Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yle: Suomessakin selvitetään älypuhelinten paikkatietotallennusta

8
Teemu Laitila

Yle: Suomessakin selvitetään älypuhelinten paikkatietotallennusta
Yle kertoo, että tietosuojavaltuutettu aikoo Suomessakin selvittää äskettäisiä tapauksia, joissa on paljastunut sekä Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen että Applen iPhone-puhelinten osalta luvatonta käyttäjän paikkatietojen seurantaa.

EU-direktiivin mukaan laitteen on saatava käyttäjältä lupa tietojen tallentamiseen, mutta tietosuojavaltuutetun mukaan nyt paljastuneissa tapauksissa lupaa tiedonkeruuseen ei ole kysytty.
Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio epäilee Ylen mukaan, että kerättyjä paikkatietoja käytettäisiin ensisijaisesti mainontaan. Kohusta huolimatta tietosuojavaltuutettu muistuttaa, että laitteen sijainnin tunteminen joko tukiaseman tietojen tai GPS-koordinaattien avulla on tarpeellista toiminnan kannalta.

Luvaton tietojenkeräys on herättänyt huolta muissakin Euroopan maissa. Euroopan maiden tietosuojaviranomaiset ovatkin ryhtyneet yhteistyöhön neuvotellakseen laite- ja järjestelmävalmistajien kanssa. Tietosuojavaltuutettujen teknologiaryhmän laatima raportti tilanteesta esitellään EU-komissiolle pian.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Jarissimo
Jarissimo

2

Minua se kyllä haittaa. Käytännössähän tietojen keruun taustalla on rahan hankkiminen ja näinollen voidaan olettaa, että tiedot ovat tällöin myös ostettavissa.

En pitäisi mitenkään mielekkäänä, että joku voisi vaan ostaa meikäläisen paikkatiedon pelkällä puhelinnumerolla. Ei minulla niinkään ole väliä, koska en ole yhteiskunnan merkittävimpiä jäseniä, mutta keksin kyllä helposti monia, joiden sijainnin tietämisellä voisi olla pahojakin seurauksia.

Sitä en tiedä miten anonyymejä tiedot ovat joita valmistajat kerää? Anonyymeillä tiedoilla nyt ei minulle ole merkitystä, mutta jos kerätyissä tiedoissa on jotain millä käyttäjä voidaan tunnistaa, on se erittäin vakava juttu.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

3

1@
> Ei mua ainakaan haittaa jos puhelin kerää paikkatietoja. Mitä sillä
> on väliä?

Sillä on väliä jos ne joutuu jonkun muun käsiin. Sillä on väliä jos käyttäjä ei sitä pysty hallitseen.

Se on tietyissä rajoissa ok, jos käyttäjä haluaa OMAN paikkatietonsa luovuttaa. silloinkin tärkeää että asiat hoidetaan kunnolla ja asianmukaisesti.

Jotta voidaan tehokkaasti toteuttaa operaattori riippumaton halpa solupohjainen paikanuspalvelu, tarvitaan siihen käyttäjien keräämää paikkatietoa, tälläisen palvelun toteuttaminen pitää olla hyvin valvottu.

Vastaa
FreeToBuy (vahvistamaton)

4

Niin proload, ehkä sinun kannattaisi suoraan kiinnittää otsaasi videokamera ja julkaista kaikki mitä teet livestreamina verkossa. Mitä sillä on väliä? Teet mitä teet, niinkuin kaikki. Tässä on nyt hyvin tärkeänä pointtina se että ihmisillä on oikeus sellaiseen asiaan kuin yksityisyys. Se että sinulle on aivan sama kuka käyttää tietojasi ja mihin ei tarkoita (toivottavasti) että se on sitä myös kaikille muille.

Vastaa
peuge
peuge

6

Jos microsoft haluaa mainostaa wp:tä myös yrityskäyttöön, se hoitaa yksityisyysasiat paremmin kuin apple tai google. Itse pitäisin sitä kovanakin kilpailuvalttina, että puhelin ei vakoilisi sinua, tiedostojasi tai sähköpostejasi.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

7

Ihan mielenkiintosta tietää millasta tietoo siellä liikkuu. Toki uskon, että aika anonyymiä, mutta mistä sitäkään koskaan tietää.

Vastaa
ep_
ep_

8

Androidihan kysyy ekalla käyttökerralla haluaako paikatietoja kerättävän. Applen iOS:issahan sitä ei kysytä eikä sitä voi laittaa pois päältä millään.

Jokatapauksessa myös operaattoritkin keräävät puhelimien paikkatietoja keräämällä tiedot mihin tukiasemiin puhelin on ollut yhteydessä.

Jos tietojen keruulta haluaa välttyä niin foliohattu päähän ja puhelin menemään...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja