>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola julkaisee etunenässä neliytimiset älypuhelimet

14
Manu Pitkänen

Motorola julkaisee etunenässä neliytimiset älypuhelimet
Droid-Lifen tietojen mukaan yhdysvaltalainen matkapuhelinvalmistaja Motorola aikoo julkaista ensi vuoden alussa kaksi neliytimisillä prosessoreilla varustettua puhelinta. Kaksikko tunnetaan tällä hetkellä koodinimillä Bullet ja Jet.

Sekä Bullet että Jet tulevat olemaan ensimmisiä Nvidian Tegra 3 -mobiilialustaan (Kal-El) perustuvia, neljällä prosessoriytimellä varustettuja, puhelimia. Droid-Lifen mukaan molemmat mallit julkaistaan tai ainakin esitellään vuoden 2012 alussa, mikä sopii hyvin yksiin Nvidian aiemmin kertomien tietojen mukaan. Grafiikkajätin mukaan ensimmäiset Tegra 3 -laitteet ilmestyvät Q1/2012.

Droid-Life on saanut varsin yksityiskohtaista tietoa Motorolan tulevista puhelimista, vaikka julkaisuun on vielä yli puoli vuotta aikaa. Ensimmäisenä julkaistavassa Bulletissa ei ole QWERTY-näppäimistöä, jollainen Jetissä taas on. Bullet erottuu Jetistä myös isommalla 4,3 tuumaisella qHD-resoluutioisella näytöllä (Jet: 4"). Molemmista malleista löytyy neliydinprosessorin lisäksi tarkka 12 megapikselin kamera, NFC-tuki, 1–1,5 gigatavua keskusmuistia ja 16 gigatavua tallennustilaa. Käyttöjärjestelmästä ei ollut puhetta, mutta on turvallista olettaa sen olevan Android.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
Woow,Motorola!. (vahvistamaton)

2

Samsung toivottavasti painaa samalla mitalla päälle!. ;)
Mutta,hienoa kehitystä Motorolalta!!!.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

@3 saanko kysyä, että kuinka niin?
Yksi matkapuhelinvalmistaja on ilmoittanut julkaisevansa vuoden päästä jonkun uuden tekniikan ja nyt Nokia on jäljessä. Samsung ei tietenkään ole eikä Sony Ericsson eikä muut, vaikka osa heistä eivät ole ilmoittaneet edes tuplaydinsuorimmista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepjepjepppp (vahvistamaton)

5

Kuka sit on jäljessä ja kuka ei. Hieno uutinenhan tämäperiaatteessa on. mutta...

Voidaanhan sitä sanoa esim. että Panasonic julkaisee 10GHz 77 ytimisen prosessorin omassa MeeGo laitteessaan vuonna 2050.

Eli pointtina se, että 2011 on kuitenkin melko alkutekijöissään ja vielä tuskin on mitään kovin virallista julkaistu, kuten ykeensäkään ei ole tapana kovin paljon ennen markkinoilletuloa. Ok en uutista niin tarkkaan katsonut mutta silti. Jos tiedossa teräsmiehen (Kal El) saapuminen 2012 niin toki kocprosessorin käytöstä voidaan ilmoittaa, sikti vertattavissa hieman Panasonic esimerkkiin.

Ja vaikka nämä eivät vertattavissa, niin koskas se Duke Nukem Forever pitikään alunperin tulla?-)

Vastaa
peuge
peuge

7

@4

Mitä Pc_P varmaan meinaa on se, että nokia ei ole vielä saanut aikaiseksi edes 1ghz prossua puhelimeensa, kun Lg:ltä on tullut jo 2-ydinprossu ja lähes poikkeuksetta muissa on jo se 1ghz. Esim. E7:ssa on 680mhz arm11-prosessori.

Wp7:n mukana tilanne muuttuu, kun käyttis vaatii jo sen 1ghz. Tosin siinä vaiheessa muilla on jo ne 4-ydinprossut... Mihin niitä sitten tarvitaan on eri asia. Akkukesto ois meikäläisen prioriteettilistalla numero uno.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eroa ON!. ;) (vahvistamaton)

8

Kaiken lisäksi Samsung kehittää itse omien kaksiydin mallien prossut!.Nokia joutuu ostamaan...!!. :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
et (vahvistamaton)

9

Microsoft ei ole missään vaiheessa luvannut, että WP7:ssä on multicore-tuki. Siinä siis ei ole. Linuxin kernelissä se on. BSD-kernelissä se on (iPhone). Ydinosat kernelistä muuttuvat välittömästi monta *kertaa* monimutkaisimmiksi, kun niissä on multicore-tuki. Noiden testaaminen kuntoon vaatii vuosia. Kaikki kernelin mahdollisesti yhtä aikaa ajettavat tietorakenteet on suojattava ja esimerkiksi yhden coren sammuttaminen kokonaan sähkönsäästön takia vaatii keskeytysten uudelleenarpomista. Nokialle on esitetty yhden coren ns. "demoversio", josta ei ole mitään hyötyä high-end puhelimien teossa vuoden kuluttua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ps (vahvistamaton)

11

5v päästä nauretaan sille, että puhelimissa ja tietokoneissa oli prosessorit ja kiisteltiin missä on tehokkain. Tulevaisuudessa on supertietokoneet ja pilviohjelmat. Kännykkä ei tarvitse kuin nopeat yhteydet ja hyvän näytön ja näin saadaan streamattua puhelimeen ihan mitä vain.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

11@
>5v päästä nauretaan sille
...
>Tulevaisuudessa on supertietokoneet ja pilviohjelmat.

Tuo oli totta muutamakymmenenvuotta sitten, uutta tulemista on ennustettu tapahtuvan 1999, ei kun 2005, eikun 2010, ei kun ....

> Kännykkä ei tarvitse kuin nopeat yhteydet ja hyvän näytön ja
> näin saadaan streamattua puhelimeen ihan mitä vain.

Videoitako meinaat katsoa ? sovellusten ajo yhteyden yli vähentynyt ja siitynyt luureihin, pilvipalvelut toki etenee jatkossa, mutta tehoa tarvitana luureissakin ja luurien laskentatarve pilvistä huolimatta lisääntyy.

Vastaa
Pc_P
Pc_P

14

@3 saanko kysyä, että kuinka niin?
Yksi matkapuhelinvalmistaja on ilmoittanut julkaisevansa vuoden päästä jonkun uuden tekniikan ja nyt Nokia on jäljessä. Samsung ei tietenkään ole eikä Sony Ericsson eikä muut, vaikka osa heistä eivät ole ilmoittaneet edes tuplaydinsuorimmista.

Yleisesti sanottuna on jäljessä :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.