Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuluttajavirasto varoittaa kahden liittymän loukusta

7
Teemu Laitila

Kuluttajavirasto varoittaa kahden liittymän loukusta
Kuluttajaviraston mukaan matkapuhelinoperaattoreiden puhelinmyyntikampanjat ovat päässeet taas täyteen vauhtiin ja asiakkaita yritetään sitoa houkuttelevan kuuloisiin kahden vuoden määräaikaissopimuksiin. Markkinointi on kohdistunut sekä uusin että vanhoihin asiakkaisiin.

Vilkastuneen määräaikaissopimusten puhelinmyynnin taustalla kuluttajavirasto näkee toukokuun lopulla voimaan astuvan viestintämarkkinalain muutoksen, jonka perusteella asiakkaalla on tulevaisuudessa oikeus vaihtaa liittymänsä numero toiselle operaattorille vaikka määräaikaissopimusta olisi vielä voimassa.

Vaikka numero siirtyisikin uudelle operaattorille, määräaikainen sopimus entisen operaattorin kanssa jää voimaan ja asiakas joutuu maksamaan mahdolliset kuukasimaksut sekä puhelimen osamaksut vanhalle operaattorilleen sopimuskauden loppuun saakka. Joissain tapauksissa kytkykaupalla ostettu puhelin saattaa olla SIM-lukittu, eli sitä ei voida käyttää toisen operaattorin verkossa ennen puhelimen kokonaishinnan maksua.Numeron siirto uudelle operaattorille on hyödyllinen muutos niiden kannalta, joiden liittymistä laskutetaan vain käytön perusteella. Markkinoimalla aggressiivisesti määräaikaisia kuukausimaksullisia liittymiä operaattorit pyrkivät kuluttajaviraston mukaan sitomaan käyttäjät asiakkaikseen ja nostamaan kynnystä operaattorivaihtoon.

Kuluttajavirasto kehottaa varovaisuuteen houkuttelevien määräaikaisten tarjousten suhteen.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (7)

Tnoi
Tnoi

1

Tuo puhelinmyynti pitäis kyllä kieltää lailla.. Hajottaa kun harvase päivä joku nilkki tyrkyttää uutta liittymää, vaikkei niillä ole edes halvempaa tarjota. Ja kun ei tunnu järkipuhe moneen uppoavan.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

2

Helpottaisi kovasti myös, jos oman liittymätilanteen saisi halutessaan julkiseksi tiedoksi. Eli tyyliin:
* Hallussani oleva matkapuhelinliittymä ja matkapuhelin ovat kytkysopimuksella, voin vaihtaa liittymääni seuraavan kerran 6. päivä tammikuuta 2012

Vastaa
apek
apek

3

Onneksi on salainen numero, niin ei puhelinmyyjät soittele. Ja puhelinkin hakee tuntemattomasta numerosta tulleen numeron tiedot ja jos ei tiedot näytä järkeviltä, niin en vastaa. Ei ole puhelinmyyjät vaivanneet pitkään aikaan. Kun oli vanha numero käytössä, niin siihen kyllä soittelivat urakalla.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

4

Lakia on helppokiertää loputtomiin kun palkkaa lakimies armeijan etsimään porsaan reikiä ja muljuttaan lauseita oikein.

Vastaa
yourJoost
yourJoost

5

Ei tua salainen nummerokaan estä noit soittoja, koska satunnaisnumeroit pyärittävät etsintä -ohjelmat saattavat natsata. Näin kävi meikäl ja sain lopetettua nua soitot uhkaamalla kotirauhan häirinnällä soittajaa.
Juu ja kyll näihin puhelinterroristeihin pitäis saada rotia oikein lain voimalla!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
piittaamattomuus EI (vahvistamaton)

6

Lakia kun rikkoo,niin se kostautuu jossain vaiheessa takaisin!!.Ja kahta kovempana!!.
Piittaamattomuus tuo esille oman persoonan.

Vastaa
Japi73
Japi73

7

Juuri pari viikkoa sitten sain puhelun, jossa tyrkytettiin Tele finlandin liittymää. Kerroin ystävällisesti olevani kytköksissä vielä ainakin 6 kuukautta ja etten ole nyt kiinnostunut.

Siitä huolimatta myyjä tarjosi tyyliin:
"Jos laitetaan tästä toinen liittymä, on niin edullinen."

Kysyin siltä, että mitähän mä sillä liittymällä, kun ei mulla ole puhelintakaan missä sitä käyttäisin ja etten ole edelleenkään kiinnostunut, kiitos ja hei.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.