Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google I/O: Android-puhelimille 18 kuukauden päivitystakuu

9
Kaarlo Räihä

Google I/O: Android-puhelimille 18 kuukauden päivitystakuu
Tämänvuotisen Google I/O -tapahtuman ensimmäinen päivä lähti käyntiin vauhdilla, kun Google esitteli Android-ohjelmistoalustan tulevaisuutta. Päivän yksi suurista uutisista oli monille Android-puhelimille jatkossa tuleva päivitystakuu, joka takaa puhelimille ohjelmistopäivityksiä vähintään 18 kuukauden ajan.

Puhelinvalmistajista sopimuksessa mukana ovat HTC, Samsung, Sony Ericsson, LG ja Motorola, joiden tulevat Android-puhelimet saavat siis varmasti ohjelmistopäivityksiä, kun Google niitä julkaisee uusien Android-versioiden muodossa.

Puhelinvalmistajien lisäksi sopimuksessa ovat mukana Yhdysvaltojen suurimmat matkapuhelinoperaattorit, jotka ovat saaneet aiemmin runsaasti kuraa niskaan hidastaessaan Android-päivitysten saapumista kytkypuhelimiin.

Googlen mukaan kaikki Android-puhelimia valmistavat yritykset ja omia Android-kytkypuhelimia kauppaavat operaattorit voivat liittyä halutessaan mukaan tähän sopimukseen.


Sopimuksesta huolimatta aivan edullisimmat Android-puhelimet eivät välttämättä saa päivityksiä jatkossakaan kovin ripeästi, koska sopimuksen mukaan laitteiston asettamat rajoitukset ovat hyväksyttävä syy päivitysten hylkäämisille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Tnoi
Tnoi

1

Ihan hyvä uutinen kyllä.. Toisaalta tämä takuu todenäköisesti aiheuttaa sen että yli 18kk vanhoja laitteita ei päivitetä enää ollenkaan koska sitten valmistaja voi hyvällä omalla tunnolla jättää päivittämättä ja vedota tähän takuun loppumiseen.

Mutta nykyajan kulutusjuhlan aikakaudella tuskin voi parempaakaan vaatia..

Vastaa
Ilborg
Ilborg

3

Oman android-puhelimen tuki kesti joku puoli vuotta, eli sikäli kuulostaa ihan hyvältä. Kyseessä oli siis päivitys 1.6-versiosta 2.1-versioon, ja puhelin on nyt vajaa puolitoista vuotta vanha. 2.2 olisi luultavasti ollut tuolla 18kk takuulla viimeinen päivitys, sillä käsittääkseni seuraava versio on raskaampi, ja puhelimessa on varsin rajallinen määrä muistia.

Ihan oikeansuuntaiselta kuulostaa. Käyttiksen tekeminen modulaarisemmaksi saattaisi helpottaa myös käyttisversioiden päivitysten tarvetta, sillä jos esim pelkän selaimen voisi marketista tms. päivittää kerrallaan, niin tietoturva olisi paljon nykyistä parempi.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

Hyvä hyvä. Tossa 18kk aikana jokainen vielä ehtii opetella sen roottauksen ja custom ROMin asentamisen niin jatkuu päivitykset vielä paljon paljon pidemmälle ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Galaxy S2 (vahvistamaton)

5

Itse tilasin ensimmäisen Android puhelimen,mitä on mulla ollut tähän asti.Samsung Galaxy S2.
Tämä kyllä lämmittää mieltä Androidin päivitys-tuen kannalta.

Vastaa
perhana
perhana

6

Google esitteli päivitystakuun jonka puhelimen valmistaja voi vapaasti joko luvata tai olla lupaamatta, ja luvatun takuunkin voi perua laitteiston rajoituksiin vedoten... mahtavaa?

Vastaa
jons81
jons81

7

Vähän ristiriitainen lausunto kun samassa lauseessa sanotaan että tuotteen support cycle olisi 18kk ja että kuluttaja voisi saada päivityksia laitteeseensa vähintään 18kk ostoksen jälkeen.

Kun tuote julkistetaan niin menee usein vielä pari kuukautta kun se on saatavilla kaupassa. Lisäksi sama malli on myynnissä nykyään ehkä noin yhden-kahden vuoden ajan (ennen kuin uusi malli korvaa sen).

Mistä tuo 18kk oikeasti lasketaan, tuotteen julkaisusta vai "viimeisen" tuotteen myynnistä / valmistuksesta. Hienoja lausuntoja, mutta luulen että mikään ei oikeasti muutu.

Vastaa
jons81
jons81

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nokia jyrää:

kuka vittu käyttää samaa puhelinta yli vuoden???

Ainakin hän joka tekee 24kk kytkysopimuksen, hän joka saa uuden työsuhdepuhelimen vain joka toinen vuosi (verottajan määräys) ja hän joka maksaa uuden 500eur maksavan puhelimen omista rahoistaan.

Omalta osuudeltani kyse ei ole siitä kuka käyttää mitenkin vanhaa puhelinta vaan siitä että luvataan asiakkaalle jotain hienon kuuloista joka ei oikeasti tarkoita mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja