jatkaa vieritystä, tulee takaa kuvioitu "tausta" näkyviin.

Onhan Samsung sen Dockinkin lainannut Applelta. Samsung on siis muuttanut oikeastaan Androidin koko suunnittelufilosofiaa Galaxy-sarjassa. Androidin käyttöliittymän ideahan on nimenomaan se, että kotinäytöstä tehdään mahdollisimman informatiivinen ja sovellusvalikkoa käytetään mahdollisimman vähän. Galaxyssä on kuitenkin sovellusvalikon painoarvoa lisätty selkeästi.

Ja mikään noista edellämainituista _ei ole_ Androidin ominaisuus, vaan nuo ovat nimenomaan Samsungin lisäämiä.

Vastaa
djabu
djabu

34

Voi voi ja lämmin leipä. Apple se jaksaa ruikuttaa kaikesta. Antaisivat nyt vain olla.. Myisivät/kauppaisivat omia tuotteitaan paremmin.. Sillä sitä kilpailua lisätään, ei haukkumalla muita. Kehumalla omaa ja hintaa kilpailuttamalla saadaan aikaan asiakkaita. Voisi vaikka Karl Benzin perilliset vetää lokaan kaikki automaailman automallit, kun niin kovasti lähteneet "matkimaan" moottoriajoneuvoa.

Se on niin tosijuttu että ei täällä kovin monenlaista puhelimen ulkoasua/-muotoa voi olla. Ei kovinkaan kiinnostaisi neliskanttista luuria kantaa.
Se on se toiminnallisuus ja käytännöllisyys.

Vastaa
Guarded
Guarded

35

@33

Get real, nyt oikeesti.

"Galaxy S:ssä on esim. tehty sellainen ominaisuus, että sovellusvalikossa kaikki kuvakkeet muuttuvat iPhonemaisen pyöreäkulmaiseksi..."

Miten sinä tekisit sovellusvalikon? Samanlainen sovellusvalikko löytyy nokian joistain puhelimista, valikkoa vain selataan alaspäin. Tämäkin on muuttunut gingerbreadin myötä. iPhone ei ole mikään pioneeri näissä asioissa, usko pois.

"Samoin on selaimeen lisätty sellainen ominaisuus, että jos sivun vierittää ylös tai alas ja jatkaa vieritystä, tulee takaa kuvioitu "tausta" näkyviin."

Sitä kutsutaan puskuroinniksi. Jos et tiedä mitä se tarkoittaa, niin googlaa. Ellet sitten tarkoita sitä kun mennään sivujen rajojen ulkopuolelle, se on vain lisätty sulavuuden takia. Kuka haluaa ruman käyttöliittymän?

"Samsung on siis muuttanut oikeastaan Androidin koko suunnittelufilosofiaa Galaxy-sarjassa. Androidin käyttöliittymän ideahan on nimenomaan se, että kotinäytöstä tehdään mahdollisimman informatiivinen ja sovellusvalikkoa käytetään mahdollisimman vähän. Galaxyssä on kuitenkin sovellusvalikon painoarvoa lisätty selkeästi."

Androidiahan Samsung ei ole muuttanut kun puhelimen tarpeiden mukaan, graafinen käyttöliittymä on Samsungin heiniä, elikkäs TouchWiz. TouchWiz-käyttöliittymän idea on tehdä käyttöliittymästä kevyt, helppo käyttää, sekä näyttävä. Ei se sovellusvalikon tarve muutu minkään puhelimen kohdalla erilaiseksi. Onhan se samanlainen kuin Applen iPhoneissa, mutta muunneltu paremmaksi ja tarpeiden mukaan. Se että se näyttää samalta ei tee siitä samaa.

"Ja mikään noista edellämainituista _ei ole_ Androidin ominaisuus, vaan nuo ovat nimenomaan Samsungin lisäämiä."

Ei ole Androidin ominaisuuksia, touchwizin ominaisuuksia paremminkin.

Vastaa
Grabacr
Grabacr

37

Erittäin ala-arvoista toimintaa jo valmiiksi paskalta yritykseltä. Heti, kun joku toinen valmistaja uhkaa omaa kilpailuasemaa niin yritetään epärehellisesti saada kilpailija pois pelistä. Galaxy tuli markkinoille vuosi sitten ja nytkö ne luolamiehet on sen vasta huomannut? Oikeus saisi antaa sakkoja yms. Applelle epärehellisestä kilpailusta. Hyi helvetti mikä yritys.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

39

No tällä kertaa on oltava Applen kanssa samaa mieltä asiasta jonka jokainen tietää; Samsung etsii vain tapaa tehdä sontaa halvalla joka näyttää samalta kuin oikea versio. S-E ja Nokia taas tekevät oman näköisiä tuotteita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nou kia (vahvistamaton)

40

Ergopad @
Samsung etsii vain tapaa tehdä sontaa halvalla joka näyttää samalta kuin oikea versio. S-E ja Nokia taas tekevät oman näköisiä tuotteita.

Ehkä totta,mutta sen takia Nokia puhelimet (keski ja kalliimman hintaluokan) eivät ole menneetkään kaupaksi.Halvemman hintaluokan mallit taas ovat. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuu (vahvistamaton)

41

@40

Nokia ei tee kuin yhtä kalliimman hintaluokan puhelinta E7:ää. Muut S^3 laitteet ovat lähempänä keskihintaisia(C6,C7 ja N8). Nämä taas ovat myyneet vähintään kohtuullisesti.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

44

@35

Et ilmeisesti ole perehtynyt Applen haasteeseen ollenkaan. Katsoppa ensin jostain, mistä Apple Samsungia syyttää ja tule sitten kommentoimaan uudestaan.

Samsung on selkeästi lisännyt Androidiin TouchWiz käyttöliittymässä "ominaisuuksia". Totta kai niin saa tehdä, mutta miksi on lisätty nimenomaan niitä ominaisuuksia, joita löytyy iPhonesta? Monet muut Android-valmistajat ovat lähteneet suunnittelussaan liikkeelle Androidin omasta erityisyydestä, eli kotinäytön muokkauksesta, eli on siihen lisätty vielä lisää toiminnallisuutta. Samsung puolestaan on pyrkinyt tekemään nimenomaan sovellusvalikosta "isompaa". iOS:n kantava ideahan on nimenomaan sovellusvalikko.

Vertaa vaikka tämän uutisen kuvia! http://www.engadget.com/2011/04/18/apple-sues-samsung-over-for-copying-the-iphone-and-ipad/

Ja entäs Omnia 7:n Windows-nappi. Eipä suotta tule iPhone mieleen.

Täällä on vain joillakin ihmisillä niin kova Appleviha, että ei pysty suhtautumaan puolueettomasti Apple uutisiin. Itse en ole koskaan itse omistanut iPhonea, tälläkin hetkellä käytössä Galaxy S. Androidia olen käyttänyt jo pari vuotta, HTC Dreamista alkaen.

Vastaa
_mane_
_mane_

47

ikivanhassa nokiassakin on tuo kopioitu näkymä käytössä. Itse asiassa windows 3.1:ssäkin on kuvakkeita(mustallakin taustalla niin halutessasi). Lisäksi tuo hopeareunus kosketusnäytön ympäriltä löytyy siitä vanhassa samsungin mp3-soittimesta, mikä julkistettiin ennen ensimmäistä iphonea. Muutenkin on naurettavaa lähteä itkemään siinä vaiheessa, kun kilpailijat vetävät ilmaisellä käyttiksellä ohi - itse kuluttavat miljooniaan oman täydellisen systeeminsä tekoon, missä käyttäjällä ei ole vapautta päättää, että mitä ominaisuuksia tarvitsee. Markkinointi toki vaikeutuu, kun muut myyvät yhtä hienoja kiiltäviä kosketusnäytöllisiä puhelimia - huomattavasti halvemmalla ja vapaasti muokattavissa olevalla softalla.

Vastaa
aj84
aj84

48

Ensimmäinen asia joka pisti silmään samsungin alettua markkinoida uusia tuotteitaan kieltämättä oli juuri se, että kuinka paljon ne muistuttavat Applen tuotteita. Tab on vielä pahempi, aivan törkeää kopiointia. On se kumma kun Apple keksii ensin jotain "omaa!" ja mullistavaa niin kaikki pakon edessä vain kopioivat kun eivät itse mitään keksi ? Mutta näin se pojat vain menee, Apple on edelläkävijä ja kaikki haluavat siitä osansa. Jos eivät muuten niin "lainaamalla" eli suomeksi sanottuna kopioimalla jo "toimivaa/myyvää" konseptia. Tämähän on kuin hatun nosto tai sanoisonko jopa kunnian osoitus Applelle kun tarkemmin miettii :D Eivät vain luonnollisesti pidä kärpäsistä apajillaan, ihan ymmärrettävää. Keksikööt jotain omaa prkl luuserit.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ileko (vahvistamaton)

49

Samsungin tuote tuli tammikuussa 2007 ja applen tuote kesäkuussa 2007, kuka tässä mahtoi varastaa?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

51

@50

Jos viittaat Samsungin F700:een kannattaa tarkistaa aikajana. Sitä näytettiin julkisesti helmikuussa 2007, ja tuli markkinoille joskus syksyllä.

Aika analoginen aikajana Samsungin 10" tabletin kanssa. Alustava julkistus -> iPad 2 -> CEO sanoo että "meidän pitää tehdä paremmin" -> paljon ohuempi design -> tulee markkinoille kunhan ennättää.

Ja olihan niitä kosketusnäyttöisiä ennen iPhonea, muttei juurikaan iPhonen kaltaisia. Se asetti monella eri tavalla riman, johon kaikki ovat sittemmin pyrkineet. Ja toki osin ohittaneetkin.


[1] http://gizmodo.com/#!235112/apple-iphone-vs-samsung-f700-which-is-touchscreenier

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

55

Turha sitä nyt on kieltää etteikö tuo galaxy s olisi lookkinsa saanu iphonelta piste. Ihme vetkuttelua ja turhia linkkien postailua.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

57

Herrat vahvistamattomat voisivat harrastaa edes vähän lähdekritiikkiä ja lukea sen Gizmodon jutun. Sen mukaan F700 julkistettiin helmikuussa 2007, iPhonen jälkeen siis. Kumpikohan on oikeassa? Random kuva vai tunnetun gadgetsaitin artikkeli, helmikuulta 2007.

Vastaa
cpenter83
cpenter83

58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Herrat vahvistamattomat voisivat harrastaa edes vähän lähdekritiikkiä ja lukea sen Gizmodon jutun. Sen mukaan F700 julkistettiin helmikuussa 2007, iPhonen jälkeen siis. Kumpikohan on oikeassa? Random kuva vai tunnetun gadgetsaitin artikkeli, helmikuulta 2007.


Onko sinulla sisälukutaito hukassa? Tuo F700 on kuitenkin esitelty CeBIT messuilla jo 2006

Vastaa
Jonahan
Jonahan

59

@59

Tää oli päivän paras. :) Mun "sisälukutaito" on hukassa kun en päättömästi usko satunnaiseen netistä löytyvään kuvaan vaan etsin muitakin lähteitä, jotka eivät tue kuvan väitettä. Lisäksi pidän maaliskuu 2006 - helmikuu 2007 - marraskuu 2007 aikajanaa ihan hulluna.

F700 ei varmasti ole esitelty CeBIT 2006 messuila 2006 maaliskuussa, ei Samsungkaan näytä tuotteita kenellekään 11kk ennen julkistusta ja 18kk ennen markkinoille tuloa. Se olisi itsemurha.

Tuon laitteen julkistus oli helmikuussa 2007, markkinoille tulo myöhään syksyllä. Ylempänä oli jo linkki Gizmodoon. Alla pari lisää, jälkimmäisestä löytyy kuvaa vuoden *2007* CeBIT-messuilta.

Samsung: http://www.samsung.com/us/news/newsRead.do?news_seq=3516 (unveils (=julkistaa) feb 2007)
Android Community: http://androidcommunity.com/who-was-really-first-apple-vs-samsung-story-truly-debunked-20110420/


BTW, Samsung ei ole ensimmäistä kertaa tällä tiellä, se on mm. haastettu sen jälkeen kun kopioi Blackberryn ja nimesin sen BlackJackiksi. Juttu sovittiin ennen oikeuskäsittelyä.

http://www.brighthand.com/default.asp?newsID=12793

Vastaa
cpenter83
cpenter83

60

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

F700 ei varmasti ole esitelty CeBIT 2006 messuila 2006 maaliskuussa, ei Samsungkaan näytä tuotteita kenellekään 11kk ennen julkistusta ja 18kk ennen markkinoille tuloa. Se olisi itsemurha.


Mikäs tuossa aikataulussa mättää, otetaan vertailukohde:
Nintendo Wii ensimmäinen prototyyppi esiteltiin julkisesti syyskuussa 2005, lopullinen version kesällä 2006 ja julkistettiin marraskuussa 2006

ja sitäpaitsi random kuva on aina osuva jos sillä saa poolopaitahinurit vetämään omenan väärään kurkkuun

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ei kuulu tänne (vahvistamaton)

61

@61 Taas joku joka on epävarma seksuaalisuudestaan, jätä kuitenkin ne makkariasiat ihan muihin sivustoihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trolli fail? (vahvistamaton)

62

@57 Ulise lisää.

"have to call bull on this one. As various sources have pointed out, the graphic is wrong on the dates. Samsung talked about the F700 in 2006 but did not show it. The phone made its first appearance in Feburary, 2007, just a month after Apple showed the iPhone"

"The problem is that samsung didn't show the F700 at cebit they just announced it no one saw the product until it was released in feb a full month after th iPhone came out so the androids can keep trying to defend samsung but lying isn't the way to do that. "

FAIL! :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

63

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

F700 ei varmasti ole esitelty CeBIT 2006 messuila 2006 maaliskuussa, ei Samsungkaan näytä tuotteita kenellekään 11kk ennen julkistusta ja 18kk ennen markkinoille tuloa. Se olisi itsemurha.


Mikäs tuossa aikataulussa mättää, otetaan vertailukohde:
Nintendo Wii ensimmäinen prototyyppi esiteltiin julkisesti syyskuussa 2005, lopullinen version kesällä 2006 ja julkistettiin marraskuussa 2006

Aikataulussa mättää puhelinmarkkinan ja pelikonemarkkinan ero. (Ja tietenkin se todellinen aikataulu)

Lainaus:

ja sitäpaitsi random kuva on aina osuva jos sillä saa poolopaitahinurit vetämään omenan väärään kurkkuun

Etkö yhtään parempaa keksinyt? Kukaan tuskin veti mitään väärän kurkkuun, suoranainen valehtelu vaan häiritsee.

Mielestäsi on hyvä mekkaloida virheellisellä tiedolla, ja kun joku korjaa, syyttää häntä sisälukutaidon puutteesta tai kuulumisesta seksuaaliseen vähemmistöön? Aika heikot ovat eväät. Eikö Applesta oikeasti löydy tarpeeksi huonoa muuten?

Minusta valehtelu ja alakoulumainen kielenkäyttö kertoo enemmän teistä vääristelijöistä kuin Applen käyttäjistä.

Vastaa
cpenter83
cpenter83

64

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Mielestäsi on hyvä mekkaloida virheellisellä tiedolla, ja kun joku korjaa, syyttää häntä sisälukutaidon puutteesta tai kuulumisesta seksuaaliseen vähemmistöön? Aika heikot ovat eväät. Eikö Applesta oikeasti löydy tarpeeksi huonoa muuten?

Minusta valehtelu ja alakoulumainen kielenkäyttö kertoo enemmän teistä vääristelijöistä kuin Applen käyttäjistä.


1. Missä kohtaa millään käytetyistä termeistä on viitattu seksuaalisuuteen? (Muuten kuin sinun freudilaisessa mielessäsi)
2. Missä kohtaa millään sisällöllä on viitattu sinuun? (Paitsi omassa pienessä mielessäsi)

Hurr hurr derp

Vastaa
Jonahan
Jonahan

65

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:


1. Missä kohtaa millään käytetyistä termeistä on viitattu seksuaalisuuteen? (Muuten kuin sinun freudilaisessa mielessäsi)
2. Missä kohtaa millään sisällöllä on viitattu sinuun? (Paitsi omassa pienessä mielessäsi)

1. "hinuri" http://urbaanisanakirja.com/word/hinuri/27204/ (tuskin käytit sitä merkityksessä hinausauto)
2. En tainnut suorasti väittää että olisi viitattu minuun, mutta esimerkiksi kirjoittamasi "Onko sinulla sisälukutaito hukassa?" on aika yksiselitteisesti tällainen.

HTH

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Napero123 (vahvistamaton)

66

Anteeks vaa, mut mitä väliä sillä on onko joku kopioinut toiselta vai ei? Puhelimia ne vaan on... Mielestäni on jokaisen ihmisen oma asia millaista puhelinta käyttää! Oli se kopio tai ei.

Stä paitsi kaikilla ei ole varaa Appleen, jolloin kallistutaan sitten hiukan huokeammalle Samsungille...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.