Google lupaa NFC-sirun yleistyvän puhelimissa vielä tänä vuonna

2
Teemu Laitila

Google lupaa NFC-sirun yleistyvän puhelimissa vielä tänä vuonna
Kaikkien tuotejulkaisuiden ohella Google I/O -tapahtumassa keskusteltiin myös NFC-tekniikan tulevaisuudesta. NFC World -sivuston raportoinnin mukaan Androidin NFC-tekniikasta vastaava johtaja Nick Pelly lupasi NFC-tekniikkaa tukevien puhelinten määrän kasvavan reilusti vielä tämän vuoden aikana. Tähän mennessä NFC-siru löytyy vasta Googlen ja Samsungin yhteistyöllä valmistetusta Nexus S -puhelimesta.

Nykyisten tietojen mukaan Samsung on tuomassa markkinoille myöhemmin kesällä NFC-sirulla varustetun version tulevasta Galaxy S II -mallistaan ja myös HTC:n Sensation-mallista löytynee NFC-tuki. Nick Pelly kuitenkin kertoi, että tälle vuodelle on odotettavissa vielä "tusinoittain" uusia puhelimia, joista NFC-tuki löytyy.



Pelly kehottikin yleisönä olleita sovelluskehittäjiä hyödyntämään NFC:tä innovatiivisesti ja todistamaan laitevalmistajille tekniikan hyödyt. Googlen omissa suunnitelmissa on NFC-yhteyksien hyödyntäminen muun muassa puhelinten välisissä P2P-yhteyksissä ja sisällönjaossa pelkästään puhelimia toisiinsa koskettamalla.

Vaikka nykyisin Android ei tue vielä mobiilimaksamista vaikka puhelimesta NFC-siru löytyisikin, ominaisuus on kuitenkin todennäköisesti mukana loppuvuodesta saapuvassa Ice Cream Sandwich -versiossa.

Yksi ensimmäisistä NFC-tekniikkaan panostaneista puhelinvalmistajista oli Nokia, joka vielä viime vuonna rummutti tekniikan puolesta. Yhtiön suunnitelmat NFC-tuen laajentamisesta menivät kuitenkin ilmeisesti uusiksi, kun älypuhelinstrategian suunta muuttui Microsoft-vetoiseksi. Myös Applen tulevan iPhone 5 -mallin mahdollisen NFC-tuen ympärillä on käyty kiivasta spekulaatiota.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (2)

Thor1993
Thor1993

1

Kyllähän toi tekniikka on hyvää, kunhan ois vähä enemmän sovelluksia jotka hyödyntäs ja mahollisuus esim. limsa-automaateissa ja kahviloissa maksaa tollasella systeemillä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

NFC-tekniikalla tosiaan on selkeät edut ja käyttökohteet, luulisi kaikkien (ei vain puhelinvalmistajien, vaan myös em. limu- ja kahvimaattivalmistajien.) puskevan kilpaa ulos laitteita, jossa tämä mahdollisuus on.

Tosin, kaikki taas odottavat, mitä suuntaa Apple näyttää. Siellä varmaan kohta lanseerataan NFC-tekniikka hienolla nimellä ja sen käytettäväyys rajataan vain Applen hyväksymiin laitteisiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.