Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone kehittyy, Mango-päivityksen ominaisuuksia julki

6
Teemu Laitila

Windows Phone kehittyy, Mango-päivityksen ominaisuuksia julki
Microsoft on paljastanut uusia ominaisuuksia, jotka saapuvat Windows Phone -puhelimiin Mango-koodinimellien päivityksen myötä. Mangon versionumero tulee todennäköisesti olemaan 7.5 ja sen ominaisuuksista on valunut tietoja jo pidemmän aikaa. Aiemmin Microsoft lupasi Mangon tuovan uuden IE9:n koodipohjaan perustuvan selaimen, moniajon myös kolmannen osapuolen sovelluksille sekä parannuksia sensoreiden toimintaan.

Nyt Microsoftin kehittäjille suunnattu podcast on paljastanut muutamia odotettavissa olevia lisäominaisuuksia, joissa myös Nokian panos alkaa näkyä, sillä luvassa on todennäköisesti Nokian tekniikkaan perustuva ääniohjaava navigointi, joka on ollut Nokian Ovi-karttojen perusominaisuus jo pitkään.


Paremman navigoinnin lisäksi Bing-palvelut laajenevat kolmella uudella ominaisuudella. Tulossa on Bing Audio, jonka idea on käytännössä kopioitu musiikintunnistusta tarjoavalta Shazam-palvelulta. Bing Vision taas on kuvaskanneri, joka tunnistaa puhelimen kameran välityksellä viivakoodeja, QR-koodeja sekä useita muita merkintätapoja. Bing Image Search taas on nimensä mukaisesti kuvahakua tarjoava toiminto.

Tekstiviestejä voi tulevaisuudessa sanella suoraan puhelimeen puheentunnistustoimintoa käyttäen. Tekstiviesteille vaihtoehdon tuo Windows Live Messenger -pikaviestimen integrointi People Hub -välilehdelle.


Kuva: WPCentral.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Thor1993
Thor1993

1

Käsittääkseni toi WP on nopeudelta ja vakaudelta jo ihan kilpailukykynen ja näil updatel siit tulee myös monil muil osa-alueil mielenkiintonen haastaja. Hyvä hyvä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
M&N (vahvistamaton)

2

Tietoturvallisuuden osalta ei kuitenkaan taida tulla mullistavaa edistystä!!. ;)
Ei kiinnosta!.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

4

@2.

Ei ole tietoa tällä pojalla. Ei hyvä!
Androidilla yli 70 malwareuhkaa ja lisää tulossa, mitä WP7:lla?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

Hyvä että tämäkin alusta kehittyy. Toistaiseksi se on ollut täysin keskeneräinen varteenotettavaksi älypuhelinkäyttikseksi. Kunhan nuo päivitykset sitten vain hoidetaan kunnolla, eikä ryssitä jokaista.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

6

Juu eiköhän tämä tästä kypsy kuin viini. Itsellä tähtäimessä vaihtaa Nokia N8 => Nokia WP 8 luuriin, eli ei aivan pian, mutta luulisi olevan tuolloin jo melko hyvässä kunnossa. Mitä tulee tosiuaan tietoturvaan, niin Windows Phone ei ole normi Windows! Androidilla ne suurimmat huolet tällä hetkellä, suurin syy tosin googlen politiikan Marketin suhteen... Virallinen kauppa tulisi olla ehdottoman turvallinen, ei mikään haittaohjelmapesäke nro 1!

http://www.mobiiliblogi.com/tag/kaspersky-lab/

http://sektori.com/uutinen/ohje-googlelle%3A-ota-tietoturvassa-mallia/9803/

http://www.prosessori.fi/uutiset/uutinen2.asp?id=57766 (yritykset eivät lämpene androidille, johtuukohan tämä osin haittaohjelma ongelmastakin?)

seuraava linkki on jo vanhahko ja tilanne parantunut, mutta silti:
http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2011/02/07/tietoturva-asiantuntija-tslle-varo-androidia/20111790/12

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja