Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 4 sai WiMax-tuen KT:n toimesta

11
Kaarlo Räihä

iPhone 4 sai WiMax-tuen KT:n toimesta
Etelä-Koreassa KT-operaattori tarjoaa asiakkailleen vauhdikkaita WiMax-yhteyksiä, joista pääsevät jatkossa nauttimaan myös iPhone 4 -puhelinten omistajat, jotka voivat nyt ostaa puhelimiinsa WiMax-yhteensopivan KWF-B2500-laajennuskuoren.

KWF-B2500 mahdollistaa siis WiMax-yhteyden hyödyntämisen iPhone 4 -puhelimissa, ja WiMax nopeuttaa mm. surffausta 3G-yhteyksiin verrattuna. Laajennuskuoren myötä puhelimen mitat ovat 126,5x62x17,2 mm ja samalla painoa tulee 68 grammaa lisää, eli kokonaispaino on 205 grammaa.
Yhdellä latauksella kuorelle luvataan toiminta-aikaa viisi tuntia, ja laite toimii tarvittaessa puhelimen vara-akkuna. Tiedonsiirtonopeuksien osalta maksimi on KT:n mukaan 40,32 Mbps, ja nopeita yhteyksiä voi käyttää suurimmissa kaupungeissa sekä moottoriteillä.

Ylimääräisiä kuoria kammoksuville tarjolla on myös kannettava mokkula (KM-MR100), joka mahdollistaa WiMax-yhteyden jakamisen WLAN-verkon avulla kolmelle laitteelle samanaikaisesti. Kokoa mokkulalla on 70x50x17,5 mm ja elopainoa löytyy 59,5 grammaa.

KT:n halvin WiMax-liittymä on 10 000 wonia eli noin 6,5 euroa kuukaudessa. Rajoittamaton WiMax-paketti kustantaa 40 000 wonia eli noin 26 euroa kuukaudessa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Nikotiko
Nikotiko

1

Miksi pitää olla noita merkintöjä niin monia, ja Suomessakin käyttää noita Ameriikoissa käytettyjä merkintämuotoja? Eikö olis ihan järkeenkäypää kirjotella vaan "Mt/s" tai "kt/s". Eikö tuo "40 Mbps" ole sitten vain 4 Mt/s? Luo turhaan harhakäsityksiä isoilla luvuilla.

Vastaa
remix
remix

5

@2. Yksi tavu on 8 bittiä, eli 40Mb/s = 5Mt/s = 5000Kt/s.
Tieto löytyy myös linkittämästäsi artikkelista

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

1@
>Eikö olis ihan järkeenkäypää kirjotella vaan "Mt/s" tai "kt/s".
>Eikö tuo "40 Mbps" ole sitten vain 4 Mt/s? Luo turhaan
>harhakäsityksiä isoilla luvuilla.

Tiedonsiirrossoa käytetään bittejä, kuvaa yhteydennopeutta selkeästi paremmin kuin kuin tavut. Tavuja harvemmin käytetään ja silloinkin lähinnä jos siiretään tavuja.
(no nuorison keskuudessa puhutaan esim Mt/s useammin)

> Eikö tuo "40 Mbps" ole sitten vain 4 Mt/s? Luo turhaan
> harhakäsityksiä isoilla luvuilla.

Jos jonkin yhteyden nopeus on jotain, niin sen päällä siirettävä hyötydatan ja esim jonkin tiedoston tavujen siirtonopeus voi riippua monesta. ja olla esim mainitsema 4Mt/s tai jotain muuta.

40Mb on tavuina vajaa 4,8 Mt (^2)

Tavujen kerrannaisissa on myös se ongelma että käytetään nätisti sekaisin kymmen kantaisia ja kaksikantaisia kertoimia.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

9

@8.

Lähinnä tarkoitin selvyyden luomiseksi, kun ei täälläkään kaikki oo huippunörttejä ja tiedä jokaisen merkinnän merkitystä. Yleisestihän kaikki haluavat tietää sen siinä muodossa missä se sitten näkyy muistissa. Helpointa sitä on myös verrata latausnopeuteen kun sitä voi suoraa verrata tiedoston kokoon. Vaikka nuo nopeudet ovat joka tapauksessa harhaanjohtavia tavalliselle tallaajalle.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

Nettiyhteyden todelliseen nopeuteen, esimerkiksi kuinka nopeasti nettisivu latautuu, vaikuttaa moni muukin tekijä, kuin yhteyden teoreettinen maksiminopeus. Yhtenä tärkeimmistä muista tekijöistä on latenssi, eli kuinka pitkään liikennöinti serverille ja takaisin kestää. Täten on ihan hyvä, että eri tekniikoita kutsutaan markkinointinimillä, kuin että kuluttajalle myytäisiin isoa nivaskaa eri numeroita.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

9@
>Lähinnä tarkoitin selvyyden luomiseksi,

Bittiä sekunnissa on selkeämpi, jos sen ymmärtää niin ymmärtää megatavua sekunnissakin, tai päinvastoin.


> kun ei täälläkään kaikki oo huippunörttejä ja tiedä jokaisen
> merkinnän merkitystä.

Totta, siksi ei kannata käyttää "vääriä" yksiköitä.

>Yleisestihän kaikki haluavat tietää sen siinä muodossa missä se
>sitten näkyy muistissa. Helpointa sitä on myös verrata
>latausnopeuteen kun sitä voi suoraa verrata tiedoston kokoon.

Siksi nimenomaan ei tavuja sekunnissa.

Nopeuskriittisissä sovelluksissa nimenomana puhutaan bittinopeuksista, viive kriittisissä sovelluksissa puhutaan lisäksi viiveistä.

Ilkeästi sanottuna megatavua sekunnissa nopeus yksikkönä ei juuri käytetä, ehkä jotkin tiedostojen lataajat.

> kun sitä voi _suoraa_ verrata tiedoston kokoon.

Kärjistäen tiedonsriitonopeus ja tiedostonsiirto nopeus on eriasioita. Tiedostonsiirto nopeus on toki riippuvainen yhteydennopeudesta, se on myös riippuvainen muistakin tekijöistä.

Huono autovertaus: tavaratilan kapasiteetti litroina ei kerro suoraan montako juomakoria sinne mahtuu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja