Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Hakkerit: iPhone 4 säilöö paikkatiedot lupia kyselemättä

13
Kaarlo Räihä

Hakkerit: iPhone 4 säilöö paikkatiedot lupia kyselemättä
Älypuhelinten paikannusominaisuuksien väärinkäytöt ovat olleet taas tänään esillä mediassa, kun hakkerit julkaisivat tietoja iPhone 4:n harrastamasta seurannasta. Hakkereiden tekemän selvityksen perusteella iPhone 4 tallentaa jatkuvasti paikkatietoja puhelimen muistiin, ja iTunesin kanssa synkronoidessa nämä tiedot siirtyvät myös tietokoneelle.

Tälläkin kertaa suurimmat ongelmat liittyvät ominaisuuden pakkosyöttöön ja salamyhkäisyyteen. Seurantaa ei voi ottaa pois käytöstä, eikä siitä anneta erikseen selvää varoitusta. Paikkatiedot kerätään matkapuhelintukiasemien tarjoamien tietojen perusteella, joten GPS:n ottaminen pois käytöstä ei vaikuta tietojen keräämiseen.
iPhone 4:stä tiedot saa kopioitua tietokoneelle iTunesin lisäksi myös muilla ohjelmilla, ja hakkereiden julkaiseman työkalun avulla menneiden aikojen liikkeet saa piirrettyä kätevästi kartalle.

Hakkerina ja tietoturva-ammattilaisena tunnettu Kevin Mitnick pitää ongelmaa vakavana, koska kerättyjen paikkatietojen avulla esim. mustasukkainen elämänkumppani, yksityisetsivä tai viranomainen voi selvittää puhelimen liikkeitä.

Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut tilannetta.

Seurannan avulla kerättyä tietoa esittelevä video allaKännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

ihmettelen kyllä...! (vahvistamaton)

2

Niinpä.
Ja sitten vielä Apple omii kaikki patentit itselleen (niin kuin Nokiakin) ja väittää mm.Samsungia "copy pasteksi"!!.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Äh, Iltalehdellä hyvä juttu tästä :D

"Applen iOS 4 on ensimmäinen iPhone-malli, joka tallentaa käyttäjänä jokaisen liikkeen salaiselle tiedostolle."

Laadukasta lähteitten lukemista ja asioista tietämistä.. iOS 4 malli.?

Vastaa
stageout
stageout

6

Apple.
No joo - aikoinaan aika, painotan sanaa aika, hyvä konevalmistaja joka sekoili sitten oman, mikä sen nimi taas olikaan - vapahtajansa johdolla muun oheisroinan kanssa täysin sekaisin, saa juuri sitä mitä on kerjänyt.
Appleantipatian. Temppu jolla sumutetaan - ja pirun kallilla rahalla. Ja niin hyvin ettei yksikään Aplle opetuslapsi huomaa mitään.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

7

Aina välillä se palautuu mieleen, miksi jotkut ihmiset suosivat avointa lähdekoodia ja muutenkin avoimuutta yhtiöiden toiminnassa. Usein samat ihmiset myös varovat tai jopa vastustavat kansainvälisiä suuryhtiöitä. Miksiköhän?

Vastaa
akse
akse

10

@9 "Vai olisiko vain find my phone -ominaisuus? Kun ei koske kuin nelosta." joo sehän on tärkeetä tietää missä se puhelin oli kuukausi sitte :)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

9@
> Kun ei koske kuin nelosta.

Nelosessa on retinanäyttö mikä mahdollistaa ehtoihin riittävän pienentekstin .

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@9

Arvaisin, että se on Lokaatiopalveluiden (siis mm. kännykän karkean lokaation saaminen ilman jatkuvaa nettiyhteyttä, lokaatiopohjaiset muistutukset) välimuisti, miksi päivämääriä ei konsolidoida paremmin, eikä vanhoja entryjä siivota tehokkammin lienee joko bugi tai aivopieru.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

13

..ja mitähän muuta *säilötään* on se loistavaa että hakkereita on olemassa saa se tavan kuluttajakin edes joskus siivun totuutta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja