Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Bloomberg: Viranomaiset tutkivat iPhonen paikkatietojen säilytystä

9
Kaarlo Räihä

Bloomberg: Viranomaiset tutkivat iPhonen paikkatietojen säilytystä
Viime viikolla Apple sai osakseen negatiivista julkisuutta, kun hakkerit kertoivat iPhone 4 -puhelimen säilövän paikkatietoja lupia kyselemättä. Kuluttajien ja uutistoimitusten lisäksi ominaisuus kiinnostaa useiden maiden viranomaisia, jotka ovat uutistoimisto Bloombergin mukaan pyytäneet Applelta selvitystä tilanteeseen.

Bloombergin tietojen perusteella ainakin Etelä-Korean, Ranskan, Saksan ja Italian viranomaiset ovat parhaillaan selvittämässä uudempien iOS-laitteiden harrastamaa seurantaa. Etelä-Korean viestintäkomissio haluaa mm. tietää kuinka usein tietoja kerätään, ja että tallennetaanko niitä Applen palvelimille.
Etelä-Koreassa perustetaan tapauksen johdosta myös työryhmä, jonka on tarkoitus selvittää keinoja, joiden avulla älypuhelimia käyttävien kuluttajien yksityisyyttä voidaan suojella paremmin.

Monissa maissa viranomaiset saattavat tapauksen takia tiukentaa yksityisyyttä turvaavia lakeja, jotta kuluttajien toimista ei kerättäisi tietoja ilman erillistä lupaa. Tällöin myös muut puhelinvalmistajat voivat joutua muuttamaan nykyisiä tuotteitaan kuluttajien yksityisyyden kannalta parempaan suuntaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

tifujg (vahvistamaton)

3

Ja ennenkuin joku vetää Android kortin kehiin, niin muistetaan että Android kerää "vain" 50 viimeistä sijaintia + ominaisuuden saa kytkettyä pois + kerätytkin tiedot paremmin suojassa kuin Applen suojaamaton toteutus.

Toki syytä muistaa myös se, että näihin syytä puuttua riippumatta alustasta. Ja puuttumalla isompaan (Apple) saataneen muutos autom. aikaan myös muissa akustoissa. Eli voittaja on loppupeleissä kuluttaja, riippumatta mitä alustaa käyttää.

Vastaa
Jepajuudas (vahvistamaton)

5

Nämä uutiset antavat kyllä ikävästi pontta erilaisille salaliittoteoreetikoille. Tosin en pidä kyllä itsekkään siitä, että tulevaisuudessa käytännössä kaikki isot mobiilikäyttikset ovat amerikkailaisyhtiöiden hallussa.

Vastaa
OmppuPomppu4 (vahvistamaton)

6

Applelle ikävä tahra Applen maineelle!!.
Mutta "sitä saa,mitä tilaakin" ja näin Applelle on käynyt!.

Vastaa
OmppuPomppu4 (vahvistamaton)

7

Applelle ikävä tahra Applen maineelle!!.
Mutta "sitä saa,mitä tilaakin" ja näin Applelle on käynyt!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja