Samsungilta vastahaaste Applelle

18
Teemu Laitila

Samsungilta vastahaaste Applelle
Apple haastoi alkuviikosta Samsungin oikeuteen väittäen korealaisyhtiön kopioivan surutta ja tietoisesti sekä iPhonen että iPadin teknisiä ominaisuuksia ja erityisesti Applen tuotteiden ulkonäköä edistääkseen omien tuotteidensa kysyntää epäreilulla tavalla. Kuten puhelinteollisuudessa tapana on, Samsung on nyt esittänyt vastahaasteen Applelle.

Samsung kertoi perjantaina haastavansa Applen oikeuteen yhteensä 10 matkapuhelintekniikkaan liittyvän patentin loukkaamisesta. Samsung vaatii Applelta yhtiön tekniikan luvattoman käytön lopettamista sekä vahingonkorvauksia. Haasteet toimitettiin oikeudelle Etelä-Koreassa, Japanissa ja Saksassa.Samsungin mainitsemat patentit liittyvät puhelinten virransäästöön datayhteyksiä käytettäessä, 3G-tekniikan virheenkorjauksiin sekä muihin langattomiin tekniikoihin.

Samsungilta kerrotaan yhtiön toimivan aktiivisesti omia etujaan suojellakseen.

Samsung vastaa aktiivisesti sitä vastaan aloitettuihin oikeudellisiin toimiin suojellakseen aineetonta omaisuuttaan ja varmistaakseen jatkuvan innovoinnin ja kasvun alalla myös tulevaisuudessaMielenkiintoisen lisän yhtiöiden taisteluun antaa se, että Samsung hyötyy merkittävästi Applen iPhone- ja iPad-laitteiden myyntilukujen kasvusta. Apple on Samsungin komponenttivalmistuksen toisiksi suurin asiakas ja Samsung valmistaa Applen tuotteisiin esimerkiksi prosessoreita, muistipiirejä ja näyttöpaneeleita. Oikeusjuttujen taustalla saattaa siis vaikuttaa moni yhtiöiden sopimuksiin liittyvä seikka oikeuteen tuotujen yksityiskohtien lisäksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
mmikkis (vahvistamaton)

2

Eli siis ei samsung kommentoinut mitenkään Applen syytöksiä vaan kehitti vaan vastasyytöksiä. Näin ulkopuolisen kannalta toi Applen syytös on paljon mielenkiintoisempi kun sen näkee ja tuntee kaikki.

Taitaa olla samsung nyt aika heikoilla hangilla, eiköhän Apple ole kaiken ottanut huomioon ja miettinyt moneen kertaan kaikki skenaariot, että mitä samsung voisi tehdä ja miten tulee siinä onnistumaan jne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ja pah! (vahvistamaton)

3

Jos apple olisi vahvoilla se olisi pistänyt tuon kanteen ennen sen tappioita googlea, nokiaa ja htc:tä vastaan. Tää on vain yksi heikko yritys saada lisää rahaa. Ja jos se apple olisi tosissaan noista syytteistä se olis pistänyt noi haasteet heti kun Galaxy s ja galaxy tap tuli kauppoihin. Ei vuotta myöhemmin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ja pah! (vahvistamaton)

4

Jos apple olisi vahvoilla se olisi pistänyt tuon kanteen ennen sen tappioita googlea, nokiaa ja htc:tä vastaan. Tää on vain yksi heikko yritys saada lisää rahaa. Ja jos se apple olisi tosissaan noista syytteistä se olis pistänyt noi haasteet heti kun Galaxy s ja galaxy tap tuli kauppoihin. Ei vuotta myöhemmin.

Vastaa
jartar
jartar

6

@2
Uskomaton luotto sinulla Appleen. Ulkonäön kopioinniin vetoaminen laitteissa joiden suurin ero tulee tuotemerkistä ja nimestä on jotain käsittämättömän naurettavaa. Se että laitteessa on kosketusnäyttö ei tarkoita sitä että ulkomuoto on apinoitu applelta. Aika hiljaikseksi vetää tän tason syyttelyt.

Vastaa
djtob
djtob

7

Ja puulaudat unohtui Applelta, että kuinka typerä ajatus on haastella jotain puulautojen kehittäjää. Taidan alkaa viilellä paistamista kuuluvien ruokien ja kasvisten leikkuuta iPadilla, muuhun siitä ei ole paitsi kova pinta vain helpottaa leikkelemistä.

Apple tässä on nyt heikoilla ja alkaa syyttelemään muita, mahtaako suosio olla laskussa ja halutaan korjata?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mmikkis (vahvistamaton)

8

@7

"mahtaako suosio olla laskussa ja halutaan korjata?"

Missäs tynnyrissä oot ollu eilen? "iPhone siivitti Applen jälleen ennätystulokseen"

Ei toi nyt oikeen suosion laskulta vaikuta mun mielestä?

@6 Tottakai on, miksei olisi, selvästi sun kommentista näkee, että et edes ymmärrä mistä apple samsungia syyttää. Suosittelisin tutustumaan siihen haasteeseen vähän tarkemmin.

Vastaa
jartar
jartar

9

@6
Se syytti samasta ulkonäöstä. Ulkonäöllinen samanlaisuus tulee siitä kun molemmissa kosketusnäyttö. Muuta samaa niissä ei ole. Jos muuta väittää niin on sokea.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

10

@9 jaa että muuta samaa ei ole! Elä nyt viitti naurattaa. Kun esittelin samsungiani aikoinaan nii joka toinen kommentti oli et toihan on ihan ku iphone! Ja jos joku väittää ettei sgs ole iphonen näköinen tai muodoiltaan sen kopio niin on päästään vialla!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eron huomaa! (vahvistamaton)

14

Koko ja näytön kokoeroa on ainakin,kyllä sen huomaa!. ;)
iPhonelaiset eivät kyllä eroa huomaa. =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trolli fail? (vahvistamaton)

16

@15 Ulise itseksesi.

"have to call bull on this one. As various sources have pointed out, the graphic is wrong on the dates. Samsung talked about the F700 in 2006 but did not show it. The phone made its first appearance in Feburary, 2007, just a month after Apple showed the iPhone"

"The problem is that samsung didn't show the F700 at cebit they just announced it no one saw the product until it was released in feb a full month after th iPhone came out so the androids can keep trying to defend samsung but lying isn't the way to do that. "

FAIL! :)

Vastaa
jartar
jartar

17

@16
Se on ihan sama kumpi puhelin on julkaistu ennempää. Noiden kahden puhelimen olemassa olo vuonna 2007 tekee Applen nykyisistä ulkonäön kopiointisyytöksistä todella naurettavia.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

18

@16.

Justiinsa. Toi on kyllä aika pitkälle pelkkää päättelyä. En usko, että ne olis muuttanu tuotteen ulkonäköä 2 kuukaudessa pelkästään siks, että iphone tuli markkinoille, eikä sillon tiedetty yhtikäs mitään sen suosiosta. Fail ihan itsellesi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.