Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5:een kaareva näyttö

13
Manu Pitkänen

iPhone 5:een kaareva näyttö
Taiwanilaisten teollisuuslähteiden mukaan Apple aikoo käyttää tulevassa iPhone 5 -puhelimessaan kaarevaa kosketusnäyttöä. Toistaiseksi vain harvoissa älypuhelimissa on käytetty vastaavanlaista ratkaisua tasaisen pinnan sijaan.

Googlen Nexus S on ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytetty kaarevaa kosketusnäyttöpintaa. Kaarevuus takaa paremman otteen puhelimesta, mutta sen ensisijainen tarkoitus on vähentää näytöstä heijastuvan valon määrää. Googlen tietojen mukaan sen puhelimessa käytetty pinta vähentää heijastusta 75 prosenttia verrattuna tavallisiin älypuhelimiin.

Vaikka edut ovat selvät, niin korkeat valmistuskustannukset ovat pitäneet kaarevat näytöt marginaalissa. Lasivalmistajat eivät ole myöskään halunneet investoida uusiin laitteisiin. Lasinleikkaajat ovat edelleenkin haluttomia investointeihin, mutta Apple on päättänyt tulla asiassa vastaan. Yhtiö on nimittäin ostanut 200–300 uutta lasileikkuria, joita säädetään tällä hetkellä tuotannon aloittamista varten.Applen iPhone 5 -puhelimen massatuotannon aloittamispäivää ei ole vielä päätetty ja yhtiö neuvottelee edelleen komponenttitoimittajiensa kanssa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
lollloo (vahvistamaton)

1

Hyi, kai ostan sittenkin jonkun rähjäisen nokian kuin applen banaaniluuria.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
A2.3.4 (vahvistamaton)

3

Yep,Samsungilta löytyy ainakin vaihtoehtoja!.
Samsung Galaxy S2 on paras vaihtoehto tällä hetkellä,älypuhelimista!. ;)
Nokialta ei muita,kuin ...Symbioosi puhelimia. :/

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Tuntuu vähän siltä, että vaikka tuon puhelimen mukana saisi HIV:n, sitä myytäisi aivan älyttömiä määriä.

Kaareva näyttö? Kuulostaa epäkäytännölliseltä, vaikkakin sekin riippuu siitä, kuinka kaareva se on.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@4

On se kumma kun Applen ominaisuus on aina oletusarvoisesti huono. Artikkelissa kerrottiin muutama syy miksi se voisi olla ihan hyvä juttu.

Samsungin puhelimessa tällainen näyttö on jo, oliko se huono? Eipä ole ainakaan minun korviini asti kuulunut valituksia. Pari vuotta vanhassa iPod Nanossa oli myös kaareva näyttö, siitäkään en muista kenenkään valittaneen.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

@5 Voi huoh, ei tarvitse heti pillahtaa itkuun, jos joku tuota ideaa epäilee. Mielestäni ajatus kaarevasta näytöstä _puhelimessa kuin puhelimessa_ kuulostaa epäkäytännölliseltä. Ja se tietysti riippuu, kuten aikisemmin mainitsin, tietysti näytön kaarevuudesta.

En ole käyttänyt puhelimia, missä on kaareva näyttö. Siksi spekuloin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6

En kyllä havainnut pillahtaneeni itkuun, joten voitaisiinko pitää tämä asialinjalla?

Ensimmäisen kommenttisi ensimmäinen kappale "vaikka tuon puhelimen mukana saisi HIV:n", oli se missä havaitsin "vähän" turhan kovaa asenteellisuutta, ei itse spekulaatio kaarevuuden määrästä.

Ja todellakin, vastaavia tuotteita on jo ollut markkinoilla, artikkelissa mainittiin muutamia potentiaalisia hyötyjä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

@7 HIV ei liity näytön kaarevuuteen, vaan puhelimeen. Että ihan sama mitä siihen tunkevat, kun se tulee myymään silti ihan... hitosti.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@9 Ahaa, ei pidä olla "herkkänahkainen", joka tässä tapauksessa tarkoitti virheellisen olettaman ("kaareva näyttö tulee olemaan paska") oikomista parilla esimerkillä ja viittauksella kommentoimaasi artikkeliin, jota ilmeisesti et ollut lukenut. Toisaalta taas on OK heittää typeriä asiattomuuksia sekä Applesta, sen tuotteista että minustakin.

Kuulostaapa hyvältä diililtä. Internetkeskustelua parhaimmillaan.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

12

@11.

Sitähän se nykyään on. Toiset tiettyihin yhtiöihin tykästyneet ihmiset puolustavat sitä kuin omaansa. Haluaisin vaan tietää mitä hyvää ikinä mikään näistä on tehnyt yhdellekään heidän faneistaan. Rahaahan nämä yhtiöt vain asiakkailtaan haluavat. Tyytyväisyyttä vain tulevaisuutta katsellen, jotta saataisiin vielä lisää rahaa tulevaisuudessakin. Kaikki pyörii rahan ympärillä. :)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

@11 Se on hyvä lähteä oikomaan jotain, mitä en viestissäni väittänyt. Ja "Kaareva näyttö? Kuulostaa epäkäytännölliseltä, vaikkakin sekin riippuu siitä, kuinka kaareva se on." = "kaareva näyttö tulee olemaan paska"? Ei minusta aivan sama asia ;) Kannattaa lukea ne viesit, ennen kuin suutuspäissään vastailee niihin.

Ja edelleen, kommentti Applen kyvystä myydä mitä tahansa kuin leipää, ei liittynyt epäilyihini kaarevan näytön suhteen.

@10 ;D

OnTopic: Eli tuossa kaarevassa näytössä on sanottu olevan pelkkää hyvää, onko ainoa siis ainoa syy käyttää perinteisiä tuo hinta? Ja jos iPhoneen se tulee, meillä on pian kaikilla puhelimissa kaareva näyttö...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.